espa pkm

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 4:00:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία αντιτίθεται έντονα η Πολωνία, θα αποτελέσει «μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της ΕΕ» εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι στη διάρκεια γιορτής πριν από γάμο. Το τραγικό περιστατικό συνέβη βόρεια της Βαγδάτης.

Άλλα 25 άτομα τραυματίστηκαν.
Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις διμερείς σχέσεις με αφορμή τις ακυρώσεις προεκλογικών συγκεντρώσεων του AKP στη Γερμανία, η Α. Μέρκελ κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει τους παραλληλισμούς με το ναζιστικό παρελθόν.
Στο 23,1% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Δεκέμβριο, αμετάβλητη σε σχέση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ την Πέμπτη.

Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1,1 εκατομμύρια άτομα τον Δεκέμβριο, μειωμένος κατά 2.264 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο κ.
Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό της Αθήνας. Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου θα είναι κλειστοί οι σταθμοί Αιγάλεω (γραμμή 3) και Ανθούπολη (γραμμή 2). Η «Ανθούπολη» κλειστή και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.
Πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού, που θα αφορά 9.000 σχολεία και θα έχει οικονομικό όφελος που μπορεί να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το Έθνος, το πρόγραμμα ανακύκλωσης σχετίζεται με σχολικά βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και χρησιμοποιημένο χαρτί φωτοτυπικού.
Σημαντικά μειωμένος είναι πλέον ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων.

Ιδιαίτερα στη Λέσβο, μέσα σε οκτώ μέρες, από την 1η Μαρτίου μέχρι το πρωί της Πέμπτης, μειώθηκαν κατά 412 άτομα, από 4.152 σε 3.720.
Στις 26 Μαρτίου γίνονται τοπικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο του Σάαρλαντ και η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου καγκελαρίου δείχνει μεγάλη ενίσχυση του SPD (πάντα στη δεύτερη θέση), το οποίο θα προτιμούσε να πάψει να συγκυβερνά εκεί με το CDU της δημοφιλέστατης Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.
Ένας δεκατριάχρονος έχασε τη ζωή του στο Σοβεράτο της Καλαβρίας, ενώ προσπαθούσε να τραβήξει selfie με φόντο τραίνο εν κινήσει. Δεν υπολόγισε καλά τις αποστάσεις και παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία.