Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 9:07:48 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο δήμος Κιλκίς έκλεισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του γιατί δε λειτουργούσε με την απαραίτητη διαφάνεια!
Την ανακοίνωση-δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καραμπίδη της παράταξης Π. Τονικίδη.
Ο κ. Σισμανίδης ανέφερε πως σε έλεγχο που έκανε διαπίστωσε πως τα ίδια άτομα που προμηθεύονταν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, ενισχύονταν και από τον Ερυθρό Σταυρό και από τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης!

Με αφορμή γραπτή παρέμβαση του προπονητή κλασικού αθλητισμού κ. Φίλιππου Μισαηλίδη σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς την ημέρα του Σαββάτου ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς θεωρεί χρήσιμες τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 22:30

Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.05.2015.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:36

Ο Δήμαρχος Παιονίας σε Βρυξέλλες και Νυρεμβέργη

Συντάκτης:

Σημαντικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παιονίας σε Βρυξέλλες και Νυρεμβέργη με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες της Παιονίας.
Δύο απορριμματοφόρα προστέθηκαν στο στόλο  των δημοτικών οχημάτων της Παιονίας, καθώς στις 2 Απριλίου στη Νυρεμβέργη υπεγράφη σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Δήμου Νυρεμβέργης και του Δήμου Παιονίας, με υπογράφοντες τους κκ Δρ. Norbert Schürgers, υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Νυρεμβέργης και του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:22

Η Δοϊράνη της… πλαστικούρας!

Συντάκτης:

Το έχουμε γράψει δυο φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά δυστυχώς από την πλευρά του δήμου Κιλκίς δεν …εισακουστήκαμε. Τα νερά της Δοϊράνης έχουν …ξεφύγει εντελώς, φούσκωσε από περηφάνια η λίμνη και η παραλία της έφθασε στα παλιά της λιμέρια, αδιαφορώντας για την πολύχρονη αδιαφορία των παραγόντων μας, κόντρα σε πρωθυπουργούς και υπουργούς που την επισκέφτηκαν.
Όμως, μαζί με τα νερά της που έφθασαν μέχρι το Μουσείο Λίμνης του οικισμού της Δοϊράνης, ο βαρδάρης μας έφερε και εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια, που προφανώς ήταν διασκορπισμένα στις περιοχές που σκεπάστηκαν πλέον από τα νερά.

Ξεκίνησαν τη  Μεγάλη Δευτέρα, οι αιτήσεις το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις 10.00 τη Μεγάλη Δευτέρα 6/4/2015 και λήγει στις 12:00 τη Δευτέρα 27/4/2015.

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ανακοινώνεται στους οφειλέτες του Δήμου Κιλκίς η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015. Βάσει αυτού του νομικού πλαισίου, οι οφειλέτες μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους (μέχρι και 100 μηνιαίες δόσεις) με προθεσμία υποβολής των αιτήσεών τους για την υπαγωγή στη ρύθμιση την 26η Μαΐου 2015.

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Κιλκίς προτίθεται να συνάψει σύμβαση με απευθείας ανάθεση, με ιδιοκτήτη κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου με αντικείμενο τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (άρθρο 17). Σημειώνεται ότι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πρέπει να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται στο Ν. 4056/12 ο οποίος τροποποιήθηκε από το Ν. 4235/14.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 21:10

Ευχές Παύλου Τονικίδη στον Γιάννη Τσογγίδη

Συντάκτης:

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΛΚΙΣ-Δήμος Αξιών» Παύλος Τονικίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκ μέρους όλων των μελών της δημοτικής παράταξης «ΚΙΛΚΙΣ-Δήμος Αξιών» εκφράζω τις πλέον θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη, ύστερα από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.
Ο κ. Γ. Τσογγίδης αποτελεί ένα εξέχον και μάχιμο μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, και οι υπηρεσίες του είναι πολύτιμες για το καλό του τόπου μας.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 23:44

Κόντρες στην ΑΝ.ΚΙ

Συντάκτης:

Ο Περικλής Κολότσιος είναι από το Σάββατο 28 Μαρτίου ο νέος πρόεδρος  του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Κιλκίς καθώς στη σχετική ψηφοφορία υπερίσχυσε με 6 ψήφους έναντι 2 του ανθυποψήφιού του Αιμίλιου Νικολαΐδη.