Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 12:24:18 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 10:47

Διεξαγωγή συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ 2018-2019

Συντάκτης:

Η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως Επικεφαλής  Εταίρος των έξι Κοινωνικών Συμπράξεων και οι Δήμοι – Εταίροι, στα πλαίσια  υλοποίησης του Ε.Π. ΤΕΒΑ, θα ξεκινήσουν εκ νέου τις Συνοδευτικές Δράσεις και προσκαλούν όλους τους ωφελούμενούς του Ε.Π. ΤΕΒΑ να συμμετάσχουν σε αυτές.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Κοινωνία».

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης χαιρετίζει την ένταξη της Γουμένισσας και του Σκρα στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου  από την Π.Κ.Μ και την Π.Ε Κιλκίς. 

Η προβολή και ανάδειξη του  πολιτιστικού  αποθέματος  της Γουμένισσας και του Σκρα με τη συνεργασία της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας έχει βαρύνουσα σημασία  για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που πραγματοποιήθηκαν χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, συμμετείχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Με το 50% της οργανικής της δύναμης θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 22 Μαϊου. Στη λαϊκή αγορά,που διεξάγεται με τη συμμετοχή πενήντα παραγωγών και πενήντα δύο επαγγελματιών πωλητών, ισχύουν τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς της Covid- 19, ήτοι:

Τη διενέργεια εκλογών, την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, για την ανάδειξη ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους του Συμβουλίου Κοινότητας Μουριών της Δημοτικής Ενότητας Μουριών του Δήμου Κιλκίς προκήρυξε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στη συνάντηση κλήθηκαν και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ορεινής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Κιλκίς Γρηγόρης Σαλαβασίδης η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς Κυριακή Μαγνήσαλη, ο κ. Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κιλκίς, ο κ. Δημήτρης Μπινιάρης από την 71η Α.Μ. Ταξιαρχία ‘’Πόντος’’, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Παντελής Πηλείδης.

Από τη δημοτική παράταξη "Συμμετέχω" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο καθυστερημένα, λόγω των εορτών του Πάσχα, ετέθησαν  από τους Δημοτικούς Συμβούλους μια σειρά θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, που αφορούσαν την ενημέρωση που προηγήθηκε από την πλευρά του Δημάρχου, όσο και για τρέχοντα ζητήματα σε διαφορές περιοχές του Δήμου.

Με τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα που διαθέτουν ολοκαίνουρια υπερκατασκευή ενισχύεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του Κιλκίς.

Στην τελετή αγιασμού των οχημάτων που πραγματοποιήθηκε υπό τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Θεοδωρίδη σήμερα το πρωί, λίγο πριν βγουν στην κυκλοφορία, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισήμανε ότι με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού, η Δημοτική Αρχή επιστρέφει στους πολίτες τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν για την καθαριότητα σε υποδομές και καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας.

Η διακρατική λίμνη Δοϊράνης αποτελεί μέσω των έργων προστασίας και ανάδειξης της ένα κορυφαίο παράδειγμα της δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προγράμματα Interreg, προγράμματα δηλαδή που ενισχύουν τη διακρατική συνεργασία  για την επίλυση διακρατικών προβλημάτων ή την ανάδειξη κοινών διακρατικών στόχων.