Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Σιωνίδης: Μόνη λύση η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τα διόδια
Την Τρίτη 6 Ιουνίου προτείναμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που προέκυψε με την εγκατάσταση διοδίων στους Ευζώνους και στον κόμβο του Πολυκάστρου.
Ο κ. Παπαδόπουλος αντιπρότεινε να συμμετάσχουμε με τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Βεργίδη, τον Δήμαρχο κ. Γκουντενούδη και τους βουλευτές του νομού σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εγνατία οδός ΑΕ κ. Αντωνούδη και κατόπιν να επαναξιολογήσουμε την αναγκαιότητα έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που αποδεχθήκαμε.
Ημέρα προς τιμή των αποστράτων
Πραγματοποιήθηκε χθες (11-6-2017) το πρωί ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων», σε Ιερούς Ναούς της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, των Σερρών, της Πιερίας και της Χαλκιδικής και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Έν’ πουτήρ’ κρασί…
Του Αναστάσιου
Αμανατίδη.
Ο Δημήτρης Νικοπολιτίδης ανασύρει από τη μνήμη του, εικόνες και διαλόγους, όπως τους άκουσε και αποτύπωσε, από την ζωή των πρώτων Στενημαχιτών του Κιλκίς, σαν αυτόν μεταξύ του ‘’ώριμου’’ Φίλιππα και κάποιου άλλου, που δεν θυμάται το όνομά του. Ο Βασίλης Άτσαλας, πιθανολογεί πως ο ένας πρέπει να ήταν ο Φίλιππας Ράδης και ο δεύτερος ο Κώστας Τσάρας, (μεγαλύτερος αδερφός του Μπάρμπα – Θωμά, με την γνωστή ταβέρνα εκεί στην Αμπέλων), που κάνανε παρέα και θυμούνταν την πατρίδα αρκετά καλά. (ο Νικοπολιτίδης δεν παίρνει όρκο για τον δεύτερο, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει τη σημασία).
Ι. Πολυχρονίδης: Ο αγώνας μου είναι υπέρ ενός Δήμου όλης και μόνο της Παιονίας
Από τον πρώην Δήμαρχο Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Διευθυντά,
για την αποκατάσταση της αλήθειας σε άρθρο που δημοσιεύσατε την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουνίου, ίσως από λανθασμένη πληροφόρηση, σας παρακαλώ να καταχωρίσετε τη θέση μου.
Πρωτίστως ευχαριστώ για τα επαινετικά σχόλια προς το πρόσωπό μου. Η Αξιούπολη ΝΑΙ είχε και έχει τα προσόντα να γίνει και πάλι Δήμος.
«Η Λίμνη των Κύκνων»
Τα Τμήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς παρουσιάζουν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στις 7μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το κλασικό αριστούργημα "Η Λίμνη των Κύκνων".
Οι μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ, μέσα από τις χορογραφίες της υπεύθυνης των Τμημάτων Κέλλυς Πολυχρονίδου, και υπό τον ήχο της μεγαλοφυούς σύνθεσης του Τσαϊκόφσκι, αγγίζουν με σεβασμό ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του διεθνούς ρεπερτορίου και σας προσκαλούν να απολαύσετε μια υπέροχη βραδιά.
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς
Η ΒΑΒΕΛ2 - βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο - ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της και μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις του χειμώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Πρόλαβε να ...θερίσει η ανομβρία
Τα πράγματα είναι απλά και φάνηκαν από τις πρώτες δυο - τρεις ημέρες του θερισμού την περασμένη εβδομάδα. Χωράφια με σιτηρά που ποτίστηκαν - ελάχιστο το ποσοστό των αρδευόμενων δημητριακών, αλλά υπαρκτό- έπιασαν αποδόσεις μέχρι και 400 κιλά στα πεδινά του Κιλκίς όπου παραδοσιακά αρχίζει πρώτα ο θερισμός.