Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 6:20:55 πμ
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 10:54

21 Απριλίου 1967

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

            Κάθε τέτοια ημέρα είναι ευκαιρία για ιστορικό αναστοχασμό και συλλογική αυτοκριτική. Αυτοκριτική για τα πενήντα χρόνια της τωρινής Γ´ Δημοκρατίας μας και ιστορικός αναστοχασμός για τη μακρινή Β´ Ελληνική Δημοκρατία 1924 - 1935.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 09:59

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η φράση αυτή  αποδίδεται  συνήθως στον Ηράκλειτο, χωρίς να έχει αποδειχτεί, καθόσον  δεν υπάρχει στην Αρχαία Γραμματεία, ίσως είναι φράση των νεώτερων χρόνων.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 09:14

Αυτά που διάβασα… αυτά που είδα

Συντάκτης:

Του Μάκη Ιωσηφίδη.

Διάβασα.

Πάει καιρός που ο συνταξιούχος γιατρός-ακτινολόγος Αλέκος Ιωαννίδης, μού χάρισε δύο βιβλία που συνέγραψε και αναφέρονται στην ιστορική πορεία της γενέτειράς του που είναι το Μεταλλικό Κιλκίς. Οι τίτλοι τους: ‘’ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ. Ήθη και έθιμα, Κοινωνικοί αγώνες, Δημοκρατικός στρατός Ελλάδας’’ και ‘’Μέρες Αντίστασης’’.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 17:04

Η φίλη μου η Μαρία-Ωραιοζήλη θα έχει 1 εκ των 4 σταυρών μου!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Αρθρογράφος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

Η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά πού θέλουμε! Η Μαρία - Ωραιοζήλη Φ. Κουτσουπιά είναι πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά-πολλά χρόνια που την γνώρισα από κοινά και νεανικά μας μετερίζια και συνεργαστήκαμε σταθερά και σε λογική win-win (πάντα) σε αρκετά άρθρα (περίπου 20) και μεγάλα και μικρά νεανικά και δημιουργικά πρότζεκτ (π.χ. κοινή μας παρουσία σε 2 συνέδριά ως ομάδα με ίδια θεματική). Καμάρι της Μακεδονίας μας, της Ημαθίας, της Βέροιας. Είναι νέα Δικηγόρος, νέα Νομικός, νέα Επιστήμονας που σπούδασε στη Θεσσαλονίκη μας, είναι Διδάκτωρ της Νομικής της Αθήνας, έχει τρία μεταπτυχιακά, δυο στην Ελλάδα και ένα στο Βέλγιο, με εξειδίκευση σε διοικητικό δίκαιο, διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο τεχνητής νοημοσύνης.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 16:46

Σωτήρης Μαρκάδας: «Ο εχθρός εντός των τειχών»

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς  Δρ Σωτήρης Μαρκάδας.

Ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους: την πληθυσμιακή συρρίκνωση που επιφέρει η υπογεννητικότητα.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 10:57

Σε τι ωφελεί την Ελλάδα η σύγκρουση με τη Ρωσία;

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Εκπαιδευτικός - συγγραφέας

 

Είναι κοινή διαπίστωση ότι στην μακραίωνη εθνική μας ιστορία, οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο κακές. Ποτέ άλλοτε ελληνική κυβέρνηση, δεν είπε ότι «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να αποκλείσει Ρώσους διπλωμάτες, από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου!

Γράφει

Ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η Μάχη στο Οχυρό Ρούπελ.

 Α' Παγκόσμιος πόλεμος

Πολύ γνωστή από τους δύο παγκοσμίους πολέμους είναι η οχυρή στενωπός του Ρούπελ, που σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων του Μπέλες, (μέσα από τη στενωπό αυτή ρέει ο ποταμός Στρυμόνας και κοντά στη βόρεια έξοδο της βρίσκεται η ελληνοβουλγαρική μεθόριος). Λόγω της στρατηγικής της σημασίας

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 09:24

Μελό…

Συντάκτης: Ιωσηφίδης Μάκης

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Εκεί, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 60 το αυτοκίνητο με το μεγάφωνο περιφέρεται στους χωμάτινους ακόμα  δρόμους των Διαβατών και διαλαλεί την πραμάτειά του:

‘’Σήμερον, εις τον κινηματογράφον Ναργκίς θα προβληθεί η υπέροχη μελοδραματική ελληνική ταινία: Μάνα γιατί με γέννησες…Πρωταγωνιστούν…’’

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 09:17

Σου λένε…

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Εκπαιδευτικός-συγγραφέας

 

 «…Και συ, Νόμε, των άνομων ασπίδα σαν τη μαϊμού από κλώνο σ’ άλλον πήδα…» γράφει ο Βάρναλης στον «Ελεύθερο Κόσμο». Όντως, ο νόμος από τον καιρό του Αριστοτέλη, είναι με τον ισχυρό. Για παράδειγμα,  έχουμε τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», αλλά δεν έχουμε αντίστοιχο νόμο για τον λαό.  

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:55

«Εργασία και Διακονία» - Στάδιο εργασίας για τους ιερείς

Συντάκτης: Eidisis.gr

«Να προσέχεις τον εαυτό σου, για να γνωρίσεις την υγεία και την αρρώστια της ψυχής σου » (Μέγας Βασίλειος).

 

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ζούμε στην εποχή της δογματικής αδιαφορίας, του θρησκευτικού συγκρητισμού, του ωχαδερφισμού, του αναμενόμενου  ψευτομεσσία και του τελευταίου παγκόσμιου δικτάτορα.

Σελίδα 1 από 451