Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 1:01:22 πμ
etpa
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:32

Μοιράζονται μισθούς εν μέσω κρίση

Συντάκτης:

«Εν μέσω οικονομικής κρίσης και την ώρα που προχώρησαν σε δάνειο 300.000 για την εξόφληση τιμολογίων, στο δήμο Δοϊράνης μοιράζονται μισθούς με τα χρήματα των δημοτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του δήμου Δοϊράνης, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.

Η διεύρυνση της Ευρώπης στα Νότιο Ανατολικά, στην Μικρά Ασία θέτει το ζήτημα της Ευρωπαϊκής ταυτότητας σε σχέση με το Βυζάντιο, την Ρωμανία. Από την δεκαετία του 80’ προβλέποντας τις νέες συνθέσεις και νέες οσμώσεις, ονόμασα την νέα Πόλη ΡΩΜΑΝΙΑ. Θέτει το ζήτημα των θεμελίων, των πηγών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του Ελληνικού - Βυζαντινού υπόβαθρου της Ιταλικής και Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Των ανθρωπιστικών ιδεών και των πρωταγωνιστών που κυοφόρησαν και διαμόρφωσαν την ιδέα της Ευρώπης, την ταυτότητα της, των Πατέρων της.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 13:04

Ζει στη Γευγελή

Συντάκτης:

Πήραμε επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή από κιλκισιώτη που ζει και εργάζεται τώρα στη Γευγελή. Απόφοιτος του Παντείου πανεπιστημίου δεν βρήκε εδώ δουλιά και μεταάστευσε στην ΠΓΔΜ
Αν υπήρχε ισχυρότερος κρατικός μηχανισμός για εύρεση εργασίας και αποκατάσταση τον τόπο μου, φυσικά δεν θα βρισκόμουν εδώ, αναφέρει και συνεχίζει με το κλίμα εθνικισμού που καλλιεργείται με αφορμή και τα πρόσφατα κρούσματα επιθέσεων σε Έλληνες.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 04:02

Διακρίσεις σε νεκρούς!

Συντάκτης:

Σε χωριό του νομού επειδή δεν θέλουν την πολλή συνάφεια με τους ομογενείς - ακόμα και νεκρούς-  βρήκαν τον τρόπο να ξεχωρίσουν την «ήρα από το στάρι». Οι ομογενείς αγόρασαν ένα χωράφι δίπλα στα νεκροταφεία, λειτουργεί ως νεκροταφείο ομογενών, αλλά ο διαχωριστικός φράχτης ζει και βασιλεύει.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:53

Ταξίδι στο Χρόνο-Τόπο του χθες και του σήμερα

Συντάκτης:

Από πριν, υποσυνείδητα κι αργότερα ενσυνείδητα, ο σχεδιασμός του ταξιδιού πίσω στο Χρόνο – Τόπο της καταγωγής μου. Όπου η γλώσσα μου: Θάλασσα, Μαύρη, Εύξεινος, Εύξεινος Πόντος, Πόντος – Πατρίδα προγονική. Θάλασσα και βουνά η γη των προγόνων και ποτάμια ιριδένια, χυμένα πλούσια σ’ αυτό εκεί το, σαν πελώρια λιμνοθάλασσα, βορεινό κομμάτι της Μεσογείου. Γη ταξιδίων μας από το θαυμαστό ταξίδεμα του Φρίξου και της Έλλης.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:44

Η ανθρωπιά λείπει

Συντάκτης:

Είναι συνταρακτικές οι καταγγελίες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Για πρώτη φορά καταγγέλλονται ελλείψεις ακόμα και σε γάζες, σε οξυζενέ, σε γάντια, σε βαμβάκι, σε…Αναρωτιέται κανείς ένα τόσο σπάταλο κράτος, ειδικά στον χώρο της υγείας όπου μέσω των προμηθειών δισεκατομμύρια ευρώ του λαού καταλήγουν σε λίγες εταιρείες και τα κάποια  ψίχουλα στα «δουλικά» τους, αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατό να διυλίζεται ο κώνωπας και να μένουν χωρίς τα καθημερινά χρειώδη υλικά τα νοσοκομεία μας…

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:17

Αλλιώς …ευχέλαιο

Συντάκτης:

Η καθυστέρηση στην πληρωμή της προκαταβολής στους παραγωγούς δημητριακών και όσα διαδραματίζονται στο Κιλκίς το τελευταίο μήνα είναι διδακτικά από πολλές πλευρές. Διδακτικά σε όσους επιθυμούν να διδαχτούν. Οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως απλά μπορούν να ελπίζουν ότι ο λαός έχει ασθενή μνήμη, οπότε δεν κινδυνεύουν από την τιμωρία του.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:17

8η Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας

Συντάκτης:

Με αφορμή την 8η Μαρτίου ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα ο κ. Παύλος Πασσαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Γιορτάζουμε σήμερα όπως έχει καθιερωθεί την παγκόσμια ημέρα η οποία αφιερώνεται στις γυναίκες όλου του κόσμου. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Ο σημαντικός  ρόλος τον οποίο επιτελούν καθημερινά είτε ως επαγγελματίες, είτε ως μητέρες είτε ως προσωπικότητες που ασκούν κάθε λογής εξουσία αποτελούν την απόδειξη για το τι μπορούν να πράξουν οι γυναίκες σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:14

Οδοιπορικό στην Κύπρο

Συντάκτης:

Α’ Μέρος
“Η φωνή της Κερύνειας” είναι η ονομασία της χορωδίας των προσφύγων της Κερύνειας, λαμπρής πόλης στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη της Κύπρου, με έδρα της την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκωσία. Ιδρύθηκε στα 1992, διοργάνωσε μέχρι σήμερα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνικών και αγωνιστικών εκδηλώσεων και στο νησί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη -Αυστρία, Αγγλία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Βέλγιο και Γερμανία. Πρωταρχικός σκοπός της η λευτεριά της Κερύνειας, της γενέτειράς τους. Γράφουν στο πρόγραμμά τους στην κοινή εκδήλωση με τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς: “Αμετάθετος στόχος της χορωδίας είναι να τραγουδήσει τα Ελευθέρια κάτω από το κάστρο στο γραφικό λιμανάκι της Κερύνειας”.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:59

Λείπει το κράτος

Συντάκτης:

Δεν είναι η πρώτη φορά,  που επισημαίνουμε το θεσμικό και διοικητικό κενό της πλήρους απουσίας του κράτους από την περιφέρεια. Ποιος εκφράζει άραγε το κράτος στο ν. Κιλκίς; Οι κυβερνητικοί βουλευτές όχι. Ο Υπουργός ή υφυπουργός είναι αρμόδιος μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και ουδέν πλέον.