Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 5:35:38 μμ

Αυτοδιοίκηση

Αποκαλυπτικό για το πως οι κυβερνήσεις διαχρονικά “κόβουν” και πως οι Τοπικές Διοικήσεις “ράβουν” για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, ήταν οι εισηγήσεις της Διοίκησης Σιωνίδη στην πρόσφατη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το “menu” περιελάμβανε πολλά. Για ορεκτικό η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση μας σέρβιρε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε 518.000 € κρατική χρηματοδότηση (τη λεγόμενη ΣΑΤΑ) όσο και η περυσινή, με “γαρνιτούρα” ότι περίσσεψε τα τελευταία χρόνια από το “φαγοπότι” των εργολάβων και τις περίφημες εκπτώσεις, οι οποίες μετά από χρόνια έπεσαν στο ταμείο.

Με 115 παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές υπαιθρίου εμπορίου, ήτοι με το 50% των εκθετών και με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid – 19, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Με καθυστέρηση δέκα ημερών ήρθε αρνητική απάντηση από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, στο αίτημα δύο Δημ. Παρατάξεων, του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»  και της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», για συνεδρίαση του Δ.Σ με θέμα την ετοιμότητα των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 29/9/2020, που για μία ακόμη φορά εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, διεξήχθη διά περιφοράς, βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη το θέμα της αποπομπής και αντικατάστασης του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας κ. Αναστάσιου Μπαβέλη.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 12:59

Κ. Σιωνίδης: Ζήτησα συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας

Συντάκτης:

Λίγη ώρα αφ’ όταν αναρτήσαμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα eidisis.gr τη δυσάρεστη είδηση περί κατάργησης ως αχρείαστης της εδρεύουσας στο Πολύκαστρο 33ης Ταξιαρχίας, ο Δήμος Παιονίας  προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-9-2020)

Ο Δήμος Κιλκίς στηρίζει την οργανωμένη άθληση στο σχολικό περιβάλλον. Με την ευκαιρία της σημερινής πανελλήνιας και ευρωπαϊκής ημέρας σχολικού αθλητισμού ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισκέφθηκε το 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και διέθεσε στους μαθητές τους αθλητικό υλικό. Το μήνυμα των ευεργετικών ωφελειών της άθλησης με Ασφάλεια και Υγεία πέρασε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου στον εξοπλισμό των οποίων προστέθηκαν μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλλεϋ.

Δια περιφοράς θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων Κιλκίς και Παιονίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που ισχύουν για το νομό μας και δεν επιτρέπουν συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των 9 ατόμων.


Η “Λαική Συσπείρωση”, το ΚΚΕ, από το 2015 που εκδηλώθηκε το προσφυγικό ζήτημα, ανέδειξε τον ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων στην εξέλιξη του φαινομένου  και έγκαιρα προειδοποίησε ότι αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Σύμβαση για την εκπόνηση της συμφωνίας πλαίσιο με τίτλο «Συμφωνία πλαίσιο για την εκπόνηση τοπογραφικών, περιβαλλοντικών, υδρολογικών και υδραυλικών μελετών και την εκπόνησης φακέλων οριοθέτησης ρεμάτων εντός της περιοχής αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (ΥΤΕΠΕΚ) ΕΤΩΝ 2018-2019», υπεγράφη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη και του κ.Γεώργιου Τσακούμη, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας Γεώργιος Μ. Τσακούμης & ΣΙΑ ΕΕ με διακριτικό τίτλο CONSORTIS.