Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 12:32:10 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο φάκελλος «Ήττα Οκτωβρίου» θα ανοίξει. Η κόκκινη γραμμή στο Σκοπιανό ισχύει πάντα, με τον Αντώνη Σαμαρά και βεβαίως θα συνυπάρξουμε, εγώ πάντα έκλεινα πληγές! Στα σημεία αυτά συνοψίζονται οι απαντήσεις μιας λίαν ενδιαφέρουσας συνέντευξης με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ηγετικό στέλχος της Ν.Δ. επί σιερά ετών ΥΠΕΞ και σήμερα διεκδικήτρια της προεδρίας του κόμματος στις εκλογές της; 29ης Νοεμβρίου.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:51

Δήλωση Κ. Κιλτίδη με αφορμή μια καταδίκη

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κ. Κιλτίδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή την ποινή καταδίκης του εκδότη του «Μαχητή» κ. Δημητρίου Ορφανίδη και του επιμελητή ύλης της ίδιας εφημερίδας κ. Γεωργίου Περπερίδη σε δέκα μήνες φυλάκισης έκαστου από το Τριμελές Πρωτοδικείο Κιλκίς για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του βουλευτή ν. Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη ο κ. Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:50

Από μηδενική βάση ο Καποδίστριας 2

Ευτυχώς η νέα κυβέρνηση αντελήφθη γρήγορα την προχειρότητα με την οποία εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ η χωροταξική κατανομή του Καποδίστρια 2. Μάλιστα σε σύσκεψη στελεχών του Κινήματος υπό τους κ. Γιάννη Ραγκούση, υπουργό Εσωτερικών και Σωκράτη Ξυνίδη, γραμματέα της Κ.Ε. του Κινήματος η πρόταση αυτή χαρακτηρίστηκε «έκτρωμα».

Από την Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Αφορμή αυτού του δημοσιεύματος και της επερώτησης της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς ήταν η φωτιά που εκδηλώθηκε για άλλη μια φορά στον παλιό σκουπιδότοπο της πόλης του Κιλκίς.
Για τρεις  τουλάχιστον μέρες γίναμε μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης κατάστασης στην παραπάνω περιοχή που επιβάρυνε την ατμοσφαιρική ρύπανση και έγινε αισθητή σε όλη την πόλη.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:49

Εφτά κιλά χασίς πήγαν …χαμένα

Μεγάλη χασούρα για τον 40χρονο ημεδαπό που συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Και η μέρα; Ξεκίνησε θαυμάσια. Βρήκε άνθρωπο να πουλήσει τέσσερα κιλά χασίς έναντι 4000 ευρώ. Σχεδόν γκόλντεν μπόις υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αλλά όταν πήγε να γίνει η δουλειά στο προσυμφωνημένο σημείο εκείνος έφερε το χασίς, αλλά ο αγοραστής αποδείχτηκε σκέτος αστυνομικός.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:48

Ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο Λαογραφικός Σύλλογος Καμπάνη Ανατολικής Ρωμυλίας –Θράκης ΘΑΜΥΡΙΣ  πραγματοποίησε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στη Στενήμαχο, μια αλησμόνητη πατρίδα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κάλεσμα του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Κατσαρώνα Σταύρου. Με έναν λόγο συναισθηματικά φορτισμένο, ο πρόεδρος του Συλλόγου, ξύπνησε αναμνήσεις και έντονα συναισθήματα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:48

36 χρόνια μνήμης και αγώνα

Ο εκπληκτικός ξεσηκωμός των φοιτητών, των εργατών αλλά και όλου του λαού στο Πολυτεχνείο, στερέωσε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της στυγνής δικτατορίας, που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό με τις ευλογίες των Αμερικάνων. Αυτή η εξέγερση ανανέωσε, αναζωογόνησε την ελπίδα και έβαλε δύναμη στο περιεχόμενο των στόχων για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία.

Το Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης  συνεχίζει και φέτος τις προβολές στην πόλη μας με ενδιαφέρουσες ταινίες  από τα διάφορα τμήματά του (διεθνές και ελληνικό σινεμά). Για πρώτη φορά φέτος θα προβληθούν ταινίες από τον ελληνικό ψηφιακό κινηματογράφο (digital wave)  ενώ στην ταινία «Χορεύοντας στον πάγο» συμμετέχει και ο αγαπημένος κιλκισιώτης ηθοποιός Σωτήρης Ταχτσόγλου. Ακόμη τα φιλμ «St. Nick» και «Τα αγόρια από το Μπακάλ» προέρχονται από το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:54

Ο ορισμός της σκληρής τιμωρίας

Από το αστυνομικό δελτίο αντιγράφουμε: Συνελήφθησαν δυο κυρίες σε ξενοδοχείο της πόλης που παρείχαν υπηρεσίες εκδιδόμενες επ’ αμοιβή.
Και το αστυνομικό δελτίο καταλήγει πως οι δυο κυρίες - επιχειρηματίες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία. Λάθος μέγα. Αν ήθελαν να τις τιμωρήσουν ουσιαστικά και σκληρά έπρεπε να τις παραπέμψουν στην Εφορία και στον …Αλμούνια.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:53

Στο 30%....

Ένα καλοκαίρι το «φάγανε» ερίζοντας για το κόστος των δηλώσεων ψηφιοποίησης των δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Σεπτέμβρη μήνα συμφώνησαν ύστερα από επιδιαιτησίες μπροστά στις οποίες ωχριά εκείνη του Νίμιτς.
Ε, λογικό είναι αφού πέρασα τόσοι μήνες με απραξία χωρίς, το έργο της ψηφιοποίησης να βρίσκεται στο 30%. Και για να πληρωθεί το σύνολο των επιδοτήσεων απαιτείται σε τρεις εβδομάδες να καλυφθεί το υπόλοιπο 70%. Οι δυο ενώσεις συνεταιρισμών του νομού (Κιλκίς και Αξιούπολης) πέτυχαν τούτο το κατόρθωμα. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως εισπράττουν και προμήθειες για να ταλαιπωρούν και να καθυστερούν αγρότες και πληρωμές.