espa pkm

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2026, 12:33:26 μμ
Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 22:08

Δύσκολοι καιροί για βουλευτές...

Συντάκτης:

Πριν λίγες μέρες, οι δρόμοι του Κιλκίς γέμισαν με προκηρύξεις που στοχοποιούσαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Παραστατίδη για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στις πόλεις της Μακεδονίας κολλιούνται αφίσες με τους “προδότες” και τα πρόσωπά τους. Αλλού, οι “πατριώτες” δεν έμειναν σε ημίμετρα: Στην Πέλλα επιτέθηκαν με μολότωφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ στην Κατερίνη βανδάλισαν το σπίτι του Αστέριου Καστόρη. Για κάποιους βουλευτές, οι καιροί είναι δύσκολοι.

Με μία δόση κυνισμού, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι και θέμα τύχης. Αν για παράδειγμα ο Θεόδωρος Παραστατίδης είχε παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ, σήμερα θα μπορούσε να καμαρώνει ως σοσιαλιστής που υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας, πλάι στον Βενιζέλο και την Φώφη. Από το ΠΑΣΟΚ ωστόσο, ο Θ. Παραστατίδης έφυγε με αφορμή το πρώτο μνημόνιο, και λίγο πριν τις εκλογές επέστρεψε. Κι αντί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς να επιβραβεύσουν την συνεπή στάση που τήρησε ο Γιώργος Φραγγίδης απέναντι στο κόμμα του, τίμησαν τον “άσωτο υιό” της ευαγγελικής παραβολής. Ο πρώην αντάρτης επανεξελέγη για να εγκαταλείψει το κόμμα του εκ νέου μετά τις εκλογές, και να βρεθεί στη συνέχεια υποψήφιος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έκανε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόδωρος Παραστατίδης, για να υπερασπιστεί την Συμφωνία των Πρεσπών; Ακόμα και κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Γιώργος Γεωργαντάς επικαλέστηκε το όνομά του και τη μαρτυρία του για το Μακεδονικό, ο Θεόδωρος Παραστατίδης δεν απάντησε. Προτίμησε να καταψηφίσει αθόρυβα την πρόταση μομφής στο τέλος, και να επιστρέψει σπίτι του.

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 20:58

Υποψηφιότητες κι εκλογολογίες

Συντάκτης:

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαηλού.

 

Εκλογική χρονιά λοιπόν το 19!!! Χρονιά που Κοινοβούλιο, Ευρωκοινοβούλιο, Περιφέρεια κι Αυτοδιοίκηση ανανεώνουν το δυναμικό τους!
Ήδη πριν καλά καλά να μπούμε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου επικρατεί κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα και τα σενάρια βράζουν.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 19:01

Σύγχρονος Πατριωτισμός

Συντάκτης:

 

Γράφει ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΙΡΕΚΙΔΗΣ, Πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Μ.Α.Β.Ε  και γενικός διευθυντής αντιπροσωπειών “Τιρεκίδη”.

 

Πατριωτισμός είναι, όταν βάζεις πάνω από όλα, την αγάπη για την χώρα σου, κάτι που θα βοηθήσει σε ευημερία  τις λοιπές γενεές. Μια από τις πιο ευγενικές ιδιότητες του ανθρώπου η φιλοπατρία, η πίστη στο θεό,  η πίστη στην οικογένεια και η αφοσίωση στα εθνικά ιδεώδη.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 22:39

Eπίκαιροι σχολιασμοί

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Το νέο εθνικιστικό συλλαλητήριο
Ένα ακόμη συλλαλητήριο έγινε για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» με διοργανωτές διάφορους φορείς και με την παρουσία-στήριξη της ΝΔ, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Τζιτζικώστα, της φασιστικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ του επί 4 χρόνια κολλητού του ΣΥΡΙΖΑ ακροδεξιού εταίρου Καμένου, της Ένωσης Κεντρώων, εκπροσώπων της Εκκλησίας και άλλων που εμφανίζονται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Το εθνικιστικό θέατρο επαναλήφθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα, με ανιστόρητα συνθήματα και αλυτρωτικές κραυγές., συνθήματα που προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να παρουσιάσει «προοδευτική» τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 23:30

Μπούλινγκ της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό

Συντάκτης:

Γράφει ο Ντίμης Παρίδης, στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ.

