Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 1:53:51 μμ
etpa
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:11

Η λογική του κέρδους

Συντάκτης:
Στον καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει… Και στον αποπροσανατολισμένο κόσμο φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί κάνουν εθνικοποιήσεις για να σώσουν τις οικονομίες τους….
Τρία τρισεκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις τράπεζες και των τραπεζών προς τις τράπεζες.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:02

Λόγος και αντίλογος

Συντάκτης:
Ένα σχόλιο του συνεργάτη μας Κώστα Πινέλη από τη μόνιμη στήλη του “Κατά ριπάς” σχετικά με τις αμοιβές στο υποθηκοφυλακείο Κιλκίς προκάλεσε την αντίδραση της διεύθυνσης του Υποθηκοφυλακείου, η οποία μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση, την οποία  ευχαρίστως και ως έχει δημοσιεύουμε:
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 08:04

Συ(ν)κίνηση

Συντάκτης:
Ιδού που ένας Σύλλογος Πολιτών μπορεί να αναπληρώνει το έλλειμμα οργανωμένου και θεσμικού  διαλόγου γύρω από τα σημαντικά θέματα μιας πόλης ή ενός νομού. Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς οργανώνει δημόσιο διάλογο με θέμα τις δυνατότητες και την προοπτική ίδρυσης νέου τμήματος ΤΕΙ στο Κιλκίς.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:26

Αγοραστές όπλων

Συντάκτης:
Η είδηση είναι αποκαλυπτική. Την τέταρτη θέση παγκοσμίως κατέχει η Ελλάδα στις αγορές όπλων! Προηγούνται μόνο η Κίνα, η Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ακολουθεί η Νότια Κορέα.
Επί χρόνια ζούσαμε με τον «από βορρά κίνδυνο» αντάμα με τον πάγιο και μόνιμο εξ ανατολών εχθρό μας, τη σύμμαχο Τουρκία.

Ο Γοργίας ήταν ένας δεινός ρήτορας κι ένας καλός δάσκαλος του λόγου, που έζησε στην Αθήνα τον τέταρτο αιώνα π.Χ. Κάποτε, θέλοντας να δοκιμάσει τη δύναμη της ρητορικής τέχνης, έγραψε το βιβλίο, με τον τίτλο, «Ελένης εγκώμιον». Εκείνο που ήθελε, κυρίως, να πετύχει, ήταν να σταθεί απέναντι στην κοινή κατακραυγή του κόσμου, που πίστευε, ότι η ωραία Ελένη ήταν η αιτία του Τρωικού πολέμου.

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:12

Νίκος Σιάνας : Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Συντάκτης:
Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την υπενθύμιση των πράξεων των Εθνικών Ευεργετών και τη συμβολή τους στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας.
Ευεργέτης χαρακτηρίζεται αυτός που κάνει ένα καλό, και ειδικά αυτός που δίνει χρήματα για έργα ατομικής ή κοινής ωφέλειας.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:00

Οι φιλελεύθεροι της αγοράς

Συντάκτης:
Εκείνοι οι διαπρύσιοι κήρυκες της ελευθερίας των αγορών που να λουφάζουν άραγε, τώρα που οι ελεύθερες αγορές εκλιπαρούν την προστασία του κράτους για να επιβιώσουν;
Που είναι εκείνοι που  συνδύαζαν την πτώση του κομμουνισμού ως την αφετηρία για τον θρίαμβο της αγοράς προσδίδοντάς την μάλιστα τον μανδύα του πολιτικού φιλελευθερισμού που για όλα έχει λύσεις, αρκεί να μην παρεμβαίνει το «κακό κράτος»; Ξόρκιζαν τον Κέινς οι καημένοι και τώρα ομνύουν στο όνομά του.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:58

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
Αστρονομικά ποσά διαθέτουν αφειδώς οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πλαίσιο του κρατικομονοπωλιακού  καπιταλισμού για την ενίσχυση των τραπεζιτών και των μεγαλοστελεχών του συστήματος. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Από την κρίση της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα. Το είδαμε και στην Ελλάδα, το 1976, με την κυβέρνηση της ΝΔ να κρατικοποιεί τις επιχειρήσεις του ομίλου Ανδρεάδη και την «Ολυμπιακή» του Ωνάση, τότε που ο Κων/νος Καραμανλής και ο Παναγής Παπαληγούρας είχαν κατηγορηθεί για «σοσιαλμανία»!!
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:54

Δημήτρης Αγαθόπουλος: S.O.S. πριν από το τέλος

Συντάκτης:
Σε χειμέρια νάρκη άγνωστης διάρκειας πέφτει σε λίγες μέρες ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων. Μένει χωρίς προσωπικό και πόρους. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το κράτος και έτσι κινδυνεύει να χαθεί η μεγαλύτερη στον κόσμο ζωντανή τράπεζα γενετικού υλικού Ελληνικών Αυτοφυών. Δεν εξασφαλίστηκε σχήμα συνέχισης της πετυχημένης λειτουργίας του και είμαστε εκτεθειμένοι ως χώρα απέναντι στην ΕΕ που χρηματοδότησε το έργο. Μεθοδεύουν όμως σχήμα διοίκησης με έδρα την Αθήνα (!) χωρίς συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Τοπικών Φορέων.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:35

Παλιά μυαλά

Συντάκτης:
Της ελεύθερης οικονομίας είναι οι κυβερνώντες. Προχωρημένη άνοιξη ήταν και οι αποδόσεις στα σιτηρά παγκοσμίως μπορούσαν να προεξοφληθούν. Όπως επισήμως από τα αρμοδιότερα κυβερνητικά χείλη γίνεται στην πατρίδα της ελεύθερης αγοράς, στις ΗΠΑ. . ¨Ο ίδιος ο Υπουργός έγκαιρα ενημερώνει με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του  πως φέτος η παγκόσμια παραγωγή πορτοκαλιών, λεμονιών, σίτου, καλαμποκιού είναι τόση κα επομένως οι τιμές θα διαμορφωθούν σε ανοδική ή καθοδική πορεία…
Φθινόπωρο μπήκαμε και  οι αγρότες στις αροτραίες θα σπείρουν. Μήπως γνωρίζουν τι θα σπείρουν; Τους ενημέρωσε κάποιος τι θέλει η αγορά;