espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 11:23:49 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα στον πρόεδρο της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ (ΕΚΧΑ ΑΕ) κ. Ηλία Λιακόπουλο οι δύο αντιπρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σήμερα, Τρίτη, στη συμπερίληψη του Σάββα Ξηρού και του Νίκου Μαζιώτη στη λίστα τρομοκρατών και όσων υποστηρίζουν τρομοκράτες ή πράξεις τρομοκρατίας με βάση το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224, «παγώνοντας» κάθε περιουσιακό στοιχείο των δύο τρομοκρατών υπό αμερικανική δικαιοδοσία.

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ για την επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως πολιτικό «όπλο» τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρξαν η αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας που σταθερά εκτόξευε την κατηγορία ότι «η χώρα κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», μιλώντας για «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα».

«Προσβάλλει το πλήρες αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων που ρητά κατοχυρώνει το Σύνταγμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των ΑΕΙ ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης.
Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, (13:00) η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) προκειμένου να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σήμερα, Τρίτη, στη συμπερίληψη του Σάββα Ξηρού και του Νίκου Μαζιώτη στη λίστα τρομοκρατών και όσων υποστηρίζουν τρομοκράτες ή πράξεις τρομοκρατίας με βάση το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224, «παγώνοντας» κάθε περιουσιακό στοιχείο των δύο τρομοκρατών υπό αμερικανική δικαιοδοσία.
Βάρος στην υγειονομική διάσταση του ζητήματος της μεταναστευτικής κρίσης ζήτησε να δοθεί υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την σημερινή του παρέμβαση στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας.
Ο Ρεπουμπλικανός Τζεμπ Μπους σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν τελικά διεκδικήσει το χρίσμα, θα ακολουθήσει παρόμοια πολιτική πορεία με τον πατέρα του, τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Γουόκερ Μπους, και τον αδερφό του, τον 43ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.
Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, (13:00) η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) προκειμένου να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Πατησίων στο ρεύμα προς Πατήσια από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με πληρφορίες μια ομάδα ατόμων βγήκε ξαφνικά από το χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και τοποθέτησε δυο κάδους απορριμμάτων στον έναν εκ των οποίων έβαλε φωτιά.