espa pkm

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026, 9:30:47 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την Πέμπτη 6 Απριλίου ανοίγουν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι».

Στις 19.00 το απόγευμα ανοίγουν οι εργασίες με την εισηγητική ομιλία του Ιάσονα Παπαδόπουλου, γραμματέα του Κ.
Σε Σχηματάρι και Ριτσώνα χτύπησαν οι ληστές των χρηματοκιβωτίων, οι οποίοι έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα στη Βοιωτία.

Αρχικά, πέντε άντρες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν σε εργοστάσιο ζυθοποιίας στο Σχηματάρι, στις 3.20 τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των ληστών του Παλαιού Φαλήρου, σε διαμέρισμα 64χρονης.

Έχουν συλληφθεί δύο άτομα ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο (ένας εξ αυτών κρύφτηκε στη ντουλάπα).
Συγκροτήθηκε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επί κυβέρνησης Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου, σχετικά με την σύναψη επί των ημερών του εξοπλιστικών συμβάσεων.
Έντονη κριτική άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τακτική που ακολουθεί όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την κατηγόρησε ότι παίζει ανεύθυνο και επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της χώρας.
«Θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον, γιατί ποτέ δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν» απαντά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή ευρωβουλευτών σχετικά με τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε για τις χώρες του Νότου.
Τουλάχιστον 35 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής με χρήση «τοξικού αερίου» στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειο-δυτικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η φιλάνθρωπος Μελίντα Γκέιτς ζήτησε από τους Αμερικανούς να αντισταθούν στις περικοπές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον προϋπολογισμό της ξένης βοήθειας που παρέχουν οι ΗΠΑ στις αναπτυσσόμενες χώρες, λέγοντας ότι «θα χτυπήσει με τον πιο σκληρό τρόπο τις γυναίκες και τα κορίτσια» στις πιο φτωχές χώρες.
Άρχισε το πρωί της Τρίτης στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, η εκταφή των εξ Ελλάδος πεσόντων της ακταιωρού «Φαέθων».

Στις 8 Αυγούστου 1964 τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν την ακταιωρό «Φαέθων» στο καραβοστάσι «Ξερός», στον κόλπο της Μόρφου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά μέλη του πληρώματος.
Την αθώωση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου εισηγείται προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας της έδρας, Βασίλης Τσιαρδάκας. Κατά την αγόρευσή του «είδε» ευθύνες για το έλλειμμα που αποκαλύφθηκε στο ταμείο μόνο σε βάρος της διαχειρίστριάς του, προτείνοντας -ως εκ τούτου- την ενοχή της για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.