Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 12:59:23 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Η ένταση δεν έχει θέση  στα σχολεία

Ξεκινάμε από τα αναμφισβήτητα: Το  πετρέλαιο θέρμανσης φέτος στα σχολεία είναι λειψό.  Δεν αποκαλύπτουμε τίποτε νέο. Τις δυσκολίες, την πλημμελή λειτουργία και της καθαριότητας παραδέχτηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο άπαντες της νέας διοίκησης του δήμου, όταν ρωτήθηκαν. Και οι απαντήσεις τους είναι καταγραμμένες.

Πριν λίγες ημέρες τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς βγήκαν στους δρόμους γα να διαμαρτυρηθούν επειδή ξεπάγιασαν στις αίθουσες, που δεν θερμαίνονται λόγω έλλειψης πετρελαίου! Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και στο 1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς και χρειάστηκε να εφευρεθούν λύσεις εκ των ενόντων ή κοινώς «δώσε κι έχεις λαμβάνειν» για να ζεσταθούν τα σχολεία και να μην διακοπούν τα μαθήματα. Τα παραπάνω επισημαίνονται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 19:32

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Συντάκτης:

Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έγκριση των προϋπολογισμών του Νομικού Προσώπου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και η αποδοχή λειτουργίας Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) στο Δήμο Παιονίας.

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 19:20

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:

Αίτημα για τέσσερις Δημοτικές Ενότητες: Κιλκίς - Γαλλικός - Κρούσια - Πικρολίμνη,

Την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζήτησε ο Δήμος Κιλκίς από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου.
Στη σχετική έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς καταγράφονται επισταμένως οι ζημίες που έχουν σημειωθεί σε οδικά έργα (δρόμοι, γέφυρες, αγροτικό δίκτυο κ.α.) ενώ δίδεται και μια πρόχειρη εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης. Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση απαιτούνται περί τα 1.787.000ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης.

Για  να  κλείσω  το  σίριαλ  Πινέλη  έχω  τις  εξής  απαντήσεις  στο  δεύτερο  κείμενό  του.
-    Αυτός  πρώτος  έβαλε  τον  λίθον  του  αδίκου  και  όχι  εγώ.
-    Ήδη  από  την  πρώτη  μου  απάντηση  υπέθεσα  ότι  όσα  έγραψε  στο  πρώτο  κείμενο  είχαν  μία  δόση  χιούμορ  ψυχροπολεμικού  τύπου,  αλλά  το  timing  ήταν  κακό,  όπως  επίσης  και  το  θέμα. Και  δε  με  βρήκε  και  σε  καλή  στιγμή,  αφού  έχω  σοβαρές  δυσκολίες  στην  προσπάθεια  αναβάθμισης   της  λειτουργίας  του  Δημοτικού  Συμβου-λίου.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 23:30

Πίνουμε νερό από το Σταυροχώρι

Συντάκτης:

Οι γεωτρήσεις του Σταυροχωρίου είναι εκείνες που τροφοδοτούν το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Κιλκίς, αφού οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στον Γαλλικό έθεσαν εκτός λειτουργίας τις παραποτάμιες γεωτρήσεις.

Εθιμοτυπική επίσκεψη έγινε τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου από τον Άγιο Καθηγούμενο Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Χρυσόστομο και τον Γέροντα της Μονής Χρυσόστομο. Έδωσαν τις ευχές τους στο Δήμαρχο και του επισήμαναν πως η περίοδος που ανέλαβε είναι επιβαρυμένη από οικονομικής απόψεως  για τους πολίτες και πολύ δύσκολη. Ζήτησαν τη συνεργασία Δήμου και Εκκλησίας και τόνισαν πως τώρα όλοι προσβλέπουν τον Δήμαρχο ως Πατέρα.

Με αφορμή ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού ''αλλά...ΖΩ'' της ελάσσονος αντιπολίτευσης, σχετικά με θέματα που απασχόλησαν την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα της 1ης Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 21:25

Χριστούγεννα στο Κιλκίς! Γιατί είναι πιο καλά...

Συντάκτης:

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς δημιουργείται και οργανώνεται με πυρετώδεις ρυθμούς στην πλατεία Ειρήνης.  Ο Δήμος Κιλκίς με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων που από 15 έως 31 Δεκεμβρίου θα προσφέρει χαρά, αγάπη, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις!

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 21:19

«Μυρίζει Χριστούγεννα» με Αρσενικό!

Συντάκτης:

Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής Αλλά…ζω.