Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 9:02:23 μμ
etpa
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 15:41

Συνάντηση του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Γιώργο Γεωργαντά ότι, σε συνέχεια των παλαιότερων επικοινωνιών τους, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ αποφάσισε χθες την αποζημίωση των δενδροκαλλιεργειών που υπέστησαν ζημία λόγω του παγετού Μαρτίου και Απριλίου, στην ΠΕ Κιλκίς (ιδιαίτερα των καλλιεργειών ροδιών, που υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές).
Ειδικότερα, οι καλλιέργειες αυτές, οι οποίες λόγω των όψιμων παγετών, δεν εντάσσονται τυπικά στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, αποφασίστηκε τελικώς να αποζημιωθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του Οργανισμού, με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, προκειμένου να υποβληθούν οι σχετικές δηλώσεις ζημίας από τους αγρότες.
Με αυτό τον τρόπο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, ανταποκρίνονται άμεσα, στην αποκατάσταση της μεγάλης ζημίας που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής μας.
Με την καίρια και στοχευμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται κοντά σε κάθε αγρότη.
(Ανακοίνωση από το γραφείο του Υφυπουργού)