Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 1:18:54 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 22:55

Ανέλαβε καθήκοντα ο Θέμης Ανθρακίδης

Συντάκτης:

Από τις 18 Μαΐου 2016, ο κ. Θεμιστοκλής Θ. Ανθρακίδης, Οικονομολόγος, απόφοιτος οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά και τελειόφοιτος Νομικής, ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ/Γ/427/16-5-2016.
Ο κ. Ανθρακίδης έχοντας μια επιτυχημένη θητεία στη θέση του Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, με την εμπειρία και τις γνώσεις του θα στελεχώσει το Υπηρεσιακό Δυναμικό του Δήμου Παιονίας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες και πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Για πολλοστή φορά επανερχόμαστε στο θέμα της αντιμετώπισης του μείζονος ζητήματος της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στα όρια του Δήμου μας αλλά και του Νομού γενικότερα. Δυστυχώς σε κάθε νέα μας ανακοίνωση, η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι η προηγούμενη.

Η τακτική ετήσια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2016 στην πόλη του Κιλκίς και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς  με τη συνεργασία Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων.  

Παρασκευή 6 Μαϊου (14:00) – Σάββατο 7 Μαϊου – Κυριακή 8 Μαϊου  (7:00 – 16:00)
 Διεθνής Αγώνας Ιππικής Αντοχής
Εγκαταστάσεις “Ράντσο” Κιλκίς
Δήμος Κιλκίς – Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας – F.E.I. -  Ιππικός Όμιλος Ράντσου Κιλκίς

Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 20:29

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Σιωνίδης

Συντάκτης:

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Κώστας Σιωνίδης βρέθηκε στις 19 Απριλίου  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει σε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα“  

Η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στη βελτίωση της ”, προσκεκλημένος της Ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη.

Είτε με κρατική χρηματοδότηση, είτε με ένταξη σε προγράμματα και εν ανάγκη ακόμα και με ίδιους πόρους η αισθητική αναβάθμιση του Κιλκίς και ειδικότερα της 21ης Ιουνίου (από φανάρι σε φανάρι) θα γίνει. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Τσογγίδη το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Θέμης Θ. Ανθρακίδης θα είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παιονίας, ύστερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Δήμο μετά την προκήρυξη της θέσης.
Ο πρώην  πρόεδρος του Νοσοκομείου Κιλκίς, που άφησε πίσω του σημαντικό έργο, ήταν μεταξύ πολλών υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση και επιλέχθηκε με βάση τα προσόντα του. Υπενθυμίζουμε ότι για τη θέση αυτή απαιτούνταν μεταπτυχιακός τίτλος και εμπειρία στη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Ανθρακίδης είναι πτυχιούχος Οικονομικών με μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ ταυτόχρονα είναι και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Παιονίας ενισχύθηκε με την προμήθεια  ενός σύγχρονου πολυμηχανήματος αντιρρυπαντικής τεχνολογίας & ενός αναρροφητικού σαρώθρου για την εκτέλεση πάσης φύσεως περιβαλλοντικών έργων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη διαχείρισή του προς όφελος των δημοτών της ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Εξασφαλίσθηκε τελικά το επιδιωκόμενο κονδύλιο για την αποκατάσταση του δρόμου Γρίβα-Καστανερή, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες λόγω κατολισθήσεων.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίνεται η διάθεση κονδυλίου ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών στον παραπάνω οδικό άξονα. Το κονδύλιο, όπως προβλεπόταν, προήλθε από τις εκπτώσεις άλλων δημοπρασιών σε έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα αυτά είχαν δημοπρατηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Στην ίδια διαδικασία εντάσσεται και η εκτέλεση των εργασιών στον δρόμο Γρίβα-Καστανερή.

Ο Δήμος Κιλκίς,ως τελικός δικαιούχος, υλοποιεί το  πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 26 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ως άτομα που ζουν σε κατάσταση αστεγίας και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.