espa pkm

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026, 3:48:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει στη Βουλή, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η εισήγηση του προέδρου του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας, καθώς και η εισήγηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ.
Βερολίνο, Ανταπόκριση

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Η πρόθεση των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών να εφαρμόσουν το σε μια πιο «ανθρώπινη» εκδοχή το αυστραλιανό μοντέλο στη μεταχείριση των προσφύγων είναι ανεφάρμοστο. Γι αυτό και θα μείνει στα χαρτιά.

Αποκλεισμένο στην Κίνα από το 2009, το Facebook είναι διατεθειμένο να κάνει πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να πάρει το πράσινο φως από τις Αρχές του Πεκίνου, ακόμη και να επιτρέψει τη λογοκρισία. Σύμφωνα με τους New York Times, ο στόχος για τους δημιουργούς του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου είναι μία δυναμική είσοδος στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Οπωσδήποτε «ναι» θα απαντήσει στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην διευθυντής της CIA, εφόσον του προταθεί μία θέση.
Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει στη Βουλή, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η εισήγηση του προέδρου του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας, καθώς και η εισήγηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ.
Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, προκειμένου να είναι δυνατή η από κοινού ανταλλαγή και επεξεργασία πληροφοριών ασφάλειας, αναφορικά με την απειλή της Βόρειας Κορέας.

Αιχμή, το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.
Κατηγορώντας εκ νέου την ΕΕ και ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «μεροληψία» και «υποστήριξη των τρομοκρατών», ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε προκαταβολικά το ψήφισμα που πρόκειται να εξετάσουν οι ευρωβουλευτές για προσωρινό πάγωμα των προενταξιακών διπαραγματεύσεων.
Μια από τις βασικότερες προεκλογικές εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η ολοκλήρωση του φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό, με χρήματα μάλιστα της γειτονικής χώρας.

Το είπε μάλιστα και ενώπιον του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση -μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία των ΗΠΑ- να τον καλέσει στην Πόλη του Μεξικού να συζητήσουν.
Με ικανοποίηση αλλά και προσδοκίες έγινε δεκτή η ανακοίνωση της καγκελαρίου Μέρκελ ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη φορά. Σοσιαλιστές και Πράσινοι ζητούν μεγαλύτερη ανάπτυξη.



«Αυτά είναι καλά νέα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν έμαθε ότι η Άγκελα Μέρκελ θα θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη φορά.

H NΔ συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσέγγισης με τους ΑΝΕΛ, αλλά «οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου» για την στρατιωτική θητεία.