Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 5:41:06 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε για το 2021, το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) που έχει καταρτίσει ο Δήμος Παιονίας τα τελευταία 6 χρόνια.  

Οι διαδικασίες των ενστάσεων στην προκήρυξη προμήθειας νέων κάδων καθαριότητας από το δήμο Κιλκίς είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραλαβή τους, όμως οι κάδοι έφθασαν και θα λυθούν τα όποια προβλήματα υπήρξαν στην πόλη και τα χωριά.

«Ανανεώνουμε τον εξοπλισμό της καθαριότητας με νέους κάδους απορριμμάτων αποσύροντας τους παλιούς και φθαρμένους Έγινε η παραλαβή των νέων συμβατικών κάδων και αφού μονταριστούν, τις επόμενες μέρες θα διατεθούν για τις ανάγκες της καθαριότητας στην πόλη και στα χωριά μας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.

Στη φωτογραφία ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κατερίνα Ζιούτα, κατά την παραλαβή.

Ο Δήμος Κιλκίς, με τη θερμή συμπαράταξη τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, βιομηχανικών συγκροτημάτων, σούπερ μάρκετ και μεμονωμένων ιδιωτών κράτησε ζωντανή την ελπίδα του αγαθοποιού έργου της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, το οποίο έχει καταστεί δυσχερές εξαιτίας της πανδημίας του Covid -19, ενισχύοντας με επισιτιστική βοήθεια τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και τα Κοινωνικά της Παντοπωλεία.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε την επίσκεψη του νέου Διοικητή του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) Ιωάννη Σωτηρίου.

Όταν στο Πολύκαστρο -θα ήταν κοινότητα ακόμα- διατύπωσαν την απορία: γιατί να μην πίνουμε κι εμείς νερό υγιεινό και καθαρό από το Πάικο, και αναγκαζόμαστε να πίνουμε νερό από παραποτάμιες του Αξιού γεωτρήσεις, φάνταζε κάπως …ακραία η αξίωση. Είχαν άλλοι, εγγύτεροι στο βουνό σειρά να πιούν. Γουμένισσα, Αξιούπολη, Ευρωπός και χωριά του κάμπου της Παιονίας.

Σχετικά με δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναφερόταν σε 500.000 ευρώ επιβάρυνση των δημοτών μας για το 2021, προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους κατοίκους της Παιονίας για τα εξής:

Με το 50% των εκθετών θα λειτουργήσει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η λαϊκή αγορά του Κιλκίς, εναρμονιζόμενη με την κοινή υπουργική απόφαση παράτασης των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στις λαϊκές αγορές στο σύνολο της επικράτειας, μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Με γενναία μείωση τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θεμελιώνει από την ερχόμενη χρονιά ισχυρότερες τις βάσεις της κοινωνικής της πολιτικής η Δημοτική Αρχή.

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 23:42

Δήλωση - απάντηση Γκουντενούδη σε Σιωνίδη

Συντάκτης:

Είναι πολύ λυπηρή η εικόνα ενός Δημάρχου που η μοναδική του αντίδραση απέναντι στα αμείλικτα ερωτήματα που του θέτει η αντιπολίτευση, αλλά εντέλει και η ίδια η πραγματικότητα, είναι να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.