Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:52:32 μμ
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 20:50

Παζαρτζικλής: “Ο πάντα αναρμόδιος δήμαρχος”

Λυπάμαι εξαιρετικά διότι είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω την παγιωμένη πλέον αντίληψη που επικρατεί στους δημότες μας: Το Κιλκίς δεν έχει φωνή στα κέντρα αποφάσεων.
Απο τη θέση αυτή απέφυγα συστηματικά να ασχοληθώ με ζητήματα καθημερινής διαχείρισης. Για τα θέματα αυτά ,πιστεύω, υπάρχουν οι αντιδήμαρχοι και άλλος καλύτερα, άλλος χειρότερα προσπάθησαν να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Η όποια κριτική λοιπόν αφορά κυρίως τον συντονισμό τους που θα μπορούσε να είναι αποδοτικότερος σε θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το νερό, πλατείες κ.ο.κ.


Όμως το μεγάλο πρόβλημα του δήμου Κιλκίς είναι ότι δε διαθέτει δήμαρχο που να έχει σαφή αντίληψη του ρόλου του και των ευθυνών του έναντι των δημοτών. Ο Δήμος Κιλκίς με το πρόσχημα της αναρμοδιότητας απέχει απ'όλα τα μεγάλα θέματα που συναρτώνται με την ανάπτυξη του.
Θυμίζω κάποιες από τις κατά καιρούς ερωτήσεις μου που αποκτούν δραματική επικαιρότητα στις μέρες μας .
Το ΤΕΙ ακόμα στεγάζεται στον ΟΑΕΔ και όπως εξελίσσεται κινδυνεύει ακόμα και με κατάργηση. Ναι,επαναλαμβάνω,το ΤΕΙ ενόψει της αναθεώρησης του χάρτη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κινδυνεύει με κατάργηση. Βεβαίως και τυπικά είναι αναρμόδιος ο Δήμος, αλλά τις συνέπειες αν χαθεί θα τις πληρώσει η πόλη και ο Δήμος γενικότερα.
Το δικαστικό Μέγαρο καρκινοβατεί. Αναρμόδιος δηλώνει ο δήμαρχος, τις συνέπειες τις πληρώνει η πόλη και οι κάτοικοι.
Το γηροκομείο είναι ακομη γιαπί και κινδυνεύει με πλήρη απένταξη. Αναρμόδιος ο Δήμος, αλλά τις συνέπειες τις πληρώνουν οι δημότες.
Φυσικό αέριο. Όλοι νοιώσαμε φέτος τον Χειμώνα τη σημαντικότητα του έργου. Αναρμόδιος ο Δήμος και τις συνέπειες τις πληρώνουν οι δημότες.
Εφορεία Αρχαιοτήτων. Βαίνει προς κατάργηση. Αναρμόδιος ο Δήμος, τις συνέπειες θα τις πληρώσουν οι δημότες.
Γυμναστήριο κάτω απ'τις κερκίδες. Αναρμόδιος ο Δήμος περιμενει εδω και ένα χρόνο να του αποδοθεί ο φάκελος για να ολοκληρώσουμε με ίδιους πόρους το έργο. Τις συνέπειες τις πληρώνουν οι δημότες μας.
Περιφερειακός Αγίου Γεωργίου. Αναρμόδιος ο Δήμος και κάθε τρεις μήνες ακούμε οτι ο στρατός μπορεί να συναινέσει με τις δείνα ή τις τάδε προϋποθέσεις σε παραχώρηση μιας λωρίδας γης. Και οι μήνες και τα χρόνια περνούν και η πόλη ασφυκτιά.
Να αναφερθώ σε αστυνομικά τμήματα που περιορίστηκαν; Στο ΕΣΠΑ που δεν τέθηκε ούτε μια φορά σε συνεδρίαση για να πληροφορηθούμε που πάμε, τι διεκδικούμε; Στους αυτοκινητόδρομους που περνούν τα χρόνια και κατασκευάζονται με βήμα σημειωτόν;
Όλα αυτά και πολλά ακόμα θέματα έθεσα στο συμβούλιο από τους πρώτους μήνες της διοίκησης του δήμου υπό τον κ. Σισμανίδη. Η απάντηση - όταν δεν προσπαθούσε να απαξιώσει τις επισημάνσεις μου - ήταν περίπου “και τι να κάνουμε; Δεν είμαστε αρμόδιοι”
Είναι απογοητευτικό και λυπάμαι εξαιρετικά διότι η διοίκηση του δήμου και ο κ. Σισμανίδης περιορίστηκε να παρακολουθεί απο μακριά τα θέματα και το πολύ πολύ να στείλει μια δυο επιστολές διαμαρτυρίας.
Δεν ισχυρίζομαι οτι σε όλα αυτά δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες (κυβέρνηση, βουλευτές, αντιπεριφέρειας, τοπικοί φορείς με παρεμφερές αντικείμενο) που έχουν επίσης μεγάλες ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις τους.
Αλλά εμείς είμαστε το εκλεγμένο όργανο των δημοτών του Κιλκίς και προς την εκλεγμένη διοίκηση οφείλουμε μέσα στο συμβούλιο να ασκούμε την κριτική μας.
Κύριοι συνάδελφοι,θα ειμαι ευτυχής αν μεχρι τη λήξη της θητείας της η διοίκηση αντιληφθεί τις παραλείψεις της και επιτέλους αποκτήσει φωνή το Κιλκίς.
Θα είμαι ο πρώτος που θα το επαινέσω, χωρίς καμία παραταξιακή ιδιοτέλεια, για το καλό όλου του δήμου μας.