espa pkm

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2026, 11:44:38 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τις κατευθυντήριες γραμμές της διαπραγμάτευσης για το Brexit παρουσιάζει η Κομισιόν, καταρχήν στα «27» κράτη-μέλη της.

Το σχετικό κείμενο θα στείλει ο Ντόναλντ Τουσκ, δεν θα είναι εξαιρετικά μεγάλο, και θα ξεκινά από τα σχετικά εύκολα μέχρι το πλέον δύσκολο που είναι η νέα σχέση.
Ο Μάικλ Φλιν, ο άνθρωπος που δεν μακροημέρευσε στη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, λόγω... Ρωσίας, προσφέρεται τώρα να καταθέσει στο FBI και τις Επιτροπές του Κογκρέσου, αρκεί να εξασφαλίσει ασυλία.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε τη δημιουργία νέου εποικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια.

Η κατασκευή θα γίνει κοντά στη Ναμπλούς, ώστε να στεγαστούν οι οικογένειες που εγκατέλειψαν με δικαστική απόφαση την Αμόνα.
Τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο θα φθίνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.
Το ζήτημα καθορισμού οδικού χάρτη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό θα θέσει προς συζήτηση με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο δείπνο της Κυριακής, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για το ασφαλιστικό.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας «προωθεί απόψεις που είναι πιο ακραίες, ακόμα και από αυτές των υπερασπιστών του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού» σημείωναν κυβερνητικές πηγές.
Η μάχη για τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη με σουνιτικό πληθυσμό στο Βόρειο Ιράκ, μπορεί να κρατήσει μήνες. Αλλά είναι κομβικής σημασίας για την ήττα των βάρβαρων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και για το μέλλον της πολύπαθης χώρας, η οποία έχει κατά πλειοψηφία σιιτικό πληθυσμό και σιίτες ηγέτες τώρα στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την πλήρη εξιχνίαση της εξαφάνισης και της δολοφονίας -το καλοκαίρι του 2012- του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου με κύρια βάση στοιχεία που έχουν προκύψει από πολύμηνη έρευνα του «Βήματος».
Εύκολη πρόσβαση στο αλκοόλ, αλλά σχετικά λιγότερους πότες της μιας βραδιάς, όσον αφορά την Ελλάδα, διαπιστώνει πανευρωπαϊκή έρευνα για το αλκοόλ.

Στην Ελλάδα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού έχει πρόσβαση και έχει καταναλώσει αλκοόλ, αλλά χαμηλότερο ποσοστό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες αναφέρει υπερβολική χρήση ή ότι έχει προβλήματα από τη χρήση του.
Να μετατραπεί το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας «σε ένα τρίγωνο - πρότυπο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επιδιώκει ο δήμος με τις παρεμβάσεις του, οι οποίες ξεκινούν από το Σάββατο, με την απόδοση αποκλειστικά στους πεζούς, δυο δρόμων που μόνο στα «χαρτιά» ήταν χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι.