Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 6:49:25 μμ

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κιλκίς δέχεται αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος δημοτών των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ενέργειας έως και τις 30 Απριλίου 2020, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Η πρόκληση ενδιαφέροντος αφορά κοινή υπουργική απόφαση για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος με σκοπό την στήριξη καταναλωτών  που πληρούν χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και την επανασύνδεσή τους με παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 13:27

Γκουντενούδης: Να κλείσει η δομή της Νέας Καβάλας

Συντάκτης:

Δήλωση Χρήστου Γκουντενούδη για την επίσκεψη Μηταράκη στη δομή της Νέας Καβάλας:

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφθηκε τον Δήμο Παιονίας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μακρά παραμονή λαθραίων μεταναστών και προσφύγων στη δομή της Νέας Καβάλας. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή, είχε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμαρχο Παιονίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσους κλήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Καβάλας.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 13:15

Ικανοποίηση Κώστα Σιωνίδη από την επίσκεψη Μηταράκη

Συντάκτης:

Δήλωση  δημάρχου  Παιονίας Κώστα Σιωνίδη  αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου  κ. Νότη Μηταράκη το Σάββατο  5 Σεπτεμβρίου 2020 στο δημαρχείο του Πολυκάστρου και στην δομή της Νέας Καβάλας:

Ευχαριστούμε  τον κ. Μηταράκη  για την επίσκεψη του στην πολύπαθη, λόγω Προσφυγικού- Μεταναστευτικού, Παιονία.

Όπως είχαμε προϊδεάσει από τις αρχές του καλοκαιριού ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης προχώρησε σε αξιοποίηση ενός ακόμα ανεξάρτητου από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου δημοτικού συμβούλου. Και συγκεκριμένα του κ. Νίκου Στανημερόπουλου ο οποίος εκλέχτηκε με το συνδυασμό του Παύλου Τονικίδη αλλά 80 μέρες αφ’ ότου συγκροτήθηκε το νυν δημοτικό συμβούλιο, πέρυσι το Σεπτέμβριο, αποχώρησε από το συνδυασμό δηλώνοντας ανεξάρτητος.

Τι αναφέρει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο για Κατερίνη, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κιλκίς, Νάουσα, Λαγκαδά και Πολύγυρο.

Εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που καταγράφονται ως «εθνικοί πόλοι», το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Κεντρικής Μακεδονίας, κάνει συγκεκριμένες αναφορές στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της περιοχής, που έχουν αναπτυξιακή προοπτική.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συναντήθηκε σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2020 στο γραφείο του με τους κυρίους Ε. Λογοθέτη (γενικό γραμματέα του Υπ. Μεταναστευτικής  Πολιτικής) και Ε. Κωνσταντίνου (ειδικό γραμματέα του Υπ. Μεταναστευτικής  Πολιτικής) στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα σε περιοχές που λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στο αίτημα του Δήμου Κιλκίς -όπως αυτό εκφράστηκε σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (τον Φεβρουάριο του 2020)- για τη συμπερίληψη των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Διευκρινιστική απάντηση Δήμου Κιλκίς στη δήλωση της βουλεύτριας Ειρήνης Αγαθοπούλου για τα σχολικά γεύματα.

"Χωρίς την παραμικρή διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης στο πολύ ευαίσθητο θέμα των Σχολικών Γευμάτων, το οποίο θίγει με δήλωσή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, και επιθυμώντας να εισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στην αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του Δήμου Κιλκίς και Δημοτικών Σχολείων της διοικητικής του ευθύνης στο θεσμό των Σχολικών Γευμάτων.

Ένα χρόνο μετά την εκλογή της νέας Δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, δεν γίνεται εμφανής κάποιος προγραμματισμός και δεν παίρνονται πρωτοβουλίες για τα μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν τον Δήμο Κιλκίς.

Υποχρέωση της παράταξής μας «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» είναι να τα εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να διεκδικούμε την χρηματοδότησή τους και να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για την αναγκαιότητά τους. Επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα της αναπτυξιακής προοπτικής του ορεινού όγκου Κρουσσίων.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (3-9-2020)