Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 4:24:09 μμ
etpa
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 20:14

Επιζήμια και επικίνδυνη η μείωση των οργανικών θέσεων στα σύνορα

Συντάκτης:

Επιζήμια για τη συνοριακή περιοχή και την ευρύτερη Παιονία είναι η απόφαση για μείωση των  οργανικών θέσεων στην αστυνομία, επισημαίνει και διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης με επιστολή του προς τον Υπουργό προστασίας Του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο κ. Γκουντενούδης ζητεί την αναθεώρηδση της απόφασης και την ανακατανομή τουλάχιστον 40 θέσεων στο Τμήμα Συνορικαής Φύλαξης Παιονίας.


Το πλήρες εκίμενο της επιστολής Γκουντενούδη έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. την μείωση των οργανικών θέσεων που είχαν απομείνει κενές στην Π.Ε. Κιλκίς, απόφαση που ακολούθησε την κατάργηση των πέντε αστυνομικών τμημάτων. Καθώς γνωρίζετε τα δύο υπό κατάργηση Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου και Αξιούπολης (Ειδομένης), καθώς και το υπό ίδρυση Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας ανήκουν χωρικά στο Δήμο Παιονίας.
Από το νέο οργανόγραμμα προκύπτει η περικοπή εκατόν δέκα (110) κενών οργανικών θέσεων από το νεοσύστατο Τ.Σ.Φ. Παιονίας, ενώ υπήρξε διαβούλευση για την μη μείωση οργανικών θέσεων. Πέραν αυτού, η αστυνόμευση των συνόρων που πραγματοποιείται από την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη πολλές φορές δεν επαρκεί και ενισχύεται με δυνάμεις της Frontex καθώς και με εσωτερικές μετακινήσεις αστυνομικών.
Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν το προσφυγικό πρόβλημα του οποίου οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και το οποίο υφίσταται. Η αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων, τα οποία επιβαρύνονται άμεσα, θα μπορούσε να αποβεί επιζήμια για την περιοχή.
Για τους παραπάνω λόγους σας ζητούμε να επανεξετάσετε την ανακατανομή των οργανικών θέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την επαναφορά τουλάχιστον σαράντα (40) οργανικών θέσεων ακόμη, για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση η οποία απαντά στις ανάγκες της υπηρεσίας.