Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 4:43:34 μμ
Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 20:29

Η μάνα η Βασίλω

Συντάκτης:

Γράφει ο Ιωσηφίδης Μάκης.

Εκεί, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1920 γεννήθηκε η Βασίλω στο μικρό χωριό της Μακεδονίας, σε μια Ελλάδα που προσπαθούσε ακόμα να επουλώσει τις πληγές της μεγάλης καταστροφής του 22. Δύσκολη η ζωή στα σπίτια του Εποικισμού με τους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιώσουν δουλεύοντας όλο σχεδόν το μερονύχτι.

Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 19:07

Μια διαφορετική γιορτή της Μητέρας

Συντάκτης:

Γράφει η Ανθούλα Ναούμη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.                        

Δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ημέρα που διεθνώς εορτάζεται η  Μητέρα, η Πηγή Ζωής Προσφοράς και Θυσίας, που τις αξίζει κάθε σεβασμός και απεριόριστη αγάπη. Γι’ αυτό σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό την ευλαβούντε και την τιμούν ανάλογα  με τα έθιμα τους.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 22:01

Το χάδι της μάνας

Συντάκτης:

Η παγκόσμια ημέρα της μάνας θα γιορταστεί την Κυριακή 10 Μαΐου. Φέτος, λόγω της καραντίνας, δεν θα γίνουν μαζικές εκδηλώσεις, δεν θα γίνουν συγκεντρώσεις, δεν θα εκφωνηθούν περιεκτικοί, αλλά προπαντός μεγαλόστομοι λόγοι, προβολής και εντυπωσιασμού.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 20:51

Η επόμενη ημέρα

Συντάκτης:

Του Νίκου Σιάνα.

Όχι, κανείς δεν μπορεί να πει, «τι ωραία περάσαμε το Πάσχα» τρώγοντας στο μπαλκόνι μόνοι μας και με κλειστές τις εκκλησίες. Δεν πειράζει, πάνω απ’ όλα η υγεία, έτσι δεν λέμε; Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, γεροί νάμαστε, όλο και κάποιο χωριό θα βρεθεί, κάποιο εξοχικό, κάποιο πατρικό ή της πεθεράς, δεν έχει σημασία.

Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 21:47

Με το λαό στα σπίτια...   

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Δύο είναι οι εξουσίες που κυριαρχούν στη χώρα: η εκτελεστική εξουσία και τα ΜΜΕ. Αυτές διαμορφώνουν κι εμπεδώνουν το πολιτικό κλίμα. Οι άλλες δύο, η νομοθετική και η δικαστική, είναι υποκείμενες στις δύο πρώτες, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ελέγχει πλειοψηφικά τη βουλή και ορίζει την ηγεσία του Αρείου Πάγου, αλλά και τα  ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκφράζουν την κυβέρνηση.

Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 21:40

Πιστεύω στα νιάτα

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Η δημοκρατία ως έννοια, εκτός από πολιτική είναι και μαθηματική, αφού ορίζεται από την εκάστοτε πλειοψηφία.  Άλλη, όμως, η πλειοψηφία στο λαό κι άλλη στη Βουλή, ειδικά όταν αυτή ευνοείται από τον εκλογικό νόμο.  Το να έχει, δηλαδή, ένα κόμμα τη στήριξη του 1/3 του ελληνικού λαού, αλλά το  ποσοστό αυτό να του παρέχει τη δυνατότητα να κυβερνά τη χώρα, δεν είναι ούτε πλειοψηφία ούτε και δημοκρατία κατ' επέκταση.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Μαύρη επέτειος για το Κιλκίς. Συμπληρώθηκαν εννιά χρόνια από τον Μάιο του 2011 όταν εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος εργολάβος του δρόμου Νέας Σάντας - κόμβος Ασσήρου.

Του Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία συνιστούν βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, ισχυροποιούν τους δημοκρατικούς θεσμούς, ανακτούν τη σχέση εμπιστοσύνης κράτους/πολίτη, ενισχύουν το κράτος δικαίου.

Γράφει ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης.

Το καθεστώς αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην χώρα μας, ρυθμίζεται από τους Νόμους 4056/2012 και από την απόφαση 940/81279.

Διαβάζοντας με προσοχή τα δύο αυτά κείμενα, διαπιστώνω την  προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν για να αντιμετωπιστεί το θέμα της αδειοδότησης των Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, και αναφέρομαι κυρίως στις εγκαταστάσεις αιγοπροβάτων, μοσχαριών πάχυνσης και  αγελάδων γαλακτοπαραγωγής.

Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 22:05

Αναμνήσεις από το μέλλον

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Βλέπουμε τις παλιές αγαπημένες ελληνικές ταινίες που καθρεφτίζουν μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια. Παρατηρούμε στις ταινίες αυτές ήθη και νοοτροπίες που σήμερα μάς είναι αδιανόητες.