Τοπικά Πρωταθλήματα
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Ατρόμητος Παλιού Αγιονερίου, αφού και στο ματς με τη Νέα Σάντα σκόραρε αρκετές φορές και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη με 5-1.
Λίγο η καλή κατάσταση των γηπεδούχων, λίγο και οι απουσίες του Ποντιακού, ήταν στοιχεία ικανά να συντελέσουν στο ευρύ σκορ. Το 1-0 έγινε στο 10' από τον Ματσιανούδη, στο 30' ο Δεμουρτζίδης διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ στο 46' ο Δήμου με κεφαλιά έκανε το 3-0. Στο 65' ο Δεμουρτζίδης με το δεύτερο γκολ του έγραψε το 4-0, με τον Μάναλη να καταφέρνει να μειώσει σε 4-1.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 82 σε πλασέ του Μιχάλη Μάναλη, ωστόσο αντί για 4-2, το σκορ έγινε 5-1 στο 88' με εκτελεστή τον Μπεζιάνη.
Της... πηγαίνει το κύπελλο της Δόξας Χέρσου, που είναι ένα βήμα πιο κοντά στη διεκδίκηση του 3ου συνεχόμενου τροπαίου! Με πάθος από Χέρσο και Νέο Αγιονέρι, σε ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι και έφυγαν στο τέλος χαμογελαστοί.
Η Δόξα Χέρσου μετρά τρία τρόπαια (2001, 2011, 2012), ενώ έχει και δύο χαμένους τελικούς (1999, 2006). Μόλις στο 10' το Χέρσο άνοιξε το σκορ, με τον Λεωνίδα Κωνσταντινίδη να τροφοδοτεί τον Κυριάκο Αϊβαζίδη και τον τελευταίο να γράφει το 1-0. Από το γκολ και μετά, το Νέο Αγιονέρι ανοίχτηκε αρκετά, πιέζοντας κατά διαστήματα, ενώ το Χέρσο ήταν επικίνδυνο σε αντεπιθέσεις.
Τον τρίτο τελικό και το πρώτο της κύπελλο αναζητεί ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης, που επικράτησε με ανατροπή της ΑΕ Πολυκάστρου με 2-1. Μπορεί το 1983 και στον περσινό τελικό να μην τα κατάφερε, φέτος όμως αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει.
Στο 10' ο Βασίλης Γαβριηλίδης σκόραρε κατά της ομάδας του, με το Πολύκαστρο έτσι να προηγείται με 0-1. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία και προσπάθησε πολύ να πιέσει για να ισοφαρίσει. Στο 30' ήρθε το 1-1, με πλασέ του Παναγιώτη Ρωμανίδη.
Το τελικό 2-1 έγινε στο 70' με τον Γαβριηλίδη, που από μοιραίος έγινε λυτρωτής, με μακρινό σουτ στο παραθυράκι.
Το 12ο κύπελλο της ιστορίας του θα διεκδικήσει ο Κιλκισιακός, που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νίκης Ευκαρπίας, επικρατώντας με 7-1.
Με 11 τρόπαια (1964, 1965, 1967, 1976, 1992, 1996, 1997, 1998, 2005, 2006, 2007) και τέσσερις χαμένους τελικούς (1975, 1981, 2008, 2009) η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη φέτος φιλοδοξεί να φτάσει στο στόχο της κατάκτησης του 12ου.
Με πρωταγωνιστή τον παίκτη-προπονητή του, Μάκη Γρηγοράκη, ο Μ.Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά κόντρα στο Νέο Γυναικόκαστρο με 3-0.
Το Βαφειοχώρι έχει έναν χαμένο τελικό στην ιστορία του, το 2011, φιλοδοξώντας φέτος να κάνει την έκπληξη κόντρα στις τρεις ομάδες της Δ' Εθνικής. Ο Γρηγοράκης, με τρία γρήγορα γκολ στο 10', 15' και 23', μετέτρεψε σε εύκολο το απόγευμα της ομάδας του.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια, στο 35' με τον Αλεξανδρίδη και στο 60' με τον Γρηγοράκη. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι, με τον Σωκράτη Παπαδόπουλο στο 40'.
Πέντε τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Κιλκίς αγωνίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους μικρούς αθλητές να εκμεταλλεύονται τις άριστες καιρικές συνθήκες και να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.
Το Σάββατο, το τμήμα Παίδων του Ηλία Ξανθόπουλου αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕ Πολυκάστρου και επικράτησε με 6-3, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Την ίδια μέρα, το τμήμα Προπαίδων (γεννημένοι 2000-2001) γνώρισε την ήττα με 5-2, σε παιχνίδι που στο ημίχρονο ήταν στο 1-1.
Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΑΡΗ Παντελεήμονα
Συντάκτης: Eidisis.grΤους τρεις βαθμούς πήρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Μεσιανιακό μετά το νικηφόρο 4-2 που συνδυάστηκε και με καλή απόδοση. Πέτυχε τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με τον Χαρίτο Χρήστο να πετυχαίνει τα πρώτα δυο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και τον Φαρμάκη Αστέριο να σφραγίζει με ένα δικό του τέρμα ουσιαστικά την νίκη πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.
