Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 8:39:27 μμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 21:42

Όταν η υποκρισία και το θράσος ξεχειλίζουν το ποτήρι

ΓράφεΙ ο Νίκος Κουζίνης.

Ρωσική προειδοποίηση στην Ελλάδα: «Μην μπλέκεστε στα γεωπολιτικά παιχνίδια των ΗΠΑ». Αυτή ήταν η προειδοποίηση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προς την χώρα μας.


Μια θέση γεμάτη υποκρισία και θράσος.
Και ποια θα έπρεπε να είναι η θέση της Ελλάδας; Θάπρεπε μήπως να συνεχίσει να παίζει το καιροσκοπικό παιχνίδι της Ρωσίας στα Βαλκάνια για να έχει διάδρομο στα βόρεια σύνορά μας; Με δεδομένο ότι πλέον ο κύβος ερρίφθη και στα βόρεια σύνορά μας οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη βάση στην Ευρώπη; Και γιατί το επέτρεψε αυτό η «φίλη» Ρωσία όταν στον καιρό που έπρεπε, δεν επεβαλλε με βέτο της την μη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας για να προστατέψει τα «συμφέροντά» της; Γιατί μας δημιούργησε ένα επιπλέον πρόβλημα που λύθηκε με μεσοβέζικη λύση, μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον; Και η μικρή Ελλάδα πλήρωσε αυτήν την καιροσκοπική τακτική της «ομόδοξης» κατά τα άλλα, με τις απελάσεις εκείνων που μέσω ενός ελληνικού φιλορωσικού αφελούς ακροατηρίου, προσπάθησαν να επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική της χώρας στο «Μακεδονικό». Ίσως ήταν το εκδικητικό κρατούμενο που κρατούσε στα διπλωματικά κιτάπια της από την εποχή της αναγνώρισης της ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Θα μου πείτε εδώ άφησαν τον Αρμενικό λαό στα νύχια των Αζέρων και Τούρκων, εμάς θα υπολόγιζαν; Εμάς μας έχουν για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα τους και μόνο.
Και ποιος είναι αυτός που χώνεται σφήνα στους συμμάχους του ΝΑΤΟ ; -στην προκείμενη περίπτωση η Ρωσία- κάνοντας ανήθικες συμμαχίες έξω από τα χωράφια της, με την δικτατορική Τουρκία του Ερντογάν, πουλώντας του τα αντιαεροπορικά συστήματα των S-400, που στην ουσία είναι στραμμένα στο Αιγαίο. Και αν με άλλοθι την εγκατάσταση στην Πολωνία αμερικανικών δυνάμεων, δεν φταίει η Ελλάδα που οι αμερικανικές δυνάμεις αναδιπλώνονται στην βαλκανική, και που η ΕΣΣΔ δεν μπόρεσε να κρατήσει τα κεκτημμένα της. Ας πρόσεχαν, επειδή ήξεραν ότι αν άλλαζε το πράγμα μοιραία οι Πολωνοί θα ήθελαν να μπουν κάτω από μια ισχυρή ομπρέλλα, για να μην απειληθούν ποτέ στο μέλλον από την ρωσική διαχρονική βουλιμία των εδαφών τους.
Η Ελλάδα είτε το θέλουν είτε όχι ανήκει στο ΝΑΤΟ με όλα τα επακόλουθα. Το ίδιο θα έλεγα αν ανήκαμε στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Αν μας ήθελαν τσιράκι τους, ας μην μας χάριζαν μπιρ-παρά στον Τσώρτσιλ και εκ των υστέρων να μας λοιδωρούν.
Οι ΗΠΑ δεν πούλησαν Patriot στην Τουρκία, ούτε είναι εργολάβοι στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας στην κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακουγιού με δυνατότητα μελλοντικής κατασκευής πυρηνικών όπλων, σε συνεργασία με τον άλλο τρομοκράτη, το Πακιστάν.
