Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 8:08:01 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 22:05

Σφαγή για τα Σφαγεία!

Συντάκτης:

Οικονομικό σκάνδαλο στα δημοτικά σφαγεία του Κιλκίς κατήγγειλε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης επιτιθέμενος στον Παύλο Τονικίδη για δημοσίευμα στην εφημερίδα του με τον τελευταίο να απαντά πως «δεν θα ανεχθεί πλέον τέτοιες επιθέσεις».

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Παιονίας μεταξύ του κ. Γκουντενούδη και των εκπροσώπων των Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων του Δήμου.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 22:21

Τα έργα των ανθρώπων εκδικείται η Φύση

Συντάκτης:

Η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική και διδακτική συνάμα. Για τον τρόπο με τον οποίο η Φύση εκδικείται τις ανθρώπινες κακοτεχνίες. Η Φωτογραφία δείχνει το τμήμα του δρόμου Λειψυδρίου - Φαναρίου, που είναι κλειστός εδώ και πολλές εβδομάδες και θα παραμείνει για πολλούς ακόμα μήνες (ελπίζουμε όχι χρόνια).
Οι βροχές και πλημμύρες παρέσυραν σχεδόν σε όλο το πλάτος του το οδόστρωμα, ενώ ξέμεινε και η κολώνα της ΔΕΗ στη μέση του ...πουθενά.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 22:18

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 6μ.μ. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 21:33

Η γνώμη σου μετράει

Συντάκτης:

Οι δημότες του Δήμου Κιλκίς σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον τους διατυπώνουν υπεύθυνα τις προτάσεις και τις ιδέες τους για έργα και παρεμβάσεις που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα ομορφύνουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στην πόλη του Κιλκίς και στους 116 οικισμούς του Δήμου. Συγχρόνως εντοπίζουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υφίστανται στην περιοχή τους και αξιολογούν ιεραρχικά τις προτεραιότητες για τη συνολική διαχείρισή τους.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 21:32

Επανέρχεται η Γουμένισσα

Συντάκτης:

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση και του γενικού γραμματέα του ίδιου υπουργείου για επανεξέταση του «Καλλικράτη» αναγνώστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας καθώς, όπως εκτιμούν οι εκεί τοπικοί παράγοντες, δικαιώνουν τον πολύχρονο αγώνα τους να συσταθεί τρίτος δήμος στο νομό Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα.

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κιλκίς  Άννας Δημάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

''Η Παγκόσμια ημέρα Ισότητας των Φύλων είναι ημέρα περίσκεψης και προβληματισμού. Για το βαθμό ισοτιμίας που παραμένει ελλειμματικός σε βάρος των γυναικών, για τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος, για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που συνεχίζουν να στοιχειώνουν και την ελληνική κοινωνία σε σχέση με το ρόλο των δύο φύλων στην οικογένεια, στην εργασία, στην πολιτική και σε διάφορες εκφάνσεις του βίου.

Ουσιαστική παρέμβαση για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων από την τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με ομιλία του στο προσυνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που έλαβε χώρα στην Ξάνθη.

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητεί με ειστολή του ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης προκειμένου να αρθεί η ισχύς νόμου που ουσιαστικά εμποδίζει την τοπική ανάπτυξη και την επαναφορά του προγενέστερου επιτυχημένου καθεστώτος.
Το θέμα σχετίζεται με την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων και τη δυνατότητα απευθείας παραχώρησης, υπό όρους, σε κτηνοτρόφους και βιοτέχνες.

Με πρώτο και βασικό θέμα την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι συνολικά 13 με τα περισσότερα να αφορούν την παραλαβή διαφόρων έργων και τις άδεις λαϊκών αγορών.