Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 10:54:32 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τοποθέτηση και ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. 

Καίριες επισημάνσεις και ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή έμειναν για άλλη μια φορά αναπάντητες από τη διοίκηση του δήμου Κιλκίς. Ο κ. Παζαρτζικλής ζήτησε την επαγρύπνηση του δήμου στο θέμα της διανομής καυσόξυλων στους ορεινούς οικισμούς, ενημέρωση για τις ενέργειες επίλυσης του ανεπίλυτου επί ένα έτος κτηριακού θέματος του 2ου ΕΠΑΛ και εξηγήσεις για τα σωρευμένα χρέη κακοπληρωτών στη ΔΕΥΑ.

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 20:43

Κιλκίς: Το "στολίδι" που ρημάζει

Συντάκτης:

Στη σκιά της εμβληματικής εκκλησίας του Άη Γιώργη, το Αναψυκτήριο του Κιλκίς μετρά τον χρόνο της εγκατάλειψής του αριθμώντας τις πληγές που αφήνουν στο σώμα του οι νυχτερινοί  κακοποιοί. Είναι άλλωστε και οι μοναδικοί επισκέπτες του καθώς τα τελευταία χρόνια σταμάτησε η λειτουργία του ως αναψυκτήριου.

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 19:46

Ο Τζιτζικώστας στα Ελευθέρια της Εδεσσας

Συντάκτης:

Στις εκδηλώσεις συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Έδεσσας και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο της πόλης, συνοδευόμενος από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη.

Στην Ήπειρο και στο Ιόνιο απέδρασαν για ένα τριήμερο τα μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς. Οι αειθαλείς εκδρομείς επισκέφθηκαν όμορφα τοπία και τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας, της Πάργας και της Λευκάδας.
Πρώτος σταθμός της εκδρομής στα Ιωάννινα ήταν το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Η συνέχεια ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα με περιηγήσεις στα Γιαννιώτικα Τέμπη, στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας και στην Πρέβεζα όπου κατέλυσαν.

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο ΠΕΔ, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, τους  Βουλευτές Κιλκίς, τους Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους Δημάρχους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ώστε να τους ενημερώσει και να ζητήσει την αρωγή τους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για το θέμα της ΠΑΘΕ αλλά και την τοποθέτηση διοδίων στο Πολύκαστρο και τους Ευζώνους.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Στις εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Βέροιας συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου), συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη.

Το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το Δήμο Παιονίας ο π. Δήμαρχος του Δήμου Rheinfelden της Γερμανίας κ. Rolf Karrer (ως εκπρόσωπος του νυν δημάρχου) στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών διοίκησης και αδελφοποίησης δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας που αναπτύσσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου επισκέφτηκε το Δημαρχείο Παιονίας και τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Γκουντενουδη.
Είχε συνεργασία με το Δήμαρχο , τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους, και δημοτικούς συμβούλους.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι στελεχώνουν την Κινητή Αστυνομική Μονάδα του Δήμου Παιονίας (Κ.Α.Μ.) επισκέφθηκαν το Δήμαρχο κ. Γκουντενούδη και είχαν συνεργασία μαζί του συζητώντας για θέματα που αφορούν τη δημόσια τάξη και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Επίσης τους ευχήθηκε καλή συνεργασία για το καλό των δημοτών μας και όχι μόνο.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, που ξεκινάει τη λειτουργία της και στο Δήμο μας, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς, οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη στενότερη συνεργασία μαζί τους και, κατ' επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:38

Σισμανίδης: Θετικό πρόσημο στο 2016

Συντάκτης:

Η οικονομική εικόνα που παρουσίασε ο Δήμος Κιλκίς το 2016 είχε θετικό πρόσημο στις συνολικές του λειτουργίες. Μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, απόρροια της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Κιλκίς κατατάσσεται στους ελάχιστους ΟΤΑ της χώρας που έχουν πλεονασματικά αποτελέσματα, αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα και επαρκές κεφάλαιο κίνησης, στοιχεία που συνομολογούν την ισχυρή και υγιή οικονομική οντότητά του και τις καλές  οικονομικές πρακτικές  που έχουν εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή με υπευθυνότητα, με συνέπεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στους δημότες. Αθροιστικά, ο Δήμος Κιλκίς, βάσει αυτής της δυναμικής που αναπτύσσει στα οικονομικά του, καθίσταται ένας αξιόπιστος και φερέγγυος δημόσιος φορέας που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή τραπεζιτική αγορά.