espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 4:24:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αρχίζουν τη Δευτέρα το πρωϊ οι διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, ενόψει της πενταμερούς συνάντησης στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου. Πρώτος θα διαβεί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ.
Στη σύλληψη τουλάχιστον 15 ατόμων, τα οποία φέρονται να συνδέονται με την ένοπλη ληστεία εις βάρος της Κιμ Καρντάσιαν, τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι, προχώρησαν τη Δευτέρα οι γαλλικές Αρχές, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας.
Στη Γενεύη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον της διαιρεμένης Κύπρου. Διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης φοβούνται ότι η επιρροή του προέδρου Ερντογάν θα μπορούσε να αυξηθεί, γράφει η Die Welt.
Καίνε τα καύσιμα από το εκρηκτικό μείγμα φόρων και ανόδου των διεθνών τιμών του αργού, ενώ την ίδια στιγμή και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες .

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία, δηλαδή πάνω σε μια ανοδική από πλευράς διεθνών τιμών αγορά, ιδανικό μείγμα για να ενισχύσει σε ακραίες περιπτώσεις κρούσματα σπέκουλας.
«Θετικές αλλά ειλικρινείς» συνομιλίες με βασικά στελέχη του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ είχε, σύμφωνα με το Λονδίνο, ο βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον κατά την έναρξη της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση θα έχει την πρώτη επίσημη επαφή με τον χώρο του επόμενου αμερικανού προέδρου.
Έτοιμος να διαπραγματευτεί «για όλα» δηλώνει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στις προτεινόμενες (και ακόμη αβέβαιες) ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας και μιλά για ανάγκη ανακατάληψης από τον στρατό χώρου έξω από τη Δαμασκό που ελέγχει την υδροδότηση της πρωτεύουσας.
Στα δύο μέτρα φθάνει το χιόνι στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Πολλά χωριά παραμένουν απεκλεισμένα από το Σάββατο και σε ορισμένα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση. Ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Στην 31χρονη γυναίκα που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πέσει από τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, ανήκει η σορός που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία Λακκόπετρας κάτω Αχαΐας.

Οι κάμερες ασφαλείας της γέφυρας είχαν εντοπίσει τότε την άτυχη γυναίκα να κατεβαίνει από ένα ΙΧ αυτοκίνητο και στη συνέχεια να χάνεται.

Απόλυτα ρευστό είναι το σκηνικό υπό το οποίο ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το Κυπριακό. Τούτο δεν αφορά μόνο στις συνομιλίες που θα έχουν οι κκ.

Ο χιονιάς που πλήττει την Ελλάδα - πλην Λεκανοπέδιου Αττικής όπου κρύο είναι μεν τσουχτερό όμως δεν χιόνισε - θα μπορούσε πράγματι να χαρακτηριστεί και ως «ιστορικός».

Έπεσε πυκνό χιόνι ακόμα και σε περιοχές που δύσκολα ντύνονται στα λευκά.