espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 6:45:34 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αμείωτη συνεχίζεται η «μάχη των γραφείων» που δίνει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και αφορά τους χώρους που έχουν διατεθεί στο παρελθόν σε πρώην πρωθυπουργούς, πρώην προέδρους Κ.Ο. και πρώην αντιπροέδρους κυβερνήσεων.
Ο δήμος της Μόσχας θα καταργήσει 3.000 θέσεις εργασίας ως την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι μειώνεται ο μισθός του ιδίου αλλά και των εκλεγμένων μελών του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατά 10%.
Τέσσερις συλλήψεις και 51 κλήσεις σε απολογία αποτελούν τον κεντρικό κορμό της νέας έρευνας της εισαγγελίας της Φλωρεντίας, η οποία αφορά εκτεταμένη διαφθορά στα έργα για τα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας και για την κατασκευή πολλών αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας.
Την έντονη αντιθεσή της σε κάθε απόπειρα παρέμβασης στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζει η ΟΤΟΕ, επισημαίνοντας «τις σοβαρές ευθύνες εκείνων που θα το επιχειρήσουν, οι οποίες δεν εξαντλούνται μόνο στο νομικό επίπεδο, αλλά αφορούν και στο ηθικό και στο πολιτικό επίπεδο».
Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα, η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ η πρυτανεία του Ιδρύματος επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί σε συνεργασία με τους κοσμήτορες της Νομικής και της Σχολής Πολιτικών για να αποχωρήσουν οι καταληψίες έχουν αποβεί άκαρπες.
Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιρρίπτει το Μαξίμου με νέο non paper. Είναι αστείο, σημειώνεται, η τρομακτική αύξηση της μαύρης τρύπας στα έσοδα να οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα, ενώ συμπληρώνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των 2,6 δισ.
Τρεις ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, ο Αντρίι Λισένκο.
Συνέχεια στις δηλώσεις του για τις αρχές και τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής έδωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε εντατικοποίηση των περιπολιών αλλά και για έλεγχο των αδειών οπλοφορίας που έχουν δοθεί.
Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Κούβελα, αναλαμβάνει τη θέση της γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η κ. Κούβελα έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας των καταδικασμένων για την υπόθεση των «Πυρήνων» Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, και της συντρόφου του Γεράσιμου προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας προς το Συμβούλιο Εφετών.