Μήπως δεν αναγκάστηκε η χώρα μας από αυτήν την καιροσκοπική ρωσική τακτική, σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας να προβεί σε μεγάλες αγορές πολεμικού υλικού για να προστατέψει την εθνική κυριαρχία από την τουρκική μαφιόζικη βουλιμία συνεπικουρούμενη από την ρωσική ανοχή;. Δεν στέρησε αυτή η ρωσική τακτική δισεκατομμύρια από τον πολύπαθο ελληνικό λαό; Τα μπαλέτα Μπαλσόι και τα λοιπά πολιτιστικά σκουπίδια που μας στέλνουν δείγμα της τάχα «συνεργασίας και καλών σχέσεων», ας τα βάλουν καλύτερα, άντε να μην πω που.
Αν η Ρωσία ήταν φίλα προσκείμενη στην Ελλάδα θα έκανε αυτό που έκανε η Γαλλία. Θα στήριζε ανοιχτά την χώρα μας και δεν θα άφηνε τον τουρκικό στόλο να αλωνίζει στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Μήπως εκεί δεν έχει συμφέροντα η Ρωσία; Ούτε θα ανέχονταν το παράλογο τουρκολιβυκό μνημόνιο στηρίζοντας έμμεσα και τον «σύμμαχό» της Χαφτάρ.
Αλλά δυστυχώς μας παίζει σύμφωνα με τα δικά της σχέδια και μας παραμυθιάζει με την ορθοδοξία και τα λοιπά κουραφέξαλα «περί ξανθού γένους», ενώ στην ουσία φορά περούκα με διαφορετικό χρώμα σύμφωνα με την μόδα που αυτή προσπαθεί να επιβάλλει. Βαρεθήκαμε τους ξανθομπάμπουρες. Άλλωστε και οι Γερμανοί ξανθοί είναι και μας τσιμπουριάζονται κάθε 30 χρόνια, όπως και αυτοί.
Προσωπικά ήρθε η ώρα η μικρή Ελλάδα, συνεπικουρούμενη από τις ΗΠΑ, να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, την ρωσική καιροσκοπία, που παίχθηκε στις πλάτες της, νομίζοντας ότι ρόλος του λαγού που μας αποδόθηκε άτυπα από την ρωσική διπλωματία θα ήταν πρόσφορος για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Πούτιν στην περιοχή, με έναν απλό τρόπο. Να επεκτείνει και στα νησιά του Αιγαίου τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια ώστε το Αιγαίο να κλειδώσει στα Δαρδανέλλια του φίλου της Ερντογάν, τον ρωσικό στόλο, πράγμα που οι Αμερικανοί ίσως να μην το δουν με άσχημο μάτι, μιας και η σχέση Τραμπ-Πούτιν έχει πάψει να υφίσταται με την ανάληψη του νέου προέδρου Μπάιντεν. Εναπόκειται στην ελληνική διπλωματία να παίξει με μαεστρία το διπλωματικό χαρτί.
Άλλωστε είναι αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να το πράξει αυτό. Και αν η μεν Τουρκία επικαλεστεί το Διεθνές Δίκαιο, να της υπενθυμίσουμε ότι δεν το έχει υπογράψει και ότι κάθε άλλο «οθωμανικό» δίκαιο δεν αναγνωρίζεται. Και βέβαια αν τολμήσει ας μας κάνει πόλεμο. Ως πότε η υποχωρητικότητά μας θα μας κάνει να χάνουμε συνέχεια και αμαχητί κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αν δε η Ρωσία διαμαρτυρηθεί και θεωρήσει ότι η περιοχή του Αιγαίου είναι πλέον κλειστή θάλασσα για τον στόλο της, να κάνει τα παράπονά της στο ΝΑΤΟ. Άλλωστε κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Και ούτε η Ελλάδα αμαχητί θα παίξει τον ρόλο της «Καρχηδόνας» για την ανάδειξη της Τουρκίας σε υπερδύναμη.