Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 2:12:46 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Ο μεγάλος ανταγωνισμός στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ένταση παιχνίδι. Οι bookmakers επιχειρούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν νέους παίκτες στις πλατφόρμες τους.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 18:22

Η Σμύρνη

Συντάκτης:

Γράφει η Φωτεινή Αρσλανίδου.

Η Σμύρνη, η Μικρά Ασία, η Καππαδοκία, ο Πόντος, η Ανατολική Θράκη δεν ξεχνιούνται. Στα ερείπιά τους σεργιανίζει η θλιμμένη ψυχή της Ελλάδος.

Η Μικρασιατική καταστροφή έχει πολλές διαστάσεις, τις οποίες για να συνειδητοποιήσει κανείς πρέπει να έχει άγρυπνη συνείδηση.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 12:30

The tourist…

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Τερζενίδης.

Όπως θα θυμούνται οι… σύντροφοι του Σύριζα στο Κιλκίς, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το κόμμα τους ήρθε τρίτο και με διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, με τα ποσοστά του να σημειώνουν κάθετη πτώση. Η Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές έβαλε στόχο την εκλογή δεύτερου βουλευτή στο ν. Κιλκίς, δηλαδή να αφαιρέσει την έδρα από τον Σύριζα.

Έχω γνώση βιωματική  όλων των κομματικών σχηματισμών, που δημιουργήθηκαν από αντίδραση ή διαμαρτυρία. Ανήκοντας στον λαϊκό και πατριωτικό χώρο με αδιαπραγμάτευτη την εθνική συνείδηση, σε δύο από αυτά συμμετείχα με αρνητική εμπειρία. Την πρώτη φορά ως νεολαίος στην ηγετική ομάδα της εθνικής παράταξης το 1977. Την δεύτερη ως βουλευτής το 2011 στο ΛΑΟΣ. Γρήγορα αποχώρησα και από τα δύο. Την πρώτη φορά σε ένα χρόνο, όταν διαπίστωσα προσωπικές διαδρομές, συναλλαγές και ιδιοτέλεια αντί πολιτικής. Την δεύτερη σε έξι μήνες, όταν ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα του δεν άντεξαν στα «δύσκολα» των μνημονίων.

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος φέρνει ακόμη πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Ο γιορτασμός αυτής της ημέρας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υποκρισία των επιτελείων του συστήματος, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των πολιτικών εκπροσώπων τους, που για ακόμη μία χρονιά χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα” για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ είναι οι ίδιοι που την προκαλούν.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 10:11

Αυτό μην το ξεχνάς...

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός  συγγραφέας.

Οποιαδήποτε  ευρωπαϊκή  χώρα, αν είχε τον Ιπποκράτη, όχι μόνο θα του αφιέρωνε  πανεπιστημιακό νοσοκομείο, στη γενέτειρά του, αλλά θα μετέτρεπε όλη την πόλη σε μια πανεπιστημιούπολη, με τα πιο καλά ιατρικά μυαλά. Εμείς όχι μόνο δεν έχουμε στην Κω πρότυπο Ιατρικό Πανεπιστήμιο, που να απευθύνεται σε φοιτητές όλου του κόσμου, με τους καλύτερους καθηγητές, άλλα ούτε κι ένα λειτουργικό ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι πολίτες στις καρότσες των αγροτικών  αυτοκινήτων, προτού προλάβουν να φτάσουν στο νοσοκομείο της πόλης!

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Βαίνομεν ολοταχώς προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και αφού τα πάντα ειπώθηκαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο το μόνο που απέμεινε και αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι η κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων. Πόσο όμως κοστίζουν αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις και ποιος είναι αυτός θα τις αποτιμήσει;

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στην κοινωνία είναι η επικοινωνία. Όσο πιο καθαρός και σαφής είναι  ο λόγος του καθενός, τόσο πιο κατανοητός γίνεται. Αλλά και τόσο πιο λίγες είναι οι δυνατότητες της διαστρέβλωσης του.   Ορθά και δίκαια λέει ο λαός μας «σοφόν το σαφές».

Αντίθετα ο ασαφής ο λόγος έχει κενά στην εκφορά του, γι' αυτό κι επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, αλλά η επικοινωνία» ,είχε πει πριν από καιρό ένας πολιτικός αρχηγός, καθώς  στην εποχή της σημερινής μιντιακής ηγεμονίας δυνατότερη κι από την αλήθεια είναι η παραχάραξή της.

  

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.

Χρέος μας…να ακουμπήσουμε τη μνήμη μας σε κείνες τις αγωνιώδεις και τραγικές μέρες της προσχεδιασμένης, ολοκληρωτικής, συστηματικής εξόντωσης του Ποντιακού ελληνισμού…

   Το 1908 είναι ένα ιστορικό ορόσημο, γιατί τούτη τη χρονιά ιδρύεται το κομιτάτο «Ένωση- πρόοδος»  από Νεότουρκους φανατικούς εθνικιστές με επικεφαλής την τριανδρία, Ταλαάτ Μπέη, Εμβέρ πασά και Τζελάλ πασά, οι οποίοι με διακόσιους άλλους εθνικιστές στις 18 Ιανουαρίου 1913 επιτίθενται κατά της μόνιμης κυβέρνησης, σκοτώνουν τον υπουργό στρατιωτικών Νιαζίμ μπέη και αναγκάζουν τον βεζίρη Κιαμίλ πασά να παραιτηθεί. Εμπνευστής του σχεδίου ήταν ο Κεμάλ πασάς, στόχος τους να σώσουν τον «Μεγάλο ασθενή» την Τουρκία. Το εθνικιστικό αυτό φανατικό κίνημα καλυπτόταν πίσω από τα συνθήματα ισονομίας, δικαιοσύνης, προόδου μεταξύ Τούρκων και μειονοτήτων -Αρμενίων και Ελλήνων- που είχαν την οικονομική δύναμη στα χέρια τους.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Από ετυμολογικής πλευράς η «λέξη» κλάσμα» παραπέμπει στο ρήμα κλάω-ώ και σημαίνει κομματιάζω, χωρίζω σε μέρη. Ο Λέων Τολστόι, γνωστός Ρώσος συγγραφέας για τα μυθιστορήματά του «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Άννα Καρένινα» λέει: «Ο άνθρωπος  είναι ένα κλάσμα με  αριθμητή  τον πραγματικό του εαυτό και παρονομαστή την  ιδέα που έχει για τον εαυτό του.