Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 5:06:40 μμ
etpa
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 23:31

"Μένουμε Ασφαλείς" με πρόληψη

Συντάκτης:

Οι «παλιοί» καρκινοπαθείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. Δεν ήταν άγνωστη για εμάς όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός. Κάποιοι ίσως ξαναθυμηθήκαμε τις εντολές του ογκολόγου μας, «μην βγαίνεις έξω όταν έχει κρύο, να αποφεύγεις τις συναντήσεις, όχι επαφές με πολύ κόσμο, να προσέχεις μην κολλήσεις καμιά ίωση».

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 11:24

Κιλτίδης: «Δρόμοι και Διέξοδοι του Νομού μας»

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης, πρώην βουλευτής και υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την κατάθεση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νομού μας, θεωρώ χρέος μου να καταθέσω πρόταση για τις προοπτικές του οδικού δικτύου στο Ν. Κιλκίς.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 13:16

Η χειραφέτηση της Ευρώπης

Συντάκτης:

Του Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής.

Στις 9 Ιουνίου και σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύεται στην “Καθημερινή” με τίτλο “Για μία ενωμένη, ανθεκτική, κυρίαρχη Ευρώπη”, οι Ζοσέπ Μπορέλ (Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας) και Τιερί Μπρετόν (αρμόδιος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά) αναφέρουν την ανάγκη “για μία ενωμένη, ανθεκτική, κυρίαρχη Ευρώπη”.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 22:44

Η Διάσκεψη της Ειρήνης

Συντάκτης:

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, ιατρός, πρώην δήμαρχος Κιλκίς.

…Αυτό κράτησε, μέχρι να λήξει ο Μεγάλος Πόλεμος τον Οκτώμβριο 1918, (η πρώτη φάση των μαρτυρικών διωγμών 1916-1918, με τους Ρώσους να παραμένουν ‘πεισματικά’ στην ανατολική όχθη του Χασιώτη ποταμού. Υποτίθεται ότι στόχος ήταν η Κωνσταντινούπολη και τα Στενά, όπως και η επιχείρηση των Δαρδανελίων, υπεσχημένα από την Αντάντ στους Ρώσους, αρκεί να ‘μπαίνανε’ στον πόλεμο.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 22:03

Τι συμβαίνει στην Αμερική;

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Με τον Τραμπ πρόεδρο, βγήκαν στην επιφάνεια πολλά από τα αποκρουστικά στοιχεία των ΗΠΑ, που για δεκαετίες κρύβονταν ή είχαν «ναρκωθεί» : δεξιός λαϊκισμός, ρατσισμός, συντηρητισμός σε όλα τα επίπεδα, εθνικός απομονωτισμός, θρησκευτικός φανατισμός (οι Ευαγγελιστές, που στο ένα χέρι κρατούν το όπλο και στο άλλο τη Βίβλο).

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 22:01

Γη, γυνή και υνί

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας. 

Ξετυλίγοντας το κουβάρι ενός συλλογισμού αρχίζω με το ρητό: «Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις». Πράγματι η ετυμολογική και εννοιολογική ανάλυση της ελληνικής γλώσσας είναι διδακτική κι αποκαλυπτική. Ερεθίζει και προβληματίζει. Κεντρίζει το συλλογισμό και γεννά την απορία. Απαντά σε ερωτήματα και θέτει νέα, ακολουθώντας την αρχή: «Η αμφιβολία γεννά τη γνώση και η γνώση την αμφιβολία».

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 22:39

Ληστεία ρε Π@@@@@δες

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Όλα αυτά τα χρόνια, από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης και την εφαρμογή των μνημονίων και των μνημονϊακών νόμων (δεν λέω για παλιότερα που τα ίδια συνέβαιναν) μέχρι και σήμερα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, που κόπηκαν και συνεχίζουν να κόβονται με τον ένα και τον άλλο τρόπο μισθοί, συντάξεις, ο τιμάριθμος συνεχίζει την πορεία «σ’ απάν» που λέγανε και στο χωριό μου. Ταυτόχρονα περικόπηκαν και περικόπτονται παροχές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια….

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 21:56

Βλαδίμηρος ο τζογαδόρος

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Μεγάλο νταλγκά με τον τζόγο ο Βλαδίμηρος. Από μικρός στα λαχεία και στο προπό. Δεν υπήρχε περίπτωση που κάποια διχογνωμία με φίλο του να μην καταλήξει στη γνωστή επωδό, ‘’πάμε στοίχημα;’’. Και το στοίχημα όχι σε κάποιο τυπικό κέρασμα αλλά πάντα με λεφτά.

Ποιος είπε ότι ένας "εναλλακτικός" γάμος δεν μπορεί να έχει την κομψότητα και την πολυτέλεια της κλασικής τελετής; Ακολουθήστε ένα διαφορετικό, άκρως οικολογικό στιλ, και ζήστε τον γάμο σας με ήσυχη... την «οικολογική» συνείδηση σας!

Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 21:43

Ο Χιτώνας του Νέσσου

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.  

Ένας ποντικός κι ένας βους, εκεί που προχωρούσαν, είδαν αίφνης έναν αχυρώνα ανοιχτό και, δίχως δεύτερη σκέψη, μπούκωσαν μέσα για να δουν τι έχει.  Ο ποντικός,  με το που βρίσκει μια χούφτα  σπόρους, τρέχει και φέρνει τα παιδιά του στον αχυρώνα να φάνε  κι αυτά. Αντίθετα  ο βους  πέφτει πάνω στο σανό και με λαιμαργία τρώει μόνος.