Αθλητικά
Χατζηαποστόλου: Ήταν μια φρεγάτα στη Δοϊράνη. Τώρα θα ναυλοχεί στον Θερμαϊκό!
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου ανακοίνωσε την οριστική παραίτησή του από τη διοίκηση της ΕΠΣ καθώς αποδέχτηκε πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη και αναλαμβάνει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.
Ήταν πρόεδρος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς στα 40 από τα 60 χρόνια της.
Τριαντάχρονος πτυχιούχος Νομικής ήταν όταν τέλη Ιουλίου του 1980 κέρδισε τις πρώτες εκλογές του και ανέλαβε πρόεδρος της ΕΠΣ. Ακολούθησαν άλλες 11 εκλογές τις οποίες κέρδισε για να συνδέσει ανεξίτηλα το όνομά του με το ποδόσφαιρο του Κιλκίς: Είναι ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, το άλλο πρόσωπο του κιλκισιακού ποδοσφαίρου. Το πλέον ελκυστικό σίγουρα. Για να συναγωνιστούμε μάλιστα τους κ. Γεωργαντά, Φραγγίδη, Βεργίδη, Κυριακίδη και Σιωνίδη, που ύμνησαν την προσφορά του, θα λέγαμε πως ο Χατζηποστόλου ήταν για το ποδόσφαιρο του νομού μια σπάταλη πολυτέλεια. Μια φρεγάτα στη λίμνη Δοϊράνη.
Το απόγευμα της Παρασκευής στο Επιμελητήριο ο κυρ Βασίλης για τους Κιλκισιώτες και ο κ. Χατζηαποστόλου για τους εν Αθήναις προύχοντες της μπάλας, ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από τα διοικητικά της Ένωσης. Πλήρης τιμών και πρωτίστως πλήρης έργων σε αυτά τα 40 χρόνια της ηγεσίας του. Τα απαρίθμησε, ενδεικτικά μόνο, ο ίδιος: Όταν ανέλαβα υπήρχαν 43 σωματεία. Τα φτάσαμε μέχρι 96. Με 104 γήπεδα στα χωριά και τις πόλεις. Και ανάμεσά τους 42 με τεχνητό πράσινο.
14 ταξίδια με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ στο εξωτερικό.
Από το 1991 μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ. Από το 1994 πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής
Το 2000 πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και παρών στο μεγάλο πανηγύρι της Πορτογαλίας με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό. Το 2009 πρόεδρος της ΕΠΟ για δυο μήνες. Και το 2012 τελειώνει το ταξίδι διάρκειας 21 ετών στην ΕΠΟ.
Αυτός είναι ο Βασίλης Χατζηαποστόλου ή μάλλον αυτά τα έργα του. Για ένα Σανταίο που μόλις τελείωσε τη Νομική το 1975 και τον κάλεσαν χωριανοί του να ηγηθεί του Ποντιακού ξεκινώντας την ενασχόλησή του με τα κοινά του ποδοσφαίρου ο απολογισμός δεν είναι μόνο πλούσιος. Είναι και δηλωτικός πόσα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν σε αυτό με το οποίο καταπιάνεται έχει ως προίκα: Να το αγαπά και είναι δίκαιος.
Μια είναι η συμβουλή μου σε όποιον θέλει να ασχοληθεί: Να αγαπά το ποδόσφαιρο. Διότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και πολιτισμός. Κι όχι πεδίο αντιπαλότητας, διακήρυξε ο ίδιος στη συνέντευξη στη διάρκεια της οποίας κόμπιασε όταν ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του για τον χρόνο που τούς στέρησε την παρουσία του. «Ζήτα εσύ συγνώμη εκ μέρους μου από τη μάνα σου» προέτρεψε τον παριστάμενο γιο του Γιάννη Χατζηαποστόλου, δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς.
Στάθηκε κάμποσες φορές σε δυο αρετές της υπ’ αυτόν διοίκησης: Δεν λογάριαζε ποτέ κομματικές ταμπέλες και η ισονομία αποτελούσε απαράβατο κανόνα.
Κι από κοντά ίσως να έδωσε και τη συνταγή της δημοφιλίας του. Δεν διοικούσαμε από το Κιλκίς μόνο. Μπορούσε μεν εδώ να μας δει όποιος ήθελε, αλλά τα βράδια, τις Κυριακές γυρνούσαμε σε όλα τα χωριά. Με το ποδόσφαιρο δίναμε ζωή στα χωριά.
Είπε πολλά ο κυρ Βασίλης. Για τα αίτια της συρρίκνωσης των ομάδων στο νομό (και πανελλαδικά). Συνοψίζουμε στα κυριότερα: οικονομική κρίση, κλείσιμο δημοτικών σχολείων, ηλεκτρονική επιδρομή και διάρρηξη των διαπροσωπικών σχέσεων, τοξικότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο…)
Ιδιαίτερα αυτήν την τοξικότητα με τον άμετρο και άλογο φανατισμό, την οπαδική δημοσιογραφία στιγμάτισε έντονα προειδοποιώντας: Θα θρηνήσουμε θύματα!
