Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 5:26:39 πμ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 13:55

Θωμάς Καρυπίδης: Να παράγουμε, να ζήσουμε εμείς, για να ζήσει και η πατρίδα μας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους παρότι αναγνωρίζουν  τις δυσκολίες που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση είναι οι αγρότες της Παιονίας. Και το βράδυ της Τετάρτης απέκλεισαν σε δυο δόσεις το Τελωνείο Ευζώνων, αρχικά μπλοκάροντας συνολικά και στη συνέχεια αφήνοντας ελεύθερη την επιβατική κίνηση.

 

Στο Τελωνείο εκτός από τους αγρότες της Παιονίας βρίσκονται κάθε βράδυ συνάδελφοί τους από το Κιλκίς και μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας και αγρότες από την όμορη Πέλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι αγρότες των Ευζώνων προσανατολίζονται να κρατήσουν ενεργό το μπλόκο των Ευζώνων μέχρι τουλάχιστον τις 26 Φεβρουαρίου όταν και θα συνέλθουν οι Υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνη διαφοροποίηση είναι πως πιθανότατα θα μπλοκάρουν κάθε βράδυ μόνο τη λωρίδα των φορτηγών. 

Ο Θωμάς Καρυπίδης, «ψυχή» της πρόσφατης κινητοποίησης, σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους αγρότες το μέτωπο των Ευζώνων. ¨Μας λένε πως δεν έχουν άλλα περιθώρια για παροχές προς τους αγρότες. Δεν ζητάμε παροχές, ούτε θέλουμε να φάμε το δίκιο των άλλων κοινωνικών ομάδων. Όσο κι αν προσπαθούν δεν θα πετύχουν να στρέψουν εναντίον μας την κοινωνία. Ο κόσμος γνωρίζει πως δεν είναι οι αγρότες οι εκμεταλλευτές. Είναι τα μεγάλα θύματα ενός άδικου συστήματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα όσων θέλουν να κερδίζουν χωρίς να δουλεύουν. Όσων κερδοσκοπούν ανενόχλητοι για να μην πούμε πριμοδοτούμενοι από εκείνους που ενώ έχουν εντολή να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολλών, κάνουν ότι χρειάζεται για να κερδοσκοπούν οι λίγοι σε βάρος των πολλών.

Αγωνιζόμαστε οι αγρότες για να παράγει η Ελλάδα. Αν μας εξαφανίσουν -και βρίσκονται πολύ κοντά να μας εξαφανίσουν - από τα χωράφια και τις μάντρες, η πατρίδα μας θα αντιμετωπίσει θανάσιμο κίνδυνο. Δεν θα μπορεί να θρέψει τα παιδιά της.

Ας το σκεφτούν καλά λοιπόν όσοι μιλάνε για παροχές. Δεν θέλουμε παροχές. Το δικαίωμα να παράγουμε θέλουμε. Να ζούμε εμείς και να δίνουμε ζωή στους συμπατριώτες μας, να δίνουμε ζωή στην Ελλάδα.