Quantcast
Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, 1:44:51 μμ

Αυτοδιοίκηση

Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης με δήλωσή του ξεκαθαρίζει: Τάτσης: Μουσική δεν υπήρξε στην παρέλαση της Γουμένισσας

με αποκλειστική ευθύνη του δήμου. Ένα μήνα νωρίτερα ζητήσαμε εγγράφως ως Κοινότητα από τον Δήμαρχο να φροντίσει για την μουσική μπάντα ή Μουσικούς, Κι εκείνος όπως πάντα μας αγνόησε.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (27-10-2017)

Η 25η Οκτωβρίου, αλλά και ολόκληρος ο μήνας είναι αφιερωμένος στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην σωστή ενημέρωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μίας ασθένειας που θεραπεύεται, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Ο Δήμος Παιονίας συνοδοιπόρος στον αγώνα όλης αυτής της προσπάθειας, με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης για θέματα που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, προσπαθεί μέσω δράσεων να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας και να τονίσει πως η διαδικασία της πρόληψης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσία των  σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Γουμένισσα, στον εορτασμό της 110ης επετείου της Απελευθέρωσης της Παιονίας, όπου παρά το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με την απουσία μουσικής, παρέλασαν συντεταγμένα και με Εθνική Υπερηφάνεια.

Ο δήμαρχος Παιονίας

Κώστας Σιωνίδης

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, γίναμε όλοι μάρτυρες, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, της απαξίωσης της ιστορικής έδρας του Δήμου μας, της Γουμένισσας, από την δημοτική αρχή με ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου.

Και μάλιστα η απαξίωση αυτή τη φορά συνδυάστηκε με την επίδειξη ασέβειας και αγνωμοσύνης απέναντι στην ιστορία και τους αγώνες των προγόνων μας για την απελευθέρωση της Γουμένισσας από τον τουρκικό ζυγό, αλλά και μια άνευ προηγουμένου προσβολή προς τους κατοίκους της.

Έργο που αφορά τον νευραλγικό τομέα των υποδομών και μεταφορών δημοπρατεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και -όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης-  «πρόκειται για παρεμβάσεις τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα, αναγκαίες για τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αναβαθμίζουν αποτελεσματικά τη βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας».

Ανακοινώθηκε από το δήμο Παιονίας το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των δημόσιων - ιδιωτικών κτιρίων και οικιών.

"Τα εμβληματικά έργα ξεκίνησαν ως πρόταση επί θητείας του Δημάρχου Κιλκίς ως Προέδρου της ΔΕΥΑΚ στις αρχές του 2020", ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Βασίλης Καραμπίδης.

"Η ωφέλειά τους είναι τεράστια για τις υποδομές του Δήμου καθώς προβλέπεται αντικατάσταση των αγωγών, τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων και ενεργοποίηση φωτοβολταϊκού συστήματος που θα συνεισφέρει στη μείωση κατανάλωσης της ενέργειας.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για τα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ, των οποίων την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκάλυψαν οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς: