Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 2:25:54 μμ
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 15:20

Έτος 1822: Η Ανάσταση της Ελλάδας!

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε, βέβαια, το 1821. Η χρονιά, όμως, κατά την οποία τέθηκαν τα πραγματικά θεμέλια της ελληνικής ανεξαρτησίας είναι, κατά τη γνώμη μου, η επόμενη, το 1822. Κι αυτό διότι τότε σημειώθηκαν τέσσερα κρίσιμα γεγονότα που άνοιξαν τον δρόμο για την επιτυχή έκβαση της Επανάστασης.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 18:24

Γυναίκα… αιχμάλωτη

Συντάκτης:

Γράφει η Σοφία Κεσίδου.

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την 8η Μαρτίου 2021 όπου με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε πλήθος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα που ύμνησαν, γιόρτασαν, διεκδίκησαν το αυτονόητο. Πολλές οι δεσμεύσεις, οι διακηρύξεις και οι υποσχέσεις για  μια ισότιμη και ισόνομη αντιμετώπιση της γυναικείας παρουσίας στην κοινωνία.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 22:22

Περί αριστείας, Προτύπων και άλλων ...δαιμονίων

Συντάκτης:
Του Χρήστου Σπίγκου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διενεργείται ένας δύσκολος διάλογος μεταξύ διάφορων πολιτικών αφετηριών, κομματικών διαδρομών, αντιλήψεων, εμπειριών και απόψεων περί του εκάστοτε πρακτέου.
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 21:43

Φραγγίδης: Στο ύψος των περιστάσεων

Συντάκτης:

Του Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή νομού Κιλκίς, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Η χώρα μας διανύει μια μακρά, πολύπλοκη και δύσκολη περίοδο. Η πανδημία του κορωνοϊού  έχει έντονο ψυχοκοινωνικό αντίκτυπο και ανησυχητικές επιπτώσεις. Δημιούργησε φόβο και ανασφάλεια, έφερε απώλεια προσφιλών προσώπων, άλλαξε την καθημερινότητά μας.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 21:24

Πανδημικά (ψευτο)διλήμματα

Συντάκτης:
Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.
Η πανδημία, πλην των άλλων, δημιούργησε αρκετά διλήμματα και λογικά αδιέξοδα.
Ο λόγος για την Βουλή και τις διαδηλώσεις.
Επάναγκες είναι να μην ανασταλεί η λειτουργία του νομοθετικού έργου, όπως εξίσου αυτονόητο είναι η εφαρμογή του Συντάγματος.
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 22:12

Σας σιχαθήκαμε

Συντάκτης:

Του Νίκου Κουζίνη.

Και ξαφνικά μας προέκυψε απρόσμενος Έρως. Έρως γερμανογοτθικός με «ξεκάθαρο» μήνυμα. «Θα σας στηρίξουμε». «Θα σας προστατεύσουμε». (Κουραφέξαλα).
Πόσο βέβαια μπορείς να πιστέψεις τα «ερωτικά» σκιρτήματα των Γερμανών;

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 19:50

Πόντιοι Ιερολοχίτες

Συντάκτης:

Tου Νίκου Κωνσταντινίδη, Εκπαιδευτικού-συγγραφέα.

Στην επαναστατημένη Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Μοριά κατέβηκαν πολλοί εθελοντές και πολλά νέα παλληκάρια, για να πολεμήσουν, και το έπραξαν με ξεχωριστή γενναιότητα.

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 21:38

Αναμνήσεις από τον καιρό της πανδημίας

Συντάκτης:

Γράφει η Κυριακή Τομπουλίδου, Δικηγόρος.

Έτος 2021. Ιστορικές εποχές. Διακόσια χρόνια ακριβώς μετά την Επανάσταση του ΄21. Κι ενώ η χώρα προσπαθούσε να συνέλθει από μια δεινή υπερδεκαετή οικονομική κρίση, με καταστροφικές συνέπειες σε κάθε επίπεδο, η απρόβλεπτη παγκόσμια απειλή από την τότε πανδημία του κορονοϊού (την έλεγαν COVID-19) λίγο κόντεψε να την αποτελειώσει οριστικά.

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 20:02

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Συντάκτης:

Γράφει ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος.

Σκαλίζοντας κάποια σημειώματα εκδρομικών αναμνήσεών μου στο αρχείο της βιβλιοθήκης μου, βρήκα μια ομιλία μου, που πραγματοποίησα σ’ ένα εκδρομικό γκρουπ του Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το Βουκουρέστι προς τα παλιά Ρουμανικά Ανάκτορα της Σινάϊας και τον Πύργο του Δράκουλα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Πουθενά στη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει τόσο υπερσυγκεντρωτικό σύστημα.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ , Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς, Επικεφαλής δημοτικής παράταξης, "Συμμετέχω".