espa pkm

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, 8:15:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συγκέντρωση στο δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού, στην Περαία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης σημειώθηκε μικροένταση, όταν οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν πως η αρμόδια επιτροπή για το άνοιγμα των προσφορών ιδιωτών για την καθαριότητα δεν βρισκόταν στον χώρο του δημαρχείου και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Μαυρομάτη.
Τις υλοποιούμενες αλλά και προωθούμενες αλλαγές στον τομέα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και της Ψυχικής Υγείας παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την παρέμβασή του στην Ημερίδα με θέμα: «Στρατηγικοί Σχεδιασμοί - Δεδομένα - Προβληματισμοί & Προτάσεις στην Κοινότητα», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την κατάσταση στις φυλακές Νιγρίτας, στην οποία προσφάτως αυξήθηκαν οι πτέρυγες, εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Οι σωφρονιστικοί καταγγέλλουν εγκατάλειψη και απουσία προσωπικού, ενώ διαμαρτύρονται για προφορική εντολή εκπορευόμενη από το υπουργείο, «να μην μπουν οι συνδικαλιστές στη φυλακή».
Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως προς το προσφυγικό, ζητά μέσω επιστολής που έστειλε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Αποσύρεται από την κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροριστεράς,για λόγους υγείας ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής Αρκαδίας είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μηνίσκου και η αποθεραπεία, δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε δυνατότητα προεκλογικής δραστηριότητας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η εκδίκαση από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της αίτησης αναστολής της ποινής της 29χρονης φυλακισμένης Ηριάννας, καθώς και του Περικλή Μ., συγκατηγορούμενου της στην υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει έρθει η ώρα για να ξεκινήσουν «σοβαρές διαπραγματεύσεις» για το Brexit, λίγες ώρες πριν από την άφιξη της πρωθυπουργού Τερίζα Μέι στις Βρυξέλλες με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις.
Το ζευγάρι των Βρετανών που προκάλεσαν σάλο πριν από μερικές ημέρες, όταν και ανήρτησαν μια ιδιαιτέρως πικάντικη φωτογραφία από το γάμο τους στη Ρόδο.

Στην φωτογραφία απεικονιζόταν ο άντρας με κατεβασμένα τα παντελόνια να πανηγυρίζει ενώ η γυναίκα του βρισκόταν γονατιστή μπροστά του, σε μια αναπαράσταση σεξουαλικής πράξης.
Αύξηση κατά 80,7% ετησίως καταγράφει το ηλεκτρονικό έγκλημα στη Κίνα καθώς τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 τουλάχιστον 710 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία αυτή. Την ίδια περίοδο ο Ανώτατος Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε 334 περιπτώσεις, με τον αριθμό τους να καταγράφει άνοδο 82,5% ετησίως, σύμφωνα με δηλώσεις του Ανώτατου Εισαγγελέα του Λαϊκού Κόμματος.
Να επισκεφτούν την Αθήνα, την οποία χαρακτηρίζουν τον ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό, και να εκμεταλλευτούν την καλοκαιρία που επικρατεί ακόμη στην πόλη, παροτρύνει τους Βρετανούς η εφημερίδα Telegraph.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είχε την τιμητική της στη βρετανική εφημερίδα η οποία σε άρθρο της παροτρύνει όλους όσους αναζητούν μία τελευταία «έκρηξη ζεστασιάς» να την επισκεφτούν, πριν ο χειμώνας – όπως αναφέρει - ρίξει το πέπλο του στην Ελλάδα.