Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 5:48:33 πμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 04:33

Συνάντηση εργασίας για βιολογικά προϊόντα

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Οργανισμών Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων με αντικείμενο τον έλεγχο και την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΠΕΓΕΠ, της Διαχειριστικής Αρχής του Δ΄ Κ.Π.Σ., της Διεύθυνσης Βιολογικής Γεωργίας και της Διεύθυνσης Εφαρμογών του Υπουργείου, ο κ. Κιλτίδης υπογράμμισε ότι εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος δημιουργικής συνεργασίας με τους πιστοποιητικούς φορείς, στους οποίους η Πολιτεία εμπιστεύθηκε την υψηλή αποστολή του ελέγχου και της πιστοποίησης προϊόντων με ποιοτικά γνωρίσματα, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι βασική επιδίωξη της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να συμπορευθούν όλοι, βιοκαλλιεργητές, πιστοποιητικοί φορείς και οι αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου στην υπόθεση ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας.
Ο κ. Υφυπουργός επανέλαβε ότι οι πολιτικές της βιολογικής γεωργίας θα διαμορφωθούν με κεντρικούς άξονες τη νομιμότητα – αξιοπιστία – προώθηση και ασφαλή διάθεση των βιολογικών προϊόντων, ώστε να καταστεί δυναμικός ο τομέας αυτός και εξίσου ισχυρή η θέση της χώρας μας στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον ενώ τόνισε ότι στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» προβλέπονται σειρά υποστηρικτικών δράσεων για την προώθηση και προβολή των βιολογικών προϊόντων και των ομάδων παραγωγών. Ο κ. Κιλτίδης επισήμανε ότι θα πρέπει να συγκροτηθούν οργανωμένες ομάδες βιοκαλλιεργητών ενώ τέλος ανέφερε ότι ιδρύονται λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων μετά την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Οργανισμών Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων χαιρέτισαν την πρώτη συνάντηση εργασίας με τον κ. Υφυπουργό και τόνισαν ότι θα συνεργαστούν στενά με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο ενώ στη συνέχεια εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης.
Ο κ. Υφυπουργός χαρακτήρισε χρήσιμα τα αποτελέσματα της συνεργασίας και συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις σε σταθερή βάση, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.