Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 9:28:27 μμ
etpa
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 21:42

Όταν η υποκρισία και το θράσος ξεχειλίζουν το ποτήρι

Συντάκτης:

ΓράφεΙ ο Νίκος Κουζίνης.

Ρωσική προειδοποίηση στην Ελλάδα: «Μην μπλέκεστε στα γεωπολιτικά παιχνίδια των ΗΠΑ». Αυτή ήταν η προειδοποίηση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προς την χώρα μας.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 20:16

Η στροφή

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Η μεγαλύτερη ουτοπία είναι η δημοκρατία. Είναι το πιο δύσκολο  προς εφαρμογή  πολίτευμα, γι’ αυτό και επί 2.500 χρόνια την κυνηγά ο άνθρωπος κι ακόμα να την πετύχει. Μοιάζει  με έναν γίγαντα με χίλια κεφάλια, που πρέπει να αποφασίσουν μαζί, προς τα πού θα οδηγήσουν το κορμί.

Με τη συνδρομή της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ το πρόγραμμα Interreg συμβάλει σε «ασφαλείς από καρδιαγγειακά νοσήματα» δήμους.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ:
- Ζαχαριάδου Άννα, Συντονίστρια Γραμματείας Διεθνών και Ε.Ε. Νέα Δημοκρατία / Πολιτική Επιστήμονας / Διεθνολόγος.

- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Τους τελευταίους μήνες, η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε ανεξαιρέτως επιπέδου ανάπτυξης όλες  περιοχές του πλανήτη, υπενθυμίζοντας ότι η ανάπτυξη  του υγειονομικού τομέα είναι πλέον ζήτημα ασφαλείας.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 22:03

Σινεμά, ο δικός μας παράδεισος

Συντάκτης: Ιωσηφίδης Μάκης

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Με τις ταινίες του μεγάλωσε η γενιά μου τις δεκαετίες του 50 και του 60, μοναδική τότε διασκέδαση μέσα στις σκοτεινές αίθουσες.

To Επιμελητήριο Κιλκίς είναι Ν.Π.Δ.Δ. (μη χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό), ιδρύθηκε το 1981. Αποτελεί οικονομικά ανεξάρτητο φορέα, αυτοτελή και αυτοδιοικούμενο οργανισμό, με μέλη τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική ή μεταποιητική δραστηριότητα μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 21:37

Ο Τραμπισμός

Συντάκτης:

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου.

Ο Τραμπισμός νέα λέξη – νεολογισμός- παράγωγο του ονόματος του Τραμπ, του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, πιθανόν επινόηση μιας κάποιας δημοσιογραφικής λεξιλαγνείας…

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης, Βουλευτής ν. Κιλκίς.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία την περασμένη Πέμπτη, επικυρώθηκαν σημαντικές αλλαγές σε ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και αποτέλεσαν πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων, τόσο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και μεταξύ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και της  αμετακίνητης στις απόψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 10:17

SmartPhones και τηλεκπαίδευση

Συντάκτης:

Την περασμένη εβδομάδα ένας καλός μου φίλος και εξαιρετικός επιστήμονας βρέθηκε στο σπίτι μου και μου χάρισε το τεύχος ενός περιοδικού. Ποιο είναι το σημείο που θέλεις να προσέξω τον ρώτησα;

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 12:18

Ναι στον σεβασμό, όχι στον φόβο

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν χώρα εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών στα Πανεπιστήμιά μας. Οι υποψήφιοι καταθέτουν όραμα και προτάσεις για την πορεία του ανώτατου ιδρύματος, του οποίου τη διοίκηση διεκδικούν.