 

Ο Ελληνικός λαός εξέφρασε για άλλη μια φορά την άρνηση του να παραδοθεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους σκοπιανούς με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο σύνταγμα το οποίο βάφτηκε με αίμα που προκάλεσαν τα ΜΑΤ.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 22:48

Νοσοκομείο Κιλκίς S.O.S.

Συντάκτης:

Του Νίκου Σιάνα.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει πόσο θετικά επιδρούν στους εργαζόμενους, οι καλές συνθήκες και ο ευχάριστος χώρος της εργασίας. Αντικρίζοντας όμως την εικόνα του νοσοκομείου Κιλκίς (από τον αύλειο ακόμη χώρο) αναρωτιέται πως είναι δυνατό να εργάζονται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον. Πόσο θετικά μπορεί να επιδρά στην ψυχολογία των ασθενών και των συνοδών! Πόσο μπορεί κανείς να δικαιολογήσει την τραγική εικόνα στα εξωτερικά ιατρεία με τα αποκολλημένα πλαστικά πλακίδια, τις φθαρμένες και λιγοστές καρέκλες αναμονής, τις χαλασμένες βρύσες και νιπτήρες, τα χαλασμένα παγκάκια και εγκαταλλειμένα παρτέρια.

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 22:29

Τα γένια και τα χτένια

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Ένα από τα σοκ που αντιμετωπίζουν όσοι πολίτες μπαίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι η διαπίστωση πως οι βουλευτές των διαφόρων κομμάτων συνήθως διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Οι αντιπαλότητες και οι άγριες αψιμαχίες στην Ολομέλεια, υποχωρούν μέχρι εξαφάνισης στους διαδρόμους και στο καφενείο της Βουλής, όπου βουλευτές των πλέον εχθρικών χώρων, συχνά βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι συζητώντας εύθυμα και φιλικά.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 19:28

Ο Ανένδοτος 1-2-0, που δεν έγινε

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης, πρ. βουλευτής Κιλκίς και υπουργός.

 

Πριν ένα χρόνο φάνηκε ο ολισθηρός δρόμος που ακολουθούν οι Τσίπρας - Κοτζιάς στο μείζον θέμα της ονομασίας και του προσδιορισμού του Κρατιδίου των Σκοπίων. Τα λάθη από τον Δεκέμβριο του 1991 πολλά, οι χαμένες ευκαιρίες αρκετές. Φτιάχτηκαν και ακυρώθηκαν πολιτικές καριέρες εν ονόματι της υπεράσπισης η επίλυσης του ζητήματος. Στην τραγικότητα των μνημονίων και της φτωχοποίησης, προσετέθη η ατιμωτική συμφωνία των Πρεσπών χωρίς ήττα σε πόλεμο.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 20:51

Από την εποποιία … στο δράμα!...

Συντάκτης:

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Φωτογραφία: Όρθιοι (από αριστερά): Σιάκας, Χαραλαμπίδης, Γ. Στόϊος, Λ. Σημαιοφορίδης, Τουτουντζής, Παναγιωτίδης, Τσαγκαλίδης, Γ. Παπαδόπουλος.

Καθιστοί (από αριστερά): Χουρμούζης, Καραμπίδης, Τομπουλίδης, Κεμπάπης, Πασιαλής, Αναστασιάδης, Σ. Σημαιοφορίδης, Ανδρ. Νικολαΐδης.
Απουσιάζει ο Καλτσάς, βασικό στέλεχος εκείνης της ομάδας.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 22:30

Γιατί θα πάω στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Συντάκτης:

Γράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς *.

 

Γιατί πρέπει και θέλω να πάω - και να πάμε όλες και όλοι - στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή το μεσημέρι... θα μιλήσω σαν 26χρονος. Ξεκάθαρες κουβέντες από μένα. Γνωρίζω πως τα συλλαλητήρια δεν λύνουν τα προβλήματα. Γνωρίζω όμως πως πιέζουν έμμεσα για την λύση τους. Πιέζουν τις ηγεσίες. Δεν έχω στο μυαλό μου ότι θα τρέμουν οι γλουτοί κάποιων το βράδυ της Κυριακής και δεν με αφορά, μα θέλω να εκφράσω την σκέψη και την ψυχή μου.