Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:52:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:27

Έτοιμο το ΤΕΕ Κιλκίς

Ο φορέας που εμφανίστηκε ιδιαίτερα προετοιμασμένος στο νομαρχιακό συμβούλιο, ήταν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Ν.Ε νομού Κιλκίς, τις προτάσεις του οποίου κατέθεσε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Κεμεντσεντσίδης.
Σ’ ένα έγγραφο πέντε σελίδων το ΤΕΕ πρότεινε σειρά έργων, με βασικούς άξονες τα έργα υποδομής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την υγεία.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:27

Απροετοίμαστοι οι δήμαρχοι

Υποτίθεται πως μέσα από το ΕΣΠΑ οι δήμοι μας ελπίζουν να δουν μιαν… άσπρη ημέρα και χρηματοδότηση μεγάλων και μικρών έργων. Ωστόσο, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ειδικά για το θέμα αυτό, οι περισσότεροι των δημάρχων εμφανίστηκαν απροετοίμαστοι, ενώ και τα δημοτικά συμβούλια δεν ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, με τις προτεραιότητές τους και τις επιλογές τους για Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Στο μάτι του κυκλώνα ο Γ. Φραγγίδης

Στην περασμένη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ «επιτέθηκε» στον Γιώργο Φραγγίδη, λέγοντας πως «δεν είστε ανεξάρτητος κ. Φραγγίδη, από το ΠΑΣΟΚ στηριχτήκατε…»
Προχθές, όταν ο Φραγγίδης «επιτέθηκε» στο νομάρχη Β. Μπαλάσκα, λέγοντάς του «πασαρέλα του κυβερνητικού έργου κάνετε», πήρε την απάντηση:
«Που την είδατε την αναφορά μου στην κυβέρνηση. Πήρατε φόρα επειδή θα είστε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ…».

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Εν συντομία

Είδε την αίθουσα γεμάτη από εκπροσώπους φορέων ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς και… τρόμαξε, πως θα του ξεφύγει ο χρόνος. Γι’ αυτό και πριν την έναρξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε πως οι ομιλίες θα είναι αυστηρώς δεκάλεπτες.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Πρωτιά Νομού Κιλκίς

Είναι από τα ευχάριστα και αισιόδοξα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αναδεικνύονται. Στην ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για το ΕΣΠΑ, κάνοντας ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας τον απολογισμό για το Γ’ ΚΠΣ, τόνισε πως ήμασταν ο πρώτος νομός στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε απορρόφηση κονδυλίων και ένταξη έργων.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Να τιμωρείται η άγνοια

Είναι εξοργιστικό να ακούς κυβερνητικούς παράγοντες - κάθε εποχής- να διατείνονται πως δεν γνώριζαν για το σκάνδαλο, δεν είχαν ενημερωθεί για τις κοινωνικές αντιδράσεις, δεν ήξεραν πως μια απόφασή τους ή μια κυβερνητική απόφαση συνολικά, προκαλούσε τριβές και κοινωνικές εντάσεις.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Επιχειρηματική Αποστολή, στις 1 και 2 Νοεμβρίου, επιχειρηματιών του Κιλκίς σε Οχρίδα και Γευγελή, που οργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς.
Η Αποστολή έγινε στα πλαίσια του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα INTERREG ΙΙΙ Α / CARDS ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ, Μέτρο 2.1. «Ενίσχυση Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας».

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:23

Προτάσεις Κιλτίδη για έργα στο ΕΣΠΑ

Οι προτάσεις που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης στην ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α), την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου  καθώς και οι ανακοινώσεις για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχουν ως εξής:

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:22

Δράση Κιλτίδη

Την ένταξη προγραμμάτων και δράσεων στο Εθνικό  Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α)  για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση νερού και την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης σε ημερίδα με θέμα «Νερό και Ζωή»  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο δημοτικό διαμέρισμα Δρυμός του Δήμου Μυγδονίας.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:21

Η κρίση φέρνει λύση

Για τις τράπεζες εξευρέθηκαν 28 δις ευρώ ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα και να διευκολυνθεί ο δανεισμός σε μια αγορά που πάσχει από έλλειμμα ρευστού. Ενόψει της επιχείρησης ανάκαμψης της Ν.Δ. που οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να χάνει καθημερινά έδαφος, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τον αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο, προσανατολίζεται να ρίξει στην αγορά 120.000.000 ευρώ προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες που έχουν στις αποθήκες των ενώσεων απούλητα προϊόντα.