espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 12:55:38 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

floridisΓια το φαινόμενο των αντιδράσεων του κόσμου στις αυξήσεις υπηρεσιών όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες ρωτήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη NΕΤ 105,8 στην εκπομπή ΑΥΤΗΚΟΟΣ ΜΑΡΤΥΣ και στους δημοσιογράφους Άγγελο Κωβαίο και Βασίλη Μπεσκένη.
kiltidisΤην προβληματική συντήρηση των υπηρεσιακών τροχοφόρων της Αστυνομίας, εξαιτίας της στενότητας κονδυλίων, επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:51

Λύστε το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών

psomiadisΕπιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών στην Περιφέρεια.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:16

Εξαιρετικοί εθελοντές

sxolioΕίναι εξαιρετική και προς κάθε έπαινο η δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Κιλκίς, μια δουλειά που στηρίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και στην ανιδιοτελή προσφορά απλών ανθρώπων, πραγματικών εθελοντών, που πριν από μέρες έκοψαν και την πίτα τους, σε μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Οσοι θέλουν να βοηθήσουν στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και στην προσπάθεια των εθελοντών, μπορούν και πρέπει να το κάνουν…
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:15

Η στάση του Νίκου Καπουτσή

Κράτησε κάμποσο χρόνο η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για την ενίσχυση της διοργάνωσης του καρναβαλιού στον Άσπρο καθώς και για την χρηματοδότηση από το δήμο τα λειτουργίας του παιδικού σταθμού στο ίδιο χωριό.
Η μειοψηφία ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου και τον Δήμαρχο Αθ. Λαπόρδα να χρηματοδοτήσει ο δήμος και τα δυο, ο δήμαρχος εξήγησε ότι χρήματα δεν υπάρχουν για το καρναβάλι και δεν μπορούν να διατεθούν για τον παιδικό σταθμό, οπότε έφτασε η συζήτηση στην ψηφοφορία. Όπου και υπερίσχυσε η θέση της πλειοψηφίας.
Μόνο που υπέρ της άποψης του κ. Λαπόρδα συντάχθηκε κι ένας σύμβουλος της μειοψηφίας, ο γιατρός Νίκος Καπουτσής.
Αιτιολόγησε μάλιστα την ψήφο του ως εξής: Με τον Δήμαρχο με χωρίζουν πολλά. Σήμερα όμως συμφωνώ μαζί του. Εκτός κι αν κάποιος από όλους έχουν διαφορετική θέση, αμφισβητήσει τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δήμαρχος. Τότε κ εγώ θα συνταχθώ κατά του Δημάρχου και των θέσεών του.
Τάδε έφη Νίκος Καπουτσής. Και δεν σχολίασε κανείς από τη μειοψηφία τη θέση του.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:15

Δεν είναι ασκήσεις καταστολής

Ως ασκήσεις καταστολής ταραχών σε αστικά κέντρα, χαρακτήρισε κάποιες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται στο ν. Κιλκίς από στρατιωτικές μονάδες ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης. Και ζήτησε να καταδικαστεί από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ο χαρακτήρας αυτών των ασκήσεων.
Ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας απάντησε ότι η ενημέρωση  που είχε από τον ταξίαρχο συνέπιπτε απολύτως με την θέση του υπουργείου Άμυνας ότι οι ασκήσεις αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με καταστολή ταραχών σε αστικά κέντρα.
Και η συζήτηση επί του θέματος έκλεισε εκεί.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:14

Χρέος που προκαλεί ίλιγγο στο δήμο Κιλκίς

«Δεν κατηγορώ, ούτε δικάζω κάποιον, γιατί αυτήν τη διαδικασία την έχω υποστεί στη νομαρχία. Κάνω απλή καταγραφή των χρεών που παραλάβαμε από τους πρώην δήμους, έτσι όπως συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες μας».
Αυτή ήταν η επισήμανση του νέου δημάρχου Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για το χρέος του «Καλλικρατικού» δήμου Κιλκίς, που ανέρχεται σε 15,3 εκατομμύρια ευρώ ή αν προτιμάτε, περίπου 5,2 δις δρχ.!
Είναι ένα ποσό που προκαλεί ίλιγγο και που σίγουρα φέρνει σε απόλυτο αδιέξοδο τη δημοτική αρχή του Κιλκίς. Οι ισχυροί δήμοι του «Καλλικράτη» θα αποδειχθούν στην πράξη ανίσχυροι για πολλά πράγματα, αν πάρουμε υπόψη μας, πως και το κράτος σήμερα αδυνατεί να δώσει λύση στα τεράστια χρέη της Αυτοδιοίκησης, αφού και το ίδιο είναι καταχρεωμένο και ετοιμάζεται για πραγματικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.
Με κομμένα φτερά βρέθηκαν οι δήμοι στη μεγάλη θεσμική αλλαγή του «Καλλικράτη», που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε συνένωση χρεών και προβλημάτων, όπως τόνισε στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Φαχουρίδης.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:12

ΟΣΕ ...Εσωτερικού

ose_eidomeniΕίναι μια ομορφιά η σιδηροδρομική διαδρομή Θεσσαλονίκης – Ειδομένης καθώς ακολουθεί σε μεγάλο διάστημα τον ρου του Αξιού. Η νέα χάραξη του δικτύου δεν έχει πολλούς μήνες που αποδόθηκε στην κυκλοφορία. Και μαζί η πανέμορφη μεγάλη και  ωραιότατη γέφυρα του τρένου πάνω στον Αξιό.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:10

Τα τρένα που φύγαν…

ose_kilkisΠονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι… Είναι η συνταγή που εφαρμόζει για την εξυγίανση των οικονομικών του ΟΣΕ η κυβέρνηση δια της διοίκησης του Οργανισμού. Αλλά κάθε φάρμακο έχει και παρενέργειες. Μια από τις οποίες είναι η επί θύραις κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού Κιλκίς, του μοναδικού άλλωστε που απόμεινε εν λειτουργία στη διαδρομή από Θεσσαλονίκη μέχρι τον Στρυμόνα.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:08

Ένταξη του ΧΥΤΑ Κιλκίς

xyta_kilkisΤην ένταξη του έργου "Αποκατάσταση ΧΤΑ Δήμου Κιλκίς" στον Άξονα Προτεραιότητας "07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μακεδονίας-Θράκης" (ΕΣΠΑ) αποφάσισε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο που αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχθηκε για χρηματοδότηση  με συνολικό προϋπολογισμό 4.717.816 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.