Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:23:25 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:11

Αδικαιολόγητες και θα σας το αποδείξω

Επιμένει στην καταγγελία του για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ο πρών Δήμαρχος Γαλλικού Στ. Μάλγαρης.
Ιδού τι αναφέρει:
“Αυξήσατε την αποκομιδή απορριμμάτων από 90.000 ευρώ που ήταν το 2006 σε 120.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα αλλάζατε την καθαριότητα στο καλύτερο και το μόνο που πετύχατε είναι ο εργολάβος καθαριότητας να περνάει μια φορά την εβδομάδα από τα χωριά γιατί τα γεμίσατε με υπεράριθμους κάδους.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:10

Τα έργα που προωθεί η Νομαρχία στο ΕΣΠΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εισήγηση του νομάρχη Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα, στην ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Κιλκίς, για τα έργα που προωθεί η Νομαρχία στο ΕΣΠΑ, γι’ αυτό και την παρουσιάζουμε αυτούσια: Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη πορεία μας στα πλαίσια του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης με εντυπωσιακές αποδόσεις του Νομού μας στο επίπεδο της απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση, το ΕΣΠΑ.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:08

Χρήστος Καναρόπουλος : Μάθημα Ζωής

«Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
ΥΙΟΣ: «Μπαμπά , μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ναι βεβαίως, τι είναι;»
ΥΙΟΣ: «Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια ώρα; »
ΠΑΤΕΡΑΣ:  «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.

Από τη διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το Γενικό Συμβούλιο εκτίμησε ότι η τελευταία πρόταση την οποία υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας στην ΟΕΝΓΕ κινείται προς θετική κατεύθυνση, είναι δε αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας και μαχητικότητας με την οποία διεκδίκησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών τους, της επιστημονικής βαθμιδικής και μισθολογικής εξέλιξης τους και κυρίως των συνθηκών της νοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών.

Η έναρξη και η διάρκεια της ένοπλης φάσης του Μακεδονικού Αγώνα οροθετούνται μεταξύ των ετών 1904-1908. Για τον υπολογισμό της  ενάρξεώς της λαμβάνεται υπ' όψιν ο θάνατος του Παύλου Μελά (13 Οκτωβρίου 1904), ενώ για τη λήξη της, η υποχρεωτική διακοπή των συγκρούσεων μεταξύ των αντιμαχομένων μερών στο χώρο της Μακεδονίας και η ανακωχή που επέβαλαν οι Νεότουρκοι, στα μέσα Ιουλίου του 1908, με την επικράτηση του κινήματός των εναντίον του Σουλτάνου.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:27

Έτοιμο το ΤΕΕ Κιλκίς

Ο φορέας που εμφανίστηκε ιδιαίτερα προετοιμασμένος στο νομαρχιακό συμβούλιο, ήταν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Ν.Ε νομού Κιλκίς, τις προτάσεις του οποίου κατέθεσε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Κεμεντσεντσίδης.
Σ’ ένα έγγραφο πέντε σελίδων το ΤΕΕ πρότεινε σειρά έργων, με βασικούς άξονες τα έργα υποδομής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την υγεία.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:27

Απροετοίμαστοι οι δήμαρχοι

Υποτίθεται πως μέσα από το ΕΣΠΑ οι δήμοι μας ελπίζουν να δουν μιαν… άσπρη ημέρα και χρηματοδότηση μεγάλων και μικρών έργων. Ωστόσο, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ειδικά για το θέμα αυτό, οι περισσότεροι των δημάρχων εμφανίστηκαν απροετοίμαστοι, ενώ και τα δημοτικά συμβούλια δεν ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, με τις προτεραιότητές τους και τις επιλογές τους για Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Στο μάτι του κυκλώνα ο Γ. Φραγγίδης

Στην περασμένη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ «επιτέθηκε» στον Γιώργο Φραγγίδη, λέγοντας πως «δεν είστε ανεξάρτητος κ. Φραγγίδη, από το ΠΑΣΟΚ στηριχτήκατε…»
Προχθές, όταν ο Φραγγίδης «επιτέθηκε» στο νομάρχη Β. Μπαλάσκα, λέγοντάς του «πασαρέλα του κυβερνητικού έργου κάνετε», πήρε την απάντηση:
«Που την είδατε την αναφορά μου στην κυβέρνηση. Πήρατε φόρα επειδή θα είστε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ…».

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Εν συντομία

Είδε την αίθουσα γεμάτη από εκπροσώπους φορέων ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς και… τρόμαξε, πως θα του ξεφύγει ο χρόνος. Γι’ αυτό και πριν την έναρξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε πως οι ομιλίες θα είναι αυστηρώς δεκάλεπτες.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Πρωτιά Νομού Κιλκίς

Είναι από τα ευχάριστα και αισιόδοξα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αναδεικνύονται. Στην ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για το ΕΣΠΑ, κάνοντας ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας τον απολογισμό για το Γ’ ΚΠΣ, τόνισε πως ήμασταν ο πρώτος νομός στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε απορρόφηση κονδυλίων και ένταξη έργων.