Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:17:10 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:21

Η κρίση φέρνει λύση

Για τις τράπεζες εξευρέθηκαν 28 δις ευρώ ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα και να διευκολυνθεί ο δανεισμός σε μια αγορά που πάσχει από έλλειμμα ρευστού. Ενόψει της επιχείρησης ανάκαμψης της Ν.Δ. που οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να χάνει καθημερινά έδαφος, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τον αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο, προσανατολίζεται να ρίξει στην αγορά 120.000.000 ευρώ προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες που έχουν στις αποθήκες των ενώσεων απούλητα προϊόντα.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:21

Συνέλευση αρτοποιών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Συντεχνίας Αροποιών νομού Κιλκίς, “Ο Προφήτης Ηλίας”, στις 9 Νοεμβρίου 2008, στην αίθουσα “Βασιλείου Σεργιαννίδη”  του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Η συνάντηση αυτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς οργάνωσης, παρουσίας και ενδιαφέροντος των προσκεκλημένων. Την άρτια οργάνωση και φιλοξενία ανέλαβε η διοίκηση της Συντεχνίας και την παραχώρηση της αίθουσας το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Την ικανοποίησή του εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Κρουσσίων, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, «για το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης εξήγγειλε, με τον πιο επίσημο τρόπο, την ένταξη σημαντικών έργων που αφορούν το δήμο.
Οι εξαγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και είχε ως θέμα τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής πορείας και την ετοιμότητα του νομού μας, ενόψει της υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση κατά την οποία η πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο, στους στόχους, στα οικονομικά και γενικά στην πορεία του συλλόγου, καθώς επίσης και σε αυτούς που συντέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ο σύλλογος. Αναφέρθηκε ακόμη στους χορηγούς που βοήθησαν ώστε να συνεχίσει με επιτυχία ο σύλλογος το φιλανθρωπικό έργο του.

Με νίκη του συνδυασμού «Ενωμένοι Εργαζόμενοι ΟΤΑ», που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, με τη συνεργασία και ανεξάρτητων προσώπων, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11-2008.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:18

Ο θεσμός του Γεωργικού Σύμβουλου

Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική πραγματικότητα που έχει περιέλθει η ελληνική γεωργοκτηνοτροφία με την είσοδο νέων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυρών στον αγροτικό τομέα, την είσοδο στην παγκόσμια αγορά χωρών που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος παραγωγής, μοναδική διέξοδος προβάλλεται η στροφή του ελληνικού πρωτογενή τομέα, αλλά και του δευτερογενή, στο ποιοτικώς παραγόμενο προϊόν. Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο εφαρμογής αγροτικών πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:26

Τράπεζα ανθρωπιάς

Γράψαμε κι άλλη φορά για το θεάρεστο έργο που προσφέρει η Τράπεζα Αίματος των Ακριτών Πολυκάστρου. Ωστόσο αξίζει πάντα ο δημόσιος έπαινος για όσους πρωτοστατούν και σε όσους συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε έργα κοινωφελή και θεάρεστα, με την ευκαιρία και της 57ης αιμοδοσίας που οργανώνει η τράπεζα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο «Σπίτι του Πόντου».
Η Τράπεζα ανθρωπιάς, όπως αξίζει να ονομάζεται, ιδρύθηκε το 1990 κι από τότε προσέφερε 4.172 φιάλες αίματος σε 1.808 συνανθρώπους μας σώζοντας ζωές.
Σήμερα αριθμεί 754 μέλη από το Πολύκαστρο και όλη της επαρχία Παιονίας.
Με το χέρι στην καρδιά: τι σημαντικότερο διαθέτει σήμερα το Πολύκαστρο στον τομέα της φιλαλληλίας;
* * *
Προφανώς και είναι πολλοί όσοι κατά καιρούς συνέβαλαν και προσέφεραν για τη λειτουργία της Τράπεζας. Ένας ξεχωρίζει ως πρωταθλητής στον αγώνα ανθρωπιάς. Βασίλης Αθανασιάδης το όνομά του.
Εμείς που τον γνωρίζουμε από τα χρόνια τα παλιά, απευθύνουμε ένα μεγάλο, όσο μεγάλο γίνεται, μπράβο.
Ο Βασίλης τιμά τον τόπο του όσο ελάχιστοι.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:25

Να το δούμε κι αυτό…

Ουδέν καλόν αμιγές κακού, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και ιδού η εφαρμογή του στο Χέρσο. Με τόσο κοινωνικό και φιλολαϊκό προφίλ που επιδεικνύει ο Δήμαρχος Χέρσου ( μέχρι μειώσεις στα τέλη του δήμου για το 2009 αποφάσισε το συμβούλιο) αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποστεί την επίθεση φιλίας από τον Στέργιο Στρατέλη.
Εκλογές έρχονται οσονούπω και μέχρι κι αυτό μπορούμε να δούμε.
* * *
Πάντως ο Φίλιππας Κοτανίδης σχεδόν το λέει δημόσια. Την άλλη φορά θα ψηφίσω κι εγώ Ανθρακίδη.
Τώρα, ο Δήμαρχος πρέπει να τα σταθμίσει τα πράγματα. Κι αν σκεφτόταν να μην είναι υποψήφιος, έχει πλέον ισχυρό κίνητρο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα εκλεγεί Δήμαρχος με την ψήφο του Φίλιππα.
* * *
Εξυπακούεται ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος ο Χρ. Ανθρακίδης διότι όταν εκλέγεσαι έξι φορές, η έβδομη φαντάζει παιχνιδάκι.

Ουσιαστική αποδείχθηκε η ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, μετά την πρωτοβουλία του νομάρχη Βαγγέλη Μπαλάσκα, να συζητηθούν οι προτεραιότητες του νομού για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, με την παρουσία των βουλευτών, των δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του νομού.
Στην εισήγησή του ο κ. Μπαλάσκας τόνισε την πολύ επιτυχημένη πορεία της Νομαρχίας στο Γ’ ΚΠΣ, στο επίπεδο της ένταξης και της απορρόφησης κονδυλίων, πρώτος νομός σε επίπεδο Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ευχαριστώντας γι’ αυτήν την πορεία, τα στελέχη των υπηρεσιών του, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, με επικεφαλής τον Κ. Μεταλλίδη, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Κ. Τεκίρδαλης, καθώς και την Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών στο νησί της Ρόδου, από 31 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου, με συμμετοχή των προεδρείων και μελών των Συνδέσμων όλης της χώρας.
Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΑ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «ATLANTIKA IBERIA».