Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 8:24:55 μμ
etpa
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 14:38

Μια ιστορία, μια φωτογραφία και ο ΟΤΕ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Στα 1949 ιδρύθηκε στη χώρα μας ο ΟΤΕ (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος) με την μορφή ανώνυμης εταιρείας και αποκλειστικό δικαίωμα την εκμετάλλευση των τηλεφώνων και των τηλεγράφων στη χώρα μας.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 19:50

Όταν τα τοξικά απόβλητα επεξεργασμένα ρυπαίνουν και ανεπεξέργαστα ενταφιάζονται

Συντάκτης: Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Επειδή και τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα παράγονται τόσο από τη μεταποιητική δράση όσο και από την συλλογή των απορριμμάτων από τους δήμους, και επειδή κάποτε η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός όλων ημών οφείλουν να δώσουν τη θέση τους στην υπεύθυνη αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που άπτονται της ποιότητας ζωής όλων μας, διατυπώνω δημόσια το ερώτημα με αφορμή την αντίδραση και όσα διαμείφθηκαν δημόσια σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στις παρυφές της ΒΙΠΕ:

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Επανάσταση 1821 - Προεπαναστατικά Ιστορικά Γεγονότα

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Από το 1453 με την πτώση της Κωνσταντινούπολης ξεκινά η μακρόχρονη δουλεία των Ελλήνων από τους Οθωμανούς.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 14:00

Ζώνη Υπεράνω Τιμής

Συντάκτης:

Γράφει η Κυριακή Τομπουλίδου, Δικηγόρος Κιλκίς.

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά και μόνο τρία γράμματα για να χαρακτηρίσω τον τόπο μου, δημιουργώντας με αυτά ένα αρκτικόλεξο και μου δίνονταν τα γράμματα Ζ, Υ και Τ, ο πρώτος συνδυασμός που γρήγορα και αβίαστα θα έτρεχε στη σκέψη μου θα ήταν: Ζώνη Υπεράνω Τιμής.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 21:07

Ο μεγαλύτερος κυβερνήτης της Ελλάδας

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος, συγγραφέας.

Σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ελληνικού έθνους εναντίον της οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ας καταθέσουμε ορισμένες απόψεις και σκέψεις,  παρμένες από ιστορικά βιβλία τεκμηριωμένα με ενδελεχή έρευνα.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 20:21

Αρπακτικά και Θηράματα

Συντάκτης: Ναούμης Τάσος

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο όρος σεξουαλική παρενόχληση καλύπτει πράξεις με ερωτικό περιεχόμενο που γίνονται χωρίς την αποδοχή και χωρίς την συναίνεση ενός από τους δύο και συχνά περιέχει βία.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 10:05

Ένοχες σιωπές

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου και των άλλων θυμάτων παρόμοιας βίας ανέδειξε ένα ακόμα πρόβλημα. 

Γράφει ο Γιώργος Γεωργιάδης, δημοσιογράφος.

Στις πολύβουες Ποντιακές συγκεντρώσεις και συσσωματώσεις των τελευταίων 20 ετών ανά την Μακεδονική επαρχία άρχιζε να ξεχωρίζει μια επαναστατική μορφή με λόγιο χαρακτήρα και λαϊκή συμπεριφορά, άριστη γνώση της Ιστορίας και της λογοτεχνίας της γλώσσας.

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).

Ποια πόλη είναι η καθαρότερη ή η ασφαλέστερη; Σε ποια πόλη είναι εύκολο να βρεις δουλειά ή σπίτι; Ποια πόλη έχει την καλύτερη δημόσια συγκοινωνία ή ποιότητα αέρα;

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 19:34

Μεσαία τάξη. Η ορφανή πολιτικά και βεβιασμένη κορασίς

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Η εποχή της οικονομικής κρίσης διέλυσε κυριολεκτικά βίαια την μεσαία τάξη στη χώρα. Επιπλέον η πανδημία της έριξε το τελειωτικό χτύπημα. Όσα μέτρα λαμβάνονται (αν λαμβάνονται) για επανάταξή της είναι ημίμετρα.