espa pkm

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, 8:15:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία, ίσως ταξιδέψει στο Μπέλφαστ αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο μηνών, σύμφωνα με πηγή κοντά στις συνομιλίες.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και τη Χαβάη από τις 3 έως τις 14 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Λευκός Οίκος, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.
«Σε ό,τι αφορά στις διερευνητικές συζητήσεις (για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού) ασφαλώς θα διαρκέσουν περισσότερο από αυτήν την εβδομάδα. Υπολογίζω ότι θα διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες» δήλωσε την Δευτέρα στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ και εξήγησε την αναμενόμενη μακρά διάρκειά τους με τον «ασυνήθιστο πολιτικό συνδυασμό» ο οποίος προέκυψε από τις ομοσπονδιακές εκλογές.
Η αστυνομία της βρετανικής επαρχίας του Lincolnshire σε συνεργασία με την Sony, αναζήτησε νέους τρόπους εκπαίδευσης των αστυνομικών της σε συνθήκες καταδιώξεων με υψηλή ταχύτητα, διεξάγοντας πειραματικά, προσομοιώσεις οδήγησης με την συνδρομή της νέας έκδοσης του δημοφιλούς παιχνιδιού προσομοίωσης οδήγησης της ιαπωνικής φίρμας, Gran Turismo Sport.
Την απόρριψη της αιτησης αναστολης εκτελεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξη που έχει επιβληθεί στον 33χρόνο Περικλή για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιά» πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Γιώργος Γεράκης.
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα συναντηθεί την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εφ' όλη της ύλης συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών και την θρησκευτική εκπαίδευση.
Υποψήφιος στη Γερμανία για τις ευρωεκλογές του 2019, θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου Euractiv.com, ο οποίος φιλοξενεί, τη Δευτέρα, συνέντευξή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του κ.
Η κυβέρνηση Ραχόι δεν έμεινε ικανοποιημένη από την επιστολή του Πουτζντεμόν και τον κάλεσε εκ νέου να αποσαφηνίσει τη θέση του για το ζήτημα της ανεξαρτησίας.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και την απευθείας διακυβέρνησή της εάν ο καταλανός ηγέτης, Κάρλες Πουτζντεμόν, δεν εγκαταλείψει την προσπάθεια για απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στη νοτιοανατολική κομητεία Ουότερφορντ της Ιρλανδίας όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της ως αποτέλεσμα της τροπικής καταιγίδας Οφηλία, μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο το γραφείο του τοπικού συμβουλίου.
Οι δυνάμεις ασφαλείας των Κούρδων του Ιράκ δήλωσαν πως η Βαγδάτη θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την προώθησή της στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Κιρκούκ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Πεσμεργκά κατηγόρησαν επίσης μία παράταξη ενός από τα δύο κύρια πολιτικά κόμματα των Κούρδων του Ιράκ για «προδοσία» επειδή συνέδραμε τη Βαγδάτη στην προώθησή της.