Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο ΚΠΕ Κιλκίς
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο Ν. Γυναικόκαστρο επισκέφτηκαν οι τάξεις Ε1, Ε2 και Γ συνοδευόμενες από τις δασκάλες τους τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες του προγράμματος που υλοποιεί φέτος το ΚΠΕ "τι θα φάμε σήμερα, τι θα τρώμε αύριο", ένα πρόγραμμα που θέλει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε βασικά θέματα διατροφικής υγείας.
Ερωτευμένοι ποδηλάτες
Μια πρωτότυπη ποδηλατάδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στην πόλη του Κιλκίς. Την Ημέρα των Ερωτευμένων οι ποδηλάτες της πόλης διεκδίκησαν το δικό τους χώρο στους δρόμους της. Μια διεκδίκηση που από ότι φαίνεται θα συνεχισθεί με ποδηλατάδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα , πχ μηνιαία.
Τα αποτελέσματα του άκρατου κομματισμού: Απανθρωπιά και βαρβαρότητα
Πρόσφατα στην εφημερίδα αυτή έγραψα δυο άρθρα για τα συν (θετικά) και τα πλην (αρνητικά) της σύγχρονης Τουρκίας. Προχθές στην εφημερίδα "BAFRA HABER" (τοπική μηνιαία εφημερίδα της Μπάφρας, που μου στέλνει ανελλιπώς ο δημοσιογράφος και φίλος μου Alptekin Ahishalio_lu), διάβασα ένα εκπληκτικό κείμενο.
Ιωάννης Κουτσουρίδης: Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, σμικρογραφία του συνηγόρου του πολίτη
Η αλήθεια των αριθμών
Ιδού ένα συγκριτικό στοιχείο.
Η Γερμανία είναι εφτά φορές μεγαλύτερη σε πληθυσμό. Και το σύνολο των εξαγωγών της, που πλησιάζει το ένα τρις ευρώ, είναι περίπου 40 φορές μεγαλύτερο των εξαγωγών της Ελλάδας.
Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής είναι το μεγαλύτερο καρκίνωμα της οικονομίας. Αλλά η συζήτηση γίνεται περί …όνου σκιάς.
Χαλκωματάδες
Έχει η διεθνής άνοδος των τιμών του χαλκού, τις επιπτώσεις της και στην εγκληματικότητα.
Και μια περί διεθνών τιμών ο λόγος. Πήραν την ανιούσα οι διεθνείς τιμές των δημητριακών. Στα υψηλότερα των τελευταίων 29 μηνών βρέθηκε η τιμή του σίτου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι μόνοι πάντως που δεν έχουν λόγο να χαίρονται είναι οι αγρότες- σιτοπαραγωγοί του Κιλκίς. Γι’ αυτούς …πέρα βρέχει το χρήμα. Ή μάλλον: βρέξει χιονίζει, οι αγρότες μας πάμφθηνα θα πουλήσουν.
Αύριο με το νι και με το σίγμα
Λόγω ώρας έκδοσης (νωρίς το απόγευμα τυπώνουμε) δεν ήταν δυνατό να έχουμε ρεπορτάζ στο σημερινό μας φύλλο. Στο αυριανό όμως θα τα μάθετε με το νι και με το σίγμα.
Τα είπε ο Γιώργος…
Ο κ. Γεωργαντάς είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με την κατάσταση της οικονομίας την οποία χαρακτήριζε ιδιαίτερα κρίσιμη αφού όσες συνταγές κι αν εφαρμοστούν θα αποδειχθούν ατελέσφορες αν απουσιάζει το αναπτυξιακό στοιχείο.
Ελάχιστες μέρες αργότερα όλος ο δημόσιος διάλογος επικεντρώθηκε ακριβώς στην αναπτυξιακή διάσταση της προσπάθειας εξόδου από την κρίση. Με επιμέρους προτάσεις όπως η αξιοποίηση – ανάδειξη και της περιουσίας του δημοσίου. Προτάσεις άλλωστε που κατά καιρούς έχει φέρει στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς χωρίς να συγκινήσουν τότε κανένα από την κυβέρνηση.
Προσυνεδριακός διάλογος
Με ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή συνεχίζονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες που δρομολόγησε το Επιμελητήριο Κιλκίς ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στο διήμερο 25-26 Φεβρουαρίου. Στις συναντήσεις αυτές πραγματοποιείται κατ’ αρχήν η γενική παρουσίαση της ¨Πρωτοβουλίας Κιλκίς 2020¨ με τις βασικές αρχές, τους στόχους και τις διαδικασίες υλοποίησης τους. Ακολουθεί η εξειδίκευση κατά τομείς και στο τέλος η κωδικοποίηση απόψεων και προτάσεων.
Κυνήγι θησαυρού 2011
Βάλτε το μυαλό σε δράσηΤρέξτε όλοι με μεράκι,
Μπείτε τώρα στο κυνήγι
Γρίφος μη σας ξεφύγει