Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 3:49:33 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 18:12

Το ρολόι του Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Μέχρι τώρα η μόνη πόλη του νομού μας που είχε σήμα κατατεθέν ήταν η Γουμένισσα, με την όμορφη βρύση της κεντρικής πλατείας.
Τώρα έχουμε και τη δεύτερη πλατεία, αυτήν του Πολυκάστρου, με το υπέροχο ρολόι, που κυριαρχεί στη νέα διαμορφωμένη πλατεία, που κάθε βράδυ συγκεντρώνει εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και κάθε ηλικίας.

Από τον Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνεται ότι από τις 20 Μαϊου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις εγγραφής βρεφών και νηπίων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για το σχολικό έτος 2015 – 16. Οι αιτήσεις υποβάλονται στα γραφεία του Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Δημαρχείο – Γ. Καπέτα 17) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες(πληροφορίες Αικατερίνη Λουϊζάκη τηλ. επικοινωνίας 23413 52225 και Γεωργία Λιλίτσα τηλ. 23413 52223).

Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 22:07

Ανανεώθηκαν μόνο 103 άδειες λαϊκών αγορών

Συντάκτης:

Το εβδομαδιαίο πάρτι της φοροδιαφυγής που διεξάγεται στο Κιλκίς κάθε Σάββατο και επιγράφεται «Λαϊκή Αγορά» απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τ6ην Δευτέρα με την πρόταση της διοίκησης να ανανεωθούν οι άδειες των επαγγελματιών που συμμορφώθηκαν με το νόμο και υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Την Κυριακή 10 Μαΐου έλαβε χώρα η επετειακή εκδήλωση μνήμης της ιστορικής Μάχης του Ραβινέ στον οικισμό του Χαμηλού Δήμου Παιονίας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ευεξίας και της χαράς που δημιουργεί η συλλογική συμμετοχή σε έναν ευγενικό σκοπό διατρανώθηκε στους Πρώτους Αγώνες Δρόμου, Υγείας και Αλληλεγγύης που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Κιλκίς, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ''Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης'' και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:43

Παρεμβάσεις Γκουντενούδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας συμμετείχε στις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής μεταξύ 7 και 9 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων που αφορούσε κυρίως τη βιωσιμότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο για το μέλλον της χώρας.

Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 21:28

Καθαρισμός στο πάρκο Δοϊράνης

Συντάκτης:

Τον όμορφο και τεράστιο χώρο πρασίνου στην παραλία της Δοϊράνης καθάρισαν και περιποιήθηκαν εθελοντές, δημιουργώντας έναν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους του νομού και τους επισκέπτες του, με τα νερά της λίμνης να αγγίζουν πλέον την παλιά παραλιακή οριογραμμή, μετά από 25 χρόνια.

Την πρόθεσή του να συνεχίσει τη λειτουργία του το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στο Κιλκίς ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης σε συνέντευξή του με την ευκαιρία της φετινής διοργάνωσης.
Ο κ. Σισμανίδης επισήμανε πως ακόμη κι αν η ένταξη του Φεστιβάλ καθυστερήσει να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ, τότε την επόμενη διοργάνωση θα την αναλάβει ο δήμος με δική του χρηματοδότηση, περιορίζοντας βεβαίως τον προϋπολογισμό του Φεστιβάλ.

Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 23:08

Επείγει η λήψη μέτρων από την Πολιτεία

Συντάκτης:

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση του ζητήματος των διερχόμενων προσφύγων – μεταναστών στο ν. Κιλκίς  συγκάλεσαν με κοινή πρωτοβουλία τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο Πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς Δημήτρης Αγαθόπουλος.

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 22:11

ΕΚΡΗΞΗ στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη

Μέσα σε κλίμα έντασης και πρωτόγνωρης αντιπαράθεσης, όπου λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.
Η σύγκρουση ανάμεσα στον νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑ Παιονίας, Θανάση Τζούρτζο, και στον πρώην, Ιορδάνη Τσιτουρίδη, πήρε εκρηκτικές διαστάσεις, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη  Παπαδόπουλο, να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για λίγο και στους διαδρόμους του Δημαρχείου, όπου λίγο έλλειψε οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι να πιαστούν στα χέρια, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.