Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:04:25 πμ

Στους μεγάλους των Αθηνών  επειδή πολλά και χοντρά μάς τα λέτε,  είπα να σας απευθύνω μερικά ερωτήματα. Μιλάτε για κοινωνική δικαιοσύνη, μιλάτε για οικονομία και ισοπολιτείες, δηλαδή και μας δουλεύετε από πάνω; Ο ένας κυβερνάειείκοσι χρόνια, οάλλος κυβερνάει πέντε χρόνια, τι κάνετε ρε παιδιά; Ο ένας στρατηγοτσουκάτισε, ο άλλος ΘεμοΖαχο και τα λοιπά, δηλαδή μόνο αυτοί που κάνουν τις απαγωγές είναι εγκληματίες; Μια ολόκληρη Ελλάδα δουλεύει και σας ταϊζει και χορτασμό δεν έχετε. Εμείς εδώ έξω δουλεύουμε και σας στέλνουμε με τα καφάσια χίλια δύο αγαθά, αυτά που μας δίνετε εσείς δεν μπαίνουν σε καφάσια ούτε σε κουτιά, τα πορνεία που έχετε ιδρύσει και λειτουργούν δεν χορταίνουν κοιλιά, ούτε και οι εθελοντές της οδού Συγγρού. .

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:31

Περί Αξιού

Συντάκτης:

Πλατύρροος με τα καλύτερα, τα καθαρότερα νερά του κόσμου ο Αξιός. Δεν εκθειάζουμε το ζωογόνο ποτάμι εμείς. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα  δεν φείδεται ευφάνταστων λογικών σχημάτων για να επαινέσει το ποτάμι, το θεϊκό ποτάμι που μέχρι και γιούς του - τότε τα ποτάμια έσμιγαν με νύμφες και νεράιδες και γεννούσαν ήρωες- έστειλε στον Τρωικό πόλεμο.
Τότε το ποτάμι είχε και πολλά νερά - πλατύρροος γαρ- και καθάρια, τα καλύτερα του κόσμου.
Τα καταφέραμε οι επιγενόμενοι να καταστήσουμε τα ποτάμια μας ξεροπόταμους και να τα  βρωμίσουμε συνάμα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:28

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Δεν θα ξεγελάσουμε τον λαό όπως ο Καραμανλής, είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στο Κιλκίς. Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Θα τον ξεγελάσετε όπως ξέρετε εσείς ως ΠΑΣΟΚ. Με τα «σύντροφοι και συντρόφισσες», με τα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και με την «πράσινη ανάπτυξη».
Π
Εδώ «πήρε φωτιά ο κώλος μας» και αυτοί έχουν σαν πρώτο μέλημα τους, την… «πράσινη ανάπτυξη». «Άντε να πρασινίσουμε, και πράσινα να σμίξουμε, κι από την πρασινάδα μας να φάει κι αγελάδα μας» που τραγούδησε και ο «γελωτοποιός της Ρωμιοσύνης» ο Χάρυ Κλιν.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:25

Παναγιώτης Αμοιρίδης: Δέκα χρόνια κοσκινίζουν!

Συντάκτης:

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς κ. Π. Τονικίδης ανακοινώνει την ανακήρυξη του 2009 σαν «Έτους Τοπικής Αγοράς του Νομού Κιλκίς». Μας απασχόλησε σα θέμα στο Δ.Σ. ακόμη από το καλοκαίρι του 2008 και απέκτησε μεγαλύτερη σκοπιμότητα υλοποίησης καθώς προέκυψε η διεθνής κρίση. Από εκεί και μετά, σε κάθε σχεδόν συμβούλιο γινόταν μνεία της δράσης αυτής από τον κ. Τονικίδη. Aναμέναμε τα χειροπιαστά μέτρα και δράσεις που θα το αποτελούσαν και καθώς δε γινόταν τίποτε χτυπούσαμε το καμπανάκι γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει κάποια χειροπιαστή στήριξη της αγοράς και ο καιρός περνάει.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:21

Στις πλάτες του αγρότη…

Συντάκτης:

Στις πλάτες του αγρότη…
Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και τον φόρτωσε στις πλάτες του αγρότη…Από τη δεκαετία του ’60, όταν και πρωτοείπε την αλήθεια αυτή ο αείμνηστος Γέρος της Δημοκρατίας, πολλά άλλαξαν. Σύμπας ο κόσμος άλλαξε, φευ όμως παρέμεινε αμετάβλητη η θέση του αγρότη. Ανοργάνωτος και με δική του ευθύνη ο αγρότης και σήμερα παραμένει έρμαιο των διαθέσεων της εταιρείας  που του πουλάει φάρμακα, λιπάσματα, μηχανήματα και της εταιρείας που του αγοράζει τα προϊόντα του.