Είχε και πικρές στιγμές η συνέντευξη: όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει φως στο τούνελ της τοξικότητας και της βίας στο ποδόσφαιρο ο κ. Χατζηαποστόλου δεν έκρυψε την αλήθεια. Δείχνοντας και το αρνητικό ρόλο των συνδέσμων στην διαιώνιση των πληγών, δήλωσε σαφώς πως δεν είναι αισιόδοξος.
Ευχαρίστησε δημοσίως και τρις τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη που τον πήρε τηλέφωνο για να τον προσκαλέσει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αποφεύγοντας να αναφέρει επακριβώς τον ρόλο του και φυσικά δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα ποιος θα είναι ο διάδοχός του στην ΕΠΣ Κιλκίς. Θα μάθουμε Δευτέρα Τρίτη όταν θα τον εκλέξουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο κ. Χατζηαποστόλου ευχαρίστησε ονομαστικά τους πρώτους συνεργάτες του στη διοίκηση, μετέπειτα όσους διακρίθηκαν σε προσφορά, με ιδιαίτερα αναφορά σε όσους έφυγαν από τη ζωή (Παύλος Δεβετζόπουλος, Μιχάλης Βασιλειάδης, Σταύρος Σισμανίδης, Παν. Κιρχόγλου, Μανόλης Λαζαρίδης.
Να του ευχηθούμε λοιπόν τα καλύτερα στο νέο του πόστο. Γιατί αν πετύχει δεν θα ωφεληθεί μόνο ο ΠΑΟΚ. Ωφελημένη θα είναι και η έρμη η μπάλα…
Την κ. Χατζηαποστόλου αποχαιρέτισε εκ μέρους της διοίκησης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κώστας Πάταρας. ενώ τη διαδικασία διαλόγου συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Καναρόπουλος.
Παρόντες στην αίθουσα ήταν τα μέλη της διοίκησης, παλαιότερα μέλη, φίλοι και κατά καιρούς συνεργάτες του απελθόντος προέδρου.
Έτοιμοι για το πιο δροσερό καλοκαιρινό Camp του ΠΑΙΔΟΚΟΣΜΟΥ;
Συντάκτης: Eidisis.grΈνα camp που τα προσφέρει όλα! Είτε ανοίξουν τα ΚΔΑΠ, είτε όχι τα παιδάκια του ΚΔΑΠ μας έχουν την λύση για ΔΩΡΕΑΝ καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση! Καθημερινό Καμπ με αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις του Αθλητικού μας Κέντρου με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό!
Ομαδικά προγράμματα άθλησης δια ζώσης στο Kinesis
Συντάκτης: Eidisis.grΟριστικό “αντίο” από τον Βασίλη Χατζηαποστόλου στην ΕΠΣ Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ εμβληματικός πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Βασίλης Χατζηαποστόλου επέστη η ώρα να αποχωρήσει από το “σπίτι” του.
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου ώρα 7 μ.μ. παραχωρεί συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινώσει την απόφασή του και ενδεχομένως να πληροφορηθούμε και τον επόμενο πρόεδρο ή τουλάχιστον εκείνον που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ηγηθεί του ποδοσφαίρου του νομού.
Αξιόλογες εμφανίσεις από τους αθλητές του "Αίαντα" Κιλκίς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18
Συντάκτης: Eidisis.grΤέσσερα μετάλλια για τον Αλέξανδρο Κιλκίς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 Ε
Συντάκτης: Eidisis.grΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαίου το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Κ18 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας στο δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών με την πετυχημένη συμμετοχή των αθλητών της Α.Π. Αλέξανδρος Κιλκίς.
Xρυσή ισοπαλία και τώρα η ώρα του ... μεγάλου τελικού!
Συντάκτης: Eidisis.grΝέα (λευκή) ισοπαλία για την Αναγέννηση Πλαγιάς και πλέον ο δρόμος είναι μονόδρομος για νίκη στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας.
virtual αγώνας από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας στο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας ακόμη virtual (εικονικός) αγώνας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς πέρασε στην ιστορία. Το Lonely Run ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων περιμετρικά της πόλης του Κιλκίς έδωσε την ευκαιρία σε αθλητές από το Κιλκίς και όχι μόνο να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τρέχοντας ξεχωριστά ο κάθε ένας μιας και οι καταστάσεις δεν επέτρεπαν τις διοργανώσεις αγώνων.
Αναγέννηση Πλαγιάς: Nίκη και άλλοι δυο... τελικοί
Συντάκτης: Eidisis.grΓΑΣ Κιλκίς: Χνιτίδης, Ευθυμίου και Καπράνης στο διασυλλογικό Κ16
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνέχεια στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ δόθηκε με το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια. Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε με τρεις αθλητές που έτρεξαν στα 1200μ.
Ο Σάββας Χνιτίδης τερμάτισε στην 4η θέση σε 4.06.96. Ακολούθησε στην 5η θέση ο Γιώργος Ευθυμίου σε 4.15.03 ενώ την 7η θέση κατέλαβε ο Θανάσης Καπράνης με χρόνο 4.49.34. Και οι τρεις αθλητές του ΓΑΣΚ είναι γενημμένοι το 2008 και ανήκουν στην μικρότερη κατηγορία, Κ14.