Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 3:08:30 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:26

Αυτονόητα

Γράφαμε χθες για τις ευθύνες των συνεταιριστών περί τη διαχείριση παραγωγικών μονάδων. Προφανώς η ζημιογόνα χρήση δεν προέρχεται εκ Θεού. Ανθρώπινα λάθη, παραλείψεις και …αδυναμίες την προκαλούν. Όταν ένας ιδιωτικός φούρνος λειτουργεί με τρεις εργαζόμενους κι ένας συνεταιριστικός με εννιά, είναι προφανές το αποτέλεσμα.

Τα δασοτεχνικά έργα που έχουν υλοποιηθεί με ευθύνη του Δασαρχείου Γουμένισσας στο Πάϊκο επιθεώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης συνοδευόμενος από το Διευθυντή Δασών κ. Ιωάννη Μπαλαγιάννη και τους Δασάρχες Κιλκίς κ. Χρήστο Βασιλάκο και Γουμένισσας κ. Αλέξανδρο Τζάκο.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:24

Προωθούνται οι …ρυθμίσεις

Η υπουργική δέσμευση υλοποιήθηκε και στο νέο νόμο περί κτηνοτροφίας ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται χρέη συνεταιριστικών οργανώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία.
Ευεργετημένη της ρύθμισης και η ΕΑΣ Κιλκίς από το συνολικό χρέος της οποίας προς τα ταμεία, που ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ, θα αφαιρεθούν πλέον οι τόκοι και προσαυξήσεις. Το καθαρό χρέος θα αποπληρωθεί σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μουριών στο ξεκίνημα των παραστάσεων του Θεατρικού Μήνα, που οργανώνει γι’ άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Μουριών «Το Μπέλλες». Γι’ αυτό και η πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστασία Παπαδοπούλου, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το θεατρόφιλο κοινό του δήμου Μουριών και τη στήριξη που παρέχει στις προσπάθειες του Συλλόγου.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα δράση του, υπηρετώντας πιστά τους σκοπούς της ίδρυσής του, αγωνίζεται να καταγράψει και να διαφυλάξει τις λαογραφικές παραδόσεις του τόπου μας. Παράλληλα, στοχεύει να διασώσει τη λαογραφική πολυμέρεια του Νομού Κιλκίς.

Την  Τρίτη 11 Νοεμβρίου στα πλαίσια  διεξαγωγής   του ετησίου συνεδρίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) που πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα την πρόληψη   τροχαίων ατυχημάτων, ο Πρόεδρός της κ. ΜΠΡΑΒΟΣ Φωκίωνας, βράβευσε ως καλύτερο τροχονόμο της χρονιάς για την προσφορά του στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και της προστασίας της ζωής των πολιτών, τον Αστ/κα ΠΑΡΔΑΛΗ Ιωάννη, που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού μας οργανισμού, στο Μεταλλικό, μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που συνοδεύονταν από τη δασκάλα τους Αντωνία Τσακιρούδη.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:30

Τρία αιολικά πάρκα σε Πολύκαστρο-Δοϊράνη

Η λεκάνη της Δοϊράνης και το άνοιγμα της κοιλάδας του Αξιού στην περιοχή του Πολυκάστρου, αποτελούν τις δυο περιοχές του νομού που προσφέρονται για αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας, αφού η ένταση του βαρδάρη μπορεί να κινεί τις τεράστιες ανεμογεννήτριες και να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Το ενδιαφέρον γι’ αυτές τις δυο περιοχές υπήρξε έντονο εδώ και χρόνια, από πολλούς επενδυτές, από τότε ουσιαστικά που η χώρα μας άνοιξε το πρώτο «παράθυρο» στην αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:27

Βάλτε τις φωνές…

Κι εκείνες τις εργατικές κατοικίες αστικού τύπου στην Αξιούπολη δεν τις λησμονήσαμε. Ελπίζουμε μάλιστα να μην τις λησμόνησε και ο οργανισμός Εργατικής Κατοικίας. Ο οποίος δεσμεύτηκε πως και μέσα στην πόλη θα φτιάξει και το παλιό σχέδιο για 48 κατοικίες στην Πύλη δεν θα το ακυρώσει.
Δήμαρχε Σόνια,  ούτε εσείς λησμονείτε φυσικά. Αλλά τα χρόνια περνούν και οι εκλογές δεν είναι τόσο μακριά. Οπότε βάλτε καμιά φωνή και μην αρκείστε σε …δεσμεύσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:26

Εκ των ων ουκ άνευ

Να ελπίζει ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος να είναι μέλος της κυβέρνησης ο Κώστας Κιλτίδης και μετά τον πολυαναγγελθέντα ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Να ελπίζει και να το εύχεται. Διότι άντε ύστερα να βρεις κονδύλια από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για το δρόμο Ποντοκερασιάς - Λιθοτόπου ( πέρασε μια δεκαετία από τότε που συντάχθηκε η μελέτη) και για το φράγμα Μεταξοχωρίου κ.ο.κ.