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:17

Εσωτερικές Διευθετήσεις

Συντάκτης:

Δεν προάγουν το κύρος του στρατού ετούτα τα μικροπολιτικά παιχνίδια. Να μεταφέρεις από χωρίου εις χωρίον τις στρατιωτικές μονάδες για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων που ελάχιστη σχέση έχουν με την ορθολογική λειτουργία του στρατού.
Διότι, ας βρει κάποιος ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να μεταφερθούν από την Αργυρούπολη στο στρατόπεδο Καμπάνη οι δυο μονάδες της 71ης Ταξιαρχίας.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:38

Να δείχνουν ταυτότητα

Συντάκτης:

Εκλογές (βουλευτικές, νομαρχιακές, δημοτικές) πλησιάζουν και οι σκοπιμότητες είναι διάχυτες πλέον στην πολιτική ατμόσφαιρα. Δημοσκοπήσεις ή καλύτερα «δημοσκοπήσεις» διενεργούνται, πολίτες ερωτώνται, αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται και αντ’ αυτών κυκλοφορούν ως δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες κατασκευασμένα επί πληρωμή  νούμερα δημοφιλίας.
Μπροστά στον ορυμαγδό των φημών και των σκοπιμοτήτων, μόνη άμυνα έχει ο πολίτης την επίδειξη υπευθυνότητας.

Για να μην προσποιούνται οι τοπικές αρχές ότι «δεν ξέρουν που να απευθυνθούν» προκειμένου να πάρουν μέτρα προστασίας και αξιοποίησης του γνωστού Λουτρού, δηλ. του μοναδικού μνημείου Οσμανικής κουλτούρας που υπάρχει στον τόπο μας, τους παρέχω κάποιες πληροφορίες.
1. Η πρόσβαση στο Λουτρό είναι πανεύκολη (για να μη διαδίδουμε αβασάνιστα ότι γύρω – γύρω είναι εγκλωβισμένο με κτήρια). Όλη η πρόσοψη της οδού Θεσσαλονίκης αποτελεί «φυσιολογικό» πρόσωπο του λουτρού με μια μικρή ανέξοδη παρέμβαση.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:30

Η παρτίδα σώνεται

Συντάκτης:

Προκάλεσε την κοινωνία του Κιλκίς τόσο το παρασκήνιο και η καθυστέρηση συγκρότησης της διοίκησης της ΑΝ.ΚΙ όσο και η τριχοτόμηση τω θέσεων ευθύνης για να καλυφθούν από τρεις ενδιαφερόμενους συμβούλους της πλειοψηφίας. Προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως διότι έδωσε την εντύπωση ότι οι συνωστιζόμενοι και διαγκωνιζόμενοι για μια θέση στη διοίκηση το πράττουν όχι από ειλικρινές ενδιαφέρον, αλλά από δίψα δόξας και χρήματος.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:23

Πράσινη ανάπτυξη και περιβάλλον

Συντάκτης:

Κάπου στη δεκαετία του ’80 ήρθε στο Κιλκίς και μίλησε στη δημοτική βιβλιοθήκη ένας κούρδος αγωνιστής. Διεκτραγώδησε τα πάθη του λαού του, μίλησε για τον ένοπλο αγώνα που διεξήγαγε μέσω των οργανώσεών του και κυρίως μέσω του PKK.
Ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από το διψασμένο για ενημέρωση κοινό ζητούσε πληροφορίες για τα πάντα. Μέχρι που μια ερώτηση μάς …αποτέλειωσε όλους. Ρώτησε λοιπόν ένας εκ των παρευρισκομένων οικολόγων ποιες είναι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις πολεμικές επιχειρήσεις και πόσο τις λαμβάνουν υπόψη τους οι Κούρδοι αγωνιστές.