espa pkm

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, 7:16:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίνε δεκάδες χωριά και οικισμούς στην Πορτογαλία.

Μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο ξέσπασαν περισσότερα από 500 πύρινα μέτωπα στη χώρα της Ιβηρικής, ξυπνώντας μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι, όπου 64 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, ενώ 157 τραυματίστηκαν στις χειρότερες πυρκαγιές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Την επιθυμία του να «αναστείλει» για δύο μήνες την εντολή η οποία του ανετέθη από τους Καταλανούς για να κατευθυνθεί προς την ανεξαρτησία της αυτόνομης κοινότητας, ώστε να ξεκινήσει διάλογο με τη Μαδρίτη, ανακοίνωσε, με επιστολή του προς την κυβέρνηση της Ισπανίας, ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν.
Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες για τρία λεπτά κάθε μεσημέρι στις εκκλησίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, έπειτα από την απόφαση διαμαρτυρίας που έλαβε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος απαντώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση της ταυτότητας φύλου από την κυβέρνηση.
«Ο κόσμος της παράταξης μας συσπειρώνεται, οι προοδευτικοί πολίτες δίνουν ένα μεγάλο παρών στις συγκεντρώσεις μας. Πανικόβλητοι οι αντίπαλοι μας πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις τους», τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε ομιλία που πραγματοποίησε, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Νάξου.
Την ανάγκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αξιοποιήσει στο έπακρον τις επαφές που θα έχει με την αμερικανική ηγεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα ευνοϊκή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που πραγματοποιείται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική για τη χώρα μας.
Μετά από τη διήμερη παραμονή του στο Σικάγο, στη διάρκεια της οποίας είχε επαφές με ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, εκφώνησε ομιλία στο Συμβούλιο Παγκόσμιων Εξελίξεων του Σικάγο και συναντήθηκε με έναν γερουσιαστή, βουλευτές, τον δήμαρχο της πόλης και τον κυβερνήτη της πολιτείας του Ιλινόι, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσιγκτον, δεύτερο και σημαντικότερο σταθμό της πενθήμερης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Νίκη της παράταξης του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, στις 17 από τις 23 πολιτείες της χώρας, στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής ανακοίνωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), ένα αποτέλεσμα, ωστόσο, που δεν αναγνωρίζεται από την αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει.
Οι εμμονές της μητέρας πως έπασχε από κάποια ανίατη ασθένεια οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο, όπου μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές από το ίδιο μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.
Ξεκινά σήμερα η δράση «εύρυ-where» που αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να κατορθώσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, σε δασική περιοχή στη Σέτα Ευβοίας.