Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 3:21:49 μμ

Αυτοδιοίκηση

Με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 29/11  και στις 5:30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

1

Ψήφιση προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (στοχοθεσία) Δήμου Παιονίας, έτους 2023.

Είναι μια πράξη δικαίου και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε έναν άνδρα που τίμησε όσο λίγοι τη γενέτειρά του Αξιούπολη.
Περί του αείμνηστου Γιάννη Πολυχρονίδη ο λόγος, το όνομα του οποίου, προτάθηκε από την Κοινότητα Αξιούπολης να δοθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης.

Σε μελετητική εταιρία ανατίθεται η σύνταξη των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή  του δημοτικού πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Για το σκοπό αυτό υπεγράφη σύμβαση μεταξύ  του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Δόμησης Ανέστη Πογέλη και της εταιρίας ‘’Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. - Σύμβουλοι Μηχανικοί’’. Η ανάδοχος αναλαμβάνει μέσα σε προθεσμία τριών μηνών να εκπονήσει ένα σύνολο μελετών όπως αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, μελέτη ενεργητικής προστασίας υπόγειων δεξαμενών,  να προχωρήσει σε αποτύπωση και υπαγωγή στο Ν. 4495/2017 αυθαιρέτων κατασκευών (αρχιτεκτονική μελέτη, στατική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη)  καθώς και στην αδειοδότηση των οικοδομικών εργασιών.

Η μάχη της Δημοτικής Αρχής με την καθημερινότητα δίνεται και στο αγροτικό πεδίο προς όφελος των αγροτικών και κτηνοτροφικών υποδομών.

Ο συνδυασμός των κατάλληλων μηχανημάτων και του εξιδεικευμένου προσωπικού διαχείρισής τους έχει φέρει επιτυχημένα αποτελέσματα στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας στην πόλη, κυρίως όμως στα χωριά του Δήμου Κιλκίς.

Το τελευταίο διάστημα, και καθώς οδεύουμε προς τους χειμερινούς μήνες και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μία σειρά εργασιών και αναπλάσεων πραγματοποιήθηκαν στη Γουμένισσα, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αστέριος Τάτσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Κοινότητα Γουμένισσας:

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ  Π.Ε. Κιλκίς για τον σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού

             «Κυρίαρχη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι  η προστασία των πολιτών, της περιουσίας τους και του φυσικού πλούτου.

Εκτεταμένες εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης αλλά και πλήρους ανακατασκευής τμήματος  της Επ. Ο. 20 με “επίκεντρο” από τη Φιλυριά  έως όρια Ν. Πέλλας, πραγματοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις υλοποιεί η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής σύμβασης του υποέργου 23 «Πλήρης ανακατασκευή τμήματος της Επ. Ο. 20 από Φιλυριά έως όρια Ν.Πέλλας (5 χλμ)» που ανήκει στο έργο  : «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς».

Εξαιρετικές εντυπώσεις προκάλεσε το περίπτερο του δήμου Παιονίας στην έκθεση τουρισμού PHILOXENIA 2022, όπου η επιτροπή τουρισμού του δήμου σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς πρόβαλλε την περιοχή ως  προορισμό, τα τοπικά προϊόντα και το πολιτιστικό κεφάλαιο του τόπου μέσα από δράσεις γευσιγνωσίας, από πολιτιστικά δρώμενα, από έντυπο υλικό και από προβολή video.

Εργασίες και παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς πραγματοποιεί η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

 «Ενισχύουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις την οδική ασφάλεια στο τμήμα Πεντάλοφος – Ομαλός – όρια ν. Πέλλας, βελτιώνοντας μ αυτόν τον τρόπο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, υπογράφοντας τη σύμβαση για το υποέργο 22 με τίτλο: «Άρση επικινδυνότητας τμήματος της Επ.Ο.21 «Γουμένισσα προς Γιαννιτσά» στο τμήμα Πεντάλοφος-Ομαλός-όρια Ν. Πέλλας (200μ)», που ανήκει στο έργο: