Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 9:22:09 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Μπορεί οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς να ‘’κόπηκαν’’ λόγω πανδημίας δεν ανέκοψαν όμως το εορταστικό κλίμα και την εγκάρδια διάθεση της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου να προκαλέσει πλατιά χαμόγελα χαράς στους μικρούς φιλοξενούμενούς του.

Νέο πρόγραμμα εκτενών παρεμβάσεων στη σχολική στέγη αλλά και σε δημοτικά κτήρια που βρίσκονται στην Περιφέρεια του Δήμου ξεκινά αυτό τον χρόνο με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Ογδόντα παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, που μετά τις εορταστικές αργίες θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, με το 50% της οργανικής της δύναμης κατά τα ισχύοντα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 η ΔΕΥΑ Παιονίας υπέβαλε με αρ. πρ. 138/5-1-2021  στο πρόγραμμα  Αντώνης Τρίτσης  του Υπουργείου Εσωτερικών πρόταση έργου «Εκσυγχρονισμού της ‘Ύδρευσης  του Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού  5.723.349,43 €.

Στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού θα προχωρήσει ο Δήμος Κιλκίς με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό της διάδοσης του Covid – 19.

Στο πιθανολογούμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά τις 11/01/21, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, οφείλουν οι Δήμοι να είναι σε ετοιμότητα, όσον αφορά την λειτουργικότητα των σχολείων από πλευράς κτιριακών υποδομών, καθαριότητας και θέρμανσης.

Στον ορισμό των επτά αντιδημάρχων για το 2021 προχώρησε με απόφασή του ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.

Η σχετική απόφαση του δημάρχου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, στο φύλλο της Παρασκευής 1 Ιανουαρίου, με τα ονόματα των αντιδημάρχων και όλες τις αρμοδιότητές τους.

Τη σύμβαση  με τίτλο «Ανάπτυξη ολοκληρωμένου γεωπληροφοριακού συστήματος καταγραφής και διαχείρισης οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς – Υποσύστημα καταγραφής βλαβών οδικού δικτύου» υπέγραψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» (δ.τ CONSORTIS), Γεώργιος Τσακούμης.

Το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και αγάπης συνεχίζει να μεταδίδεται στο Δήμο Παιονίας.

Η ανοιχτή επιστολή πολίτη προς τον Δήμαρχο έχει ως μάρτυρα αληθείας και τη ΦΩΤΟ. Ιδού τι γράφει ